Orjinalden alıntı: Daneel SW250 güzel ama alt komşumun cinnet geçirceinden eminim down firing driverlı SW250liyi alırsam. Supercube 2 alırım zaten o fiyatlara tırmanırsam.
Bence o konuyu kafana takma! Alttan, üstten ya da yandan da üflense ses, her şekilde alt komşunu rahatsız edecektir; sonuçta titreşim bir şekilde her yere ulaşır, sen mühendissin daha iyi bilirsin... Ben sub araştırması yaparken SW250'yi 800 Ytl civarı bulmuştum, zam mı gelmiş yoksa SuperCube II'nin fiyatları mı düşmüş? Çünkü SuperCube II'nin fiyatı ile SW250'nin fiyatı arasında çok fazla fark vardı birkaç ay önce..!
700kusur dolar diye biliyorum SW250yi, supercube II tabiki daha pahalı ama o parayı veriosak supercube II'ye çıkılır diye düşünüyorum. Malum bir kere alınıyor.
Ses dalgaları front firingde olsa downfiring de olsa tabiki gider ama sub enerjisinin direk zemine aktarılması fark yaratır diye düşünüyorum, sub frekansların ne yönden geldiğini kulaklarımız anlamayabilir ama aktarılan enerji arasında mutlaka fark olur buda zemin rezonansını etkiler. Ayrıca down firing subların muzikalitesi az olduğu söylenir konumlama kolaylıkları olsa da, denemedim kesin konuşamıyorum ama aklıma yatıyor.
Orjinalden alıntı: Daneel 700kusur dolar diye biliyorum SW250yi, supercube II tabiki daha pahalı ama o parayı veriosak supercube II'ye çıkılır diye düşünüyorum. Malum bir kere alınıyor. Ses dalgaları front firingde olsa downfiring de olsa tabiki gider ama sub enerjisinin direk zemine aktarılması fark yaratır diye düşünüyorum, sub frekansların ne yönden geldiğini kulaklarımız anlamayabilir ama aktarılan enerji arasında mutlaka fark olur buda zemin rezonansını etkiler. Ayrıca down firing subların muzikalitesi az olduğu söylenir konumlama kolaylıkları olsa da, denemedim kesin konuşamıyorum ama aklıma yatıyor.
Öncelikle SW150-40Hz stereo denemesini gerçekleştirdim. SW150 tepki verdi ancak çok tatmin edici değil, bunda benim kullandığım mekanın elverişsiz akustiği ve frontlara olan yakınlığı da büyük etken diye düşünüyorum; yani çok sağlıklı bir tespit yaptığımı düşünmüyorum... Sub için seçenekler belli zaten; Definitive PF 15TL, SuperCube serisi, Prosub200; Wharfedale Diamond SW250; JBL E25OP; Magnat Sub300... Bence sen SuperCube ile bu işi noktalayacaksın, tahmin sadece...
sevgili arkadaşlar bende 4 gün önce yamaha 1800 aldım saolsun zapatero arkadaş sayesinde kurdum inanılmaz yardım etti tektek herşeyi yazdı tekrar teşekkür ederim kendisine şimdi şöyle bir sorunum var bir dvd okuyucu almak istiyorum bakdığım modeler yamaha s1800 ,denon 1940 , PHILIPS DVP 9000 S ,kullanan bilen varsa yardımcı olabilirmi yada yeni öneride olabilir yanlız hdmı ve sacd benim için önemli anfiye gelince şimdilik tam çözemedim bir sürü ayarı var yavaş yavaş alışıyorum ses günden güne güzelleşiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserhat1979 -- 27 Şubat 2008; 14:18:30 >
hayırlı olsun hakansolak....fikir değiştirmişsin onkyo dan yamaha ya dönmüşsün...hayırdır...nedir fikrini değiştiren sebep? bu arada nerden kaça aldın bakalım cihazı...bilgi verirsen belki başkaları da faydalanırlar. sserhat arkadaşım rica ederim...lafı olmaz..takıldığın yer olursa yardımcı olmaya devam ederim merak etme.bu arada 7.1 mi kullanıyorsun sistemini? dvd olayına gelince verdiğin modelleri ve fiyatlarını bilemiyorum.HDMI özellikli bir cihazı seçeceksin zaten..google da ve başka yerlerde arayıp , yorumlarını oku cihazın....ona göre de karar ver...çok fazla da para vermemeye çalış...zaten bi süre sonra bluray e zıplarsın. zapatero bluray i aldı hakansolak kardeş....dün akşam kurdum...hem HDMI hemde 5.1 analog bağladım...sadece 1 filme baktım , o da tam değil...bluray filmim olmadığı için daha o kısmına bakamadım....ama sipariş verdim 2 filmi..onlar gelince bilgi veririm size..
sevgili hakansolak denonu bırakıp niye yamahaya geçtin bir arkadaşım var sürekli denon daha iyi deyip duruyor onun için soruyorum ben ikisinide dinledim yamaha bana daha iyi geldi
sevgili zapatero 5+1 diyeceğim ama +1 yok yani sub.sız kullanıyorum dvdleri ps3 izliyorum 2-3 tane bluray filmim var ama ps3ün cd okuyucusu berbat müzikten tat alamıyorsun yani onun için bir dvd düşünüyorum 700-800ytl birşey alacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserhat1979 -- 27 Şubat 2008; 14:48:27 >
hayırlı olsun zapatero mutlu günlerine eşlik etsin seninle yeni cihazın ...valla serhatta sormus neden denonu bırakıp yamahaya gectın dıye şöyle bir cevap beriyim ..ama inanın bu laf bana aıt dııl ve benım gorusum dııl kesınlıkle .profosyönel bırı soyledı bana bunu 2 saat once telefonda konustum ..denonuda onkyoyu da sony de pıonerı de katlar dedı ...kıyas modellerını bılıyosunuz zaten benım alıcagım denon 2808 onkyo 875 sony 5300 pıoner lx 70 idi ..
sonuç : yamaha 1800