Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: " _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ "

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: " _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ " Sayfa: <<   < önceki  14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
tamerege

7 Ekim 2008; 22:43:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar benim bir sorum olacak,bilmiyorum bu sorunu sizler yaşıyormusunuz;filmleri izlerken nedense center ın sesini hep yükseltmek zorunda kalıyorum,frontlar 0 db iken center +8 lerde dinliyorum ancak konuşma seslerini duyabiliyorum.yamaha larda diyalog arttırma özelliği varmı? varsa bu ayarı nereden yapacağız?

Tv:Panasonic-37pv60,AV receiver:Yamaha rx-v663,Dvd:Sony Ns76,
Front:Wharf.9.6,Center:Wharf 8,Surraund:Jamo e350,
Surraund back:Jamo e3,sub:JBL e250p,ps2slim...
Oronra

8 Ekim 2008; 0:10:59 

Center ın db hassasiyetiyle ve kalitesiyle ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum. Ki.. zaten center ve surroud ların db ayarları birazdaha yuksek olmalı. Degilse zaten center yerine frontları kullanın aynı hesap

[Panasonic 42PX8E] - [Marantz SR5001 7.1ch / 90w @ 8ohm] - [Toshiba HD-EP30 HD-DVD 148Mhz/12bit 1080p/24 upscale @ QED Performance Toslink Digital Optical] - [Front: Wharfedale Diamond 9.6 @ QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire - QED Airlock APN2/20 @ Van Den Hul CS-122 Hybrid] - [Rear: Sony SS-MF450 @ Monster S SP16] - [DT @ Monster 24k Gold Scart]
ATA@

8 Ekim 2008; 0:22:41 

Sony NS76 audio özelliklerini kontrol et dialog geliştirme için.
EP:30 da öyle.
Ama ben center ın zayıf kaldığına hiç denk gelmedim.
O nedenledir sorup duruyorum ya HTM62 zayıf kalırmı diye. Frontlar daha güçlü ise center zayıf kalabilir düşüncesi var bende nedense!

Oronra

8 Ekim 2008; 0:53:50 

AVR ye zaten center bagladığınızda frontlara giden diyalog seslerini filtreleyip centera göndermiyormu. Center in db ayarını biraz yukselttimi problem kalmaz. Neticesinde 683 ler 8xx serisi gibi baskın ve güçlü degiller. Benim şahsi fikrim 62 lerin sorun yaşatmayacağı yonunde. Zaten 61 bile alsanız dik kullanmanızı öneririm. Daha öncede dediğim gibi birde 61 ler muazzam büyük, 683 lerin yarısından büyük resmen. Gördüğümde inanamamıştım.

[Panasonic 42PX8E] - [Marantz SR5001 7.1ch / 90w @ 8ohm] - [Toshiba HD-EP30 HD-DVD 148Mhz/12bit 1080p/24 upscale @ QED Performance Toslink Digital Optical] - [Front: Wharfedale Diamond 9.6 @ QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire - QED Airlock APN2/20 @ Van Den Hul CS-122 Hybrid] - [Rear: Sony SS-MF450 @ Monster S SP16] - [DT @ Monster 24k Gold Scart]
spidr

8 Ekim 2008; 11:10:19 

slm
yamaha rx-v 663 de center kanalı için EQ. ayarlarını kontrol et tamerege yalnız ön hop lerin 9.6 ise aynı serinin center ını kullanmıyorsan problemin o olabilir galiba sende diamond 8 center var oysa 9 cs olmalı
ugur666

9 Ekim 2008; 14:19:51 

ugur666,hayırlı olsun arkadaşım,bass out için;both seçersen hem 2 ch stereo da hemde 7 ch stereo da sub çalışıyor,sw seçersen sadece 7 ch stereo da sub çalışıyor,front seçtiğinde de bas sesler sadece front larından geliyor ve subwoofer çalışmıyor ...

çok teşekkürler tamerege
ben müzik dinlerken sub sevmediğim için both seçmedim.filmlerde centerın 3 yollu olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum bende 2 yollu yamaha varken diyaloglar sanki ağzının iki yanına ellerini koymuşda konuşuyorsun gibi çıkardı,jbl ec 35 den sonra bu sorunum kalmadı diyaloglar çok net ve yeterli,bende centerın seviyesini önlerden biraz daha fazla artırdım ve centerı large seçtim sende large seçip deneyebilirsin.

panasonic ax-100,yamaha rx-v663,yamaha dvd-s661,nad cdplayer c 525bee,jamo x570,wharfedale 9.3,jbl ec35,wharfedale SW150
texmo

9 Ekim 2008; 16:08:17 

aynı sorun bendede var,center wharf 9cs..center in EQ ayarları için onereceginiz ayar varmı?

the_cantan

9 Ekim 2008; 16:19:26 

quote:

Orjinalden alıntı: tamerege

arkadaşlar benim bir sorum olacak,bilmiyorum bu sorunu sizler yaşıyormusunuz;filmleri izlerken nedense center ın sesini hep yükseltmek zorunda kalıyorum,frontlar 0 db iken center +8 lerde dinliyorum ancak konuşma seslerini duyabiliyorum.yamaha larda diyalog arttırma özelliği varmı? varsa bu ayarı nereden yapacağız?

nazar mı değdi en sonunda?

bugun DH öğleden beri server ve internet bağlantısı kopup duruyor. bu sıkıntı bir bende mi var?

KING
Oronra

9 Ekim 2008; 16:49:13 

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

quote:

nazar mı değdi en sonunda?

bugun DH öğleden beri server ve internet bağlantısı kopup duruyor. bu sıkıntı bir bende mi var?

Öğleden beri kopmuyor ama bir ara hiç bir sayfaya giremiyordum dns degişikli cache temizli felan yapıp tekrar zorladım girdi. Tesadüfmüdür bilemiyorum.

tamerege

9 Ekim 2008; 18:35:28 

peki center için ideal eq ayarı ne olmalı benim sistem için? birde tekrar sorayım diyalog güçlendiren bir mod varmı benim avr de,ben biraz bakındım kurcaladım bulamadım ama bilen varsa bilgilendirirse sevinirim ...

ATA@

9 Ekim 2008; 19:10:45 

Playerdan ayarlayacaksın tamer
Daha öncede yazdım
quote:

peki center için ideal