Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: " _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ "

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: " _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ " Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
kursad_75

Sisteme Gözat

8 Mart 2008; 10:21:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak
bu benim için çok önemli arkadaşlar ..bir cok arkadasımızda merak edıyordur emınım ..sevgili üstadlarımızdan en kısa zamanda değerli bilgi ve yorumlarını yazmalarını beklıyoruz

Üst konu olan Ev Sinema Sistemleri ile ilgili temel bilgiler 'de ayrıntılı bilgi var THX konusunda hakan...

*YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
**SABİT PİKSEL(FİXED PİXEL) TEKNOLOJİSİ VE PANASONİC PLAZMALAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
***YAMAHA AV RECEİVER'LAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
&Satılık Yamaha RX-V659 AV Receiver+Sony BDP-S300 Blu-ray Player+Wharfedale Diamond 9.6/9CM/8.4/SW150 5.1 hoparlör seti için Tıklayınız..!
ayancıklı

8 Mart 2008; 10:38:02 

Arkadaşlar ses sistemleri hakkında pek bilgim yok. Bende philips hts 3115 ev sinema sistemi var , av receiver alsam bu sisteme bendeki sistemi bağlayabilir miyim ? Performans ne olur ?

PANASONİC SA-HE 40 AMFİ : 200.00 ytl (kargo dahil)

http://forum.donanimhaber.com/m_24319007/tm.htm
pioneer 507XA plazma,vestel millenium wireles dmp 37inç lcd tv, panasonic bd30 , digitürk plus, dreambox 600 pvr , next 2000 dx plus usb , next 9500 d-smart , taplin skywalker , Philips HTS 3115/12 DVD - DivX Ultra
hakansolak

Sisteme Gözat

8 Mart 2008; 11:08:42 

sevgili kürşat tekrar okudum
benim anladığım cd lerde bir thx formatı yok kesınlıkle .sadece amplının kalıtesını test edıp lucas ın verdıgı bır rütbe gibi bişey bu
ama merak ettıgım amplinin içinde thx formatlı yayın verebılmek ıcın bır işlemci mi var ekstradan yoksa amli zaten kalıtelı ses verıyor kanallar cok berrak dıye test edılıp testi geçen ampliye : bu ampli zaten ıyı bu duğmenın adıda thx olsun mu demışler ?

velodyne dd 15,onkyo tx-sr 875,toshıba hd dvd-ep 30 ,wharfadale evo 40,draper 119'' glas beaded projector screen ,sony vpl -cs 7 projector ,ps 2,
rap_üstad2
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

8 Mart 2008; 11:42:46 

quote:

Orjinalden alıntı: hakansolak

sevgili kürşat tekrar okudum
benim anladığım cd lerde bir thx formatı yok kesınlıkle .sadece amplının kalıtesını test edıp lucas ın verdıgı bır rütbe gibi bişey bu
ama merak ettıgım amplinin içinde thx formatlı yayın verebılmek ıcın bır işlemci mi var ekstradan yoksa amli zaten kalıtelı ses verıyor kanallar cok berrak dıye test edılıp testi geçen ampliye : bu ampli zaten ıyı bu duğmenın adıda thx olsun mu demışler ?

thx in belli kriterleri vardır.bu kriterleri geçebilen amplilere thx sertifikası verilir.mesela istanbulda bazı sinemalarda thx sertifikalı salonlar var.diğer salonlarla aynı olmasına rağmen sadece ampli sayesinde bu sertifikaları almışlar.bütün parçaların thx i desteklemesi gerekmediği anlaşılıyor.bu konuda daha fazla bilgisi olan arkadaşlar varsa bu konudada cvp verirlerse sevinirim
hakansolak

Sisteme Gözat

8 Mart 2008; 13:31:36 

şimdi yamaha nın thx almaması ne anlama gelıyor ? ıhtıyacı mı yok ?
sadece satış polıtıkası olarak mı z 11 modelıne koymuş ?

ya bu konuda ciddden kafam karıstı ..

velodyne dd 15,onkyo tx-sr 875,toshıba hd dvd-ep 30 ,wharfadale evo 40,draper 119'' glas beaded projector screen ,sony vpl -cs 7 projector ,ps 2,
ayancıklı

10 Mart 2008; 9:54:16 

quote:

Orjinalden alıntı: ayancıklı

Arkadaşlar ses sistemleri hakkında pek bilgim yok. Bende philips hts 3115 ev sinema sistemi var , av receiver alsam bu sisteme bendeki sistemi bağlayabilir miyim ? Performans ne olur ?

