Şimdi Ara

Intel Core i9-11900K Geekbench’te tek çekirdek rekoru kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel Core i9-11900K Geekbench’te tek çekirdek rekoru kırdı



    Intel’in 14 nm’yi bir kere daha kullanacağı Core i9-11900K selefinden 2 çekirdek 4 izlekle gelecek olmasına karşın iddialı performans sunacağa benziyor.



    Core i9-11900K 1900 puan sınırını aştı



    Gigabyte’ın Z490 Aorus Master anakartı üzerinde 32 GB 3600 MHz RAM’le teste giren Core i9-11900K 5.3 GHz'de çalışırken tek çekirdekte Core i9-10900K’ya %35 fark atarak 1900 puan sınırını aşan ilk yonga oldu.



     



    Doğru fiyatlandırmaya ihtiyaç duyan işlemci



    8/16 yapısına rağmen çoklu çekirdekte 10/20 konfigürasyondaki selefinden geride kalmayan işlemci bu haliyle tek çekirdekte AMD’nin Ryzen 9 5950X çözümüne de %12-13’lük payla üstünlük kurmuş. AMD’nin 32 izlekli modelinin çoklu çekirdekte %47-53 arasında önde olduğunu da belirtelim.



    Intel Core i9-11900K Geekbench’te tek çekirdek rekoru kırdı



    Ayrıca Bkz.Nvidia kafa karıştıran Max-Q kararında geri adım attı



    Ryzen 7 5800X-Core i9-11900K kıyaslamasına bakaca olursak mavi ekibin tek çekirdekte %13-14’lük ve en önemlisi de çoklu çekirdekte %5-6 farkla önde yer aldığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla geriye Intel’in Cypress Cove çekirdekli işlemcilerini rekabetçi bir fiyatla sunması kalıyor.




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-core-i9-11900k-breaks-1-9k-points-barrier-in-geekbench-single-core-benchmark







  • NM konusunu lütfen hala konuşmayalım, bu durum sadece satış stratejisi. Teknoloji ve inovasyon kelimeleri bana sadece Intel'i çağrıştırıyor. Bazı haberlerde Intel'in işlemci fiyatlarını indireceği yazıyor. İndirim gerçekleşirse Amd'nin vay haline. 3 - 5 sene önce performansı kötü ama fiyat olarak daha iyi diye Amd tercih eden arkadaşlar, Intel hem performans hem de fiyatta iyi olduğunda ne yapacak? çok merak ediyorum.
    ölü doğan bir geçiş neslinin125 watt lık işlemcisi çok çekirdekte yüzde 45 civarı geride kalırken zorlamayla tek çekirdekte birkaç önemsiz puan alarak performansta öne geçmiş haberini okudunuz. detaylar linkte : https://www.cpu-monkey.com/tr/compare_cpu-amd_ryzen_9_5950x-1749-vs-intel_core_i9_11900k-1854

    Rakibini geçmek için en tepe modelde 10c den 8c ye düşmek. Bu gidişle sonraki nesilde 6c lere düşersin artık.

    Adam senin 10700k olan 8c cpunu hem st de hem de mt geçip üstüne ondan da az bir güç tüketimi ile sunuyor. Ve bunu 16c/32t cpu ile yapıyor(5950x)

    Arge bölümüne biraz para yatırsan iyi olacak sanki. Daha ortada chiplet yapısı yok.


    https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_9_5900x_and_5950x_review,7.html


    Şimdi de tek odaklanabileceği şey olan st ye sineğin suyunu çıkarır gibi yükleniyor.

    nm nin performansa direkt etki olmadığını, etkinin işlemcinin içerisindeki teknolojilerin performansa nasıl yansıdığını göstermeyi en iyi intelin yaptığını tekrardan burada görüyoruz. 11th gen işlemcielr ile birlikte intel gerçekten hem oyunda hem de genel kullanımda ne kadar iyi olduğunu tekrardan kanıtlıyor
    Performans konusunda her zaman önde olan marka'nın en üst modeli olan Core i9 11900K'da da lider olması normal. Artık NM konusunda daha sağlam bilgilerimizin olması gerektiğini düşünüyorum. 14+++ vs 7 NM yapan arkadaşlar var. Yeniliklerden, İşlemcinin içerisindeki Teknolojilerden bihaberler sanırım. Önümüzdeki günlerde Intel'in fiyatlarında düşüş bekleniyor. Hala AMD tercih eden olur mu bilemiyorum. Hem daha fazla performans hem de daha ucuz :)
  • İntel amd ortak çalışma satış pilanlaması iş başına amd mi önde yoksa intel mi ? Amd pazar payında yükselişe geçti yakında intel geçecek eskiden rezil ettiğimiz amd yükselişte yaşasın kapitalizim yaşasın liberalizm seneye intel geçecek amd yi :))

  • Eve mini bir santral kurarız artık bunu tam performans kullanmak için.

  • Tek çekirdekten başka tutunacağı dal yok ve ona yükleniyor
  • Ben bir türlü eski core2 zamanındaki testlerde yapılan karşılaştırmayı göremiyorum o da şu iki firmanın işlemcilerini bu testlere birde saat hızlarını denkleştirip sokma. Yani ryzen işlemciyi çıkabildiği en yüksek hız ile i9 işlemciyi aynı hıza sabitleyip aynı testlerden geçirseler böylece bu iki mimarinin durumunu tam bir kıyas yapabilsek ama artık yapılmıyor nedense

  • Şu 10900K ile 11900K nın oyun performansını gpu beslemesini acayip merak ediyorum.2 işlemci arasında kalsam yinede 10900K alırdım herhalde 2 core dan dolayı.

