Şimdi Ara

Amazon, Los Angeles'ta elektrikli araçlarla teslimat yapmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Amazon, otomotiv dünyasındaki dönüşümü en hızlı yakalayan firmalar arasında. Şirket, Rivian'a tasarlatıp ürettirdiği elektrikli araçlarla teslimat yapmaya başladı.



    Rivian'ın R1T isimli elektrikli pickup modeliyle adından söz ettirmesinin ardından Amazon, şirkete 100 bin adet elektrikli van siparişi verdi. Prototiplerini birçok kez görme şansı yakaladığımız elektrikli araçların seri üretimi önümüzdeki yıla kadar başlamayacak. Fakat Amazon, bazı test araçlarıyla Los Angeles özelinde teslimatlar yapmaya başladı. Şirket kaç tane prototipin yollarda olduğunu açıklamadı fakat ilk yol testlerinin bundan dört ay önce başladığını belirtti.



    Amazon'un 2021 yılı boyunca 15 şehirde daha elektrikli araçlarla teslimat yapmaya başlayacağı ifade edildi. Bu kapsamda binalarını da yeni araçlara ev sahipliği yapacak şekilde yeniden yapılanma sürecine soktuğu belirtilen Amazon'un Kuzey Amerika ve Avrupa'daki teslimat sahalarına şimdiden binlerce şarj istasyonu kurduğu ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Yen Cupra Formentor VZ5, Audi'nin beş silindirli motorunu kullanacak



    Rivian'ın tasarladığı elektrikli teslimat araçları Amazon'un halihazırda kullandığı araçlara kıyasla oldukça gelişmiş özelliklere sahip. Gelişmiş otoyol sürüş ve trafik yardımcısı teknolojileriyle donatılan araçların kabin ve kargo bölümleri de çalışanların işini kolaylaştıracak biçimde tasarlanmış. Gelişmiş LED fren lambaları araçların görünürlüğünü arttırırken, 360 derece kamera da sürücünün aracın etrafında olup bitenden haberdar olmasını sağlıyor.



    Bilindiği üzere elektrikli araçların yayaların güvenliğini tehlikeye atmamak için yapay motor sesi çıkarması gerekiyor. Bu kapsamda Amazon'un elektrikli teslimat aracı da geçtiğimiz günlerde yolda görüntülenmiş ve çıkardığı ses kameralara kaydedilmişti. Aşağıdaki videoda aracın "oldukça garip ve gürültülü" bulunan sesini dinleyebilirsiniz.











  • Dünya elektriğe geçiyor bizdedir elektrikli araçlara %400 zam yapılıyor !
  • asdbey kullanıcısına yanıt
    Teknoloji düşmanları bunlar. Ortadoğu insanından ne beklersin?

  • Çok güzel gözüküyor ya
  • İnsan gördükçe imreniyor,imrendikçe üzülüyor.Adamlar teknolojiyi dibine kadar kullanıyor bizimkiler o teknolojilere zam üstüne zam yapıyorlar kullanamayalım diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o ses arabadan mı çıkıyor. uzay filmi arka fonu gibi.

  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt

    inşallah togg'a vergi getirmezler ve kaliteli bir araba yaparlar hocam. ama derken bile inanasım gelmiyor  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HA-DH -- 6 Şubat 2021; 19:26:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.