Benim sorum güme gitmiş...

pioneer 507XA plazma,vestel millenium wireles dmp 37inç lcd tv, panasonic bd30 , digitürk plus, dreambox 600 pvr , next 2000 dx plus usb , next 9500 d-smart , taplin skywalker , Philips HTS 3115/12 DVD - DivX Ultra
kursad_75

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 11:08:59 

quote:

quote:

Kullandığın sistem zaten bir ampli/player içeriyor ayancıklı, dolayısı ile ekstradan AV Receiver eklemek bir anlam ifade etmez.
Ampli/player'ını sadece player olarak kullanıp, eğer optik ya da koaksiyel çıkış desteği varsa, AV Receiver'a bağlantı yapabilir ve hoparlörlerini de AV Receiver'a bağlayarak kullanabilirsin, ki buna da gerek yok...
AV Receiver almaktaki amacını yazarsan, yol göstermek daha kolay olur,
Selamlar...

*YENİ NESİL SES FORMATLARI ve AV RECEİVER/HD PLAYER SEÇİMİ HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
**SABİT PİKSEL(FİXED PİXEL) TEKNOLOJİSİ VE PANASONİC PLAZMALAR HAKKINDA BİLGİLENMEK İÇİN TIKLAYINIZ..!
&Satılık Yamaha RX-V659 AV Receiver+Sony BDP-S300 Blu-ray Player+Wharfedale Diamond 9.6/9CM/8.4/SW150 5.1 hoparlör seti için Tıklayınız..!
ayancıklı

10 Mart 2008; 11:49:58 

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

quote:

Kullandığın sistem zaten bir ampli/player içeriyor ayancıklı, dolayısı ile ekstradan AV Receiver eklemek bir anlam ifade etmez.
Ampli/player'ını sadece player olarak kullanıp, eğer optik ya da koaksiyel çıkış desteği varsa, AV Receiver'a bağlantı yapabilir ve hoparlörlerini de AV Receiver'a bağlayarak kullanabilirsin, ki buna da gerek yok...
AV Receiver almaktaki amacını yazarsan, yol göstermek daha kolay olur,
Selamlar...

Kürşad 75 beni bu konuda bilgilendirdiğin için teşekkürler. Diğer sorum , plazma tv için direk plazmanın arkasına bağlayıp çok temiz ,kaliteli ses alabileceğim hoparlör olarak neyi tavsiye edersin ?

kursad_75

Sisteme Gözat

10 Mart 2008; 11:57:19 

quote:

Kürşad 75 beni bu konuda bilgilendirdiğin için teşekkürler. Diğer sorum , plazma tv için direk plazmanın arkasına bağlayıp çok temiz ,kaliteli ses alabileceğim hoparlör olarak neyi tavsiye edersin ?

Şu anki kullandığın ses sistemini direkt plazmaya bağlaman yeterli ancak televizyon izlerken sistemi çalıştırmak istemiyorsun galiba!
Yine de ekstra hoparlör almak bence gereksiz bir ses sistemine sahipsen, nitekim kullanacağın hiçbir münferit hoparlör, sistemden aldığın sesten daha kalitesini sunmaz sana derim; ki bir çift hi-fi stereo hoparlör alıp direkt plazmaya bağlamayı da doğru bulmuyorum; aklında olsun...

ayancıklı

10 Mart 2008; 14:31:44 

Anladım, çok sağolasın...

texmo

11 Mart 2008; 18:42:36 

kurşat hocam yamaha rx-v 457 ve wharf 9,6-8,4 lerden kurulu sinama sistemim var.sana sorum su anfi uzerinde hoporler empedans secimi var ve bunlar 4-8 ohm seklinde ,wharf lar 6 ohm olduguna gore hangi degeri secmek gerekir ve neden,bu secim ses siddetini etkilermi,tesekkuler..

kursad_75

Sisteme Gözat

11 Mart 2008; 18:50:06 

quote:

Orjinalden alıntı: texmo
kurşat hocam yamaha rx-v 457 ve wharf 9,6-8,4 lerden kurulu sinama sistemim var.sana sorum su anfi uzerinde hoporler empedans secimi var ve bunlar 4-8 ohm seklinde ,wharf lar 6 ohm olduguna gore hangi degeri secmek gerekir ve neden,bu secim ses siddetini etkilermi,tesekkuler..

Sevgili texmo,
Aslında mantıklı olan Wharfedale'ler ile uyumlu olan 6 ohm empedansı seçmek,
Ancak gariptir ki Yamaha RX-V 659 ve 661 için profesyonel inceleme yapan editörler 6 ohm AV Receiver empedansında çıkış gücünde önemli bir düşüş tespit edip 8 ohm'u önermişler, ben de bu şekilde kullanıyorum şu an...
Bu bağlamda bunu, Yamaha AV Receiver'lara özgü bir durum kabul edip 8 ohm empedansın daha verimli olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Senin de bu yöntemi denemende fayda var; ki bir sorun teşkil etmez,
Selamlar...

texmo

12 Mart 2008; 0:27:35 

tesekkurler bu sekilde kullanacagım,ani 8 ohm

Daneel

12 Mart 2008; 9:37:40