  • Şu yorumları biraz daha mi kısa tutsak acaba? Hani Destana gerek yok..
  • Intel çalışıyor

  • Ben amd olsam seneye yeni sokete geçmeyeceksem eğer yarın gider gelecek nesil işlemcilerde am4 diyip inteli silerdim.

    İntel 1 nesil sonra 10nm yüzünden soket değişecek herhalde, amd böyle bir açıklama yapsa 1 tane aklı başında adama bu nesil intel işlemci satamaz elinde patlar işlemciler. 3. bi firma olsa intel batsın çok isterim

  • İntel 14nm+++ ile yargı dağıtmaya devam ediyor, AMD'nin en hızlı 7nm işlemcisine tek çekirdekte %13 fark atmış. Ama birde şu var 6 ay sonra alder lake gelecekse bu işlemcileri kime satacaksınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölü doğan bir geçiş neslinin125 watt lık işlemcisi çok çekirdekte yüzde 45 civarı geride kalırken zorlamayla tek çekirdekte birkaç önemsiz puan alarak performansta öne geçmiş haberini okudunuz. detaylar linkte : https://www.cpu-monkey.com/tr/compare_cpu-amd_ryzen_9_5950x-1749-vs-intel_core_i9_11900k-1854
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    intelin oyun performansında az da olsa amd yi geçmesini küçümseyen, latencyde her zaman amdden kat kat önde olduğu gerçeğini hazmedemeyen bir fanboyun yorumunu okudum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH-HANDERE -- 8 Şubat 2021; 10:31:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel, intel geri kalmıyor, amd fiyatlarını aşağıya çekmek zorunda kalıcak.

  • TURKISH-HANDERE T kullanıcısına yanıt
    az da olsa geçiyorda ne şartlarda ne sıcaklıkta 200 watt çekerken mi

  • Rakibini geçmek için en tepe modelde 10c den 8c ye düşmek. Bu gidişle sonraki nesilde 6c lere düşersin artık.

    Adam senin 10700k olan 8c cpunu hem st de hem de mt geçip üstüne ondan da az bir güç tüketimi ile sunuyor. Ve bunu 16c/32t cpu ile yapıyor(5950x)

    Arge bölümüne biraz para yatırsan iyi olacak sanki. Daha ortada chiplet yapısı yok.


    https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_9_5900x_and_5950x_review,7.html


    Şimdi de tek odaklanabileceği şey olan st ye sineğin suyunu çıkarır gibi yükleniyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 8 Şubat 2021; 14:26:47 >
  • alucard116 A kullanıcısına yanıt

    amdnin sürekli yenilik yapıp mimariyi baştan aşağı değiştirip, intelin eski yıllar öncesi mimarisine ancak yetişip tam geçtim derken, 11.nesil ile tekrar intele geçilmesi, evet şartlara baktığımızda intel yerinde sayıp yılların mimarisi ile amdnin komple yenilediği mimariyi geçiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir zaman inteli desteklemedim çünkü herzaman tüketiciyi kazıklamaya uğraştı. Şimdi tekli çekirdekte biraz fark atmışta amd işlemciyi çıkaralı kaç ay oldu bunlar daha seri üretime geçirecek de piyasaya sürecek en az 2-3 ay daha geçicek yani amd den şaşmayın arkadaşlar.

  • O değilde 11700k ile 10700k yapı olarak bakıldığında hemen hemen aynı teknik özellikteler. Hatta 10700k 1-2 ghz kadar da önde olmasına rağmen tek çekirdek performansında 11700k nasıl %20-30 fark atabilmiş anlamış değilim.

  • Iyidir kotudur, amd-intel o kismi gecelim, lutfen hangi islemci ne is icin uretiliyor ona bakalim. Buradaki kiyas fiyat degil, islev fiyat olmasi, yoksa 8 cekirdekle intelin 14. nesli de gelse amdnin 32 cekirdeklisine yaklasamaz multi core hizda. Ama o 32 ile oyun moyun ne oynayabilirsiniz, neden de koydugnuz ramdan duzgun performans alabilirsiniz, masaustunde bile imlec arkadan gelir. Ya da render icin 11900k alirsiniz, milyarlar verirsiniz, 4600ram takarsiniz, niye hizli render almiyor diye aglarsiniz.


    Bu nesilde 8 cekirdekli workstation olmaz, hele ki bu seri ram yonetimi acisindan epik olacak, gelecek olan z590 lar inanilmaz, ve bu gorunen tum testler z490 lar ile yapiliyorlar ve ramler zorlanmiyor bile, zaten 2 ya da hadi maks 4 dimm otesi sacma, e o kadar dimmle zaten workstation olmaz, daha dusuk ram sayisi ile, anakartta yuksek vrm voltajlari ile kendi capinda iyi performans alinir. Kiyaslari boyle yaparsak sahane olacaktir. Insanlarin da daha duzgun bilgilenmesini saglar, abidik tartismalara mahal vermez ve kimse kimsenin kalbini kirmaz, zira bilirsiniz burada hobi.


    Hani nasil mobil islemci ile masa ustu amirallerini kiyaslamiyorsak, ya da telefonla amdnin 32 cekirdeklisini karsilastirmiyorsak, bunda da dogru urunleri kiyaslayalim.


    Ayrica gittikce daha emin oluyorum, 11. nesil son iyi nesil. Yanlis anlamadiysam ddr5 direk ecc olarak gelecek, error correction yani, belki ocler daha yuksek olur, skor daha yuksek alinir, efsane renderlar alinir, bunun sayesinde amd yuksek cekirdek sayili islemcilerinde indirime gider, ama latency berbat olur, zaten o kadar bandwithi yeterince hizli asla besleyemeyecegiz. Bu durum en azindan bir kac nesil boyle. Bu baglamda, intel icin, competitive oyun adina alinacak son seri, yapistirin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 9 Şubat 2021; 17:50:47 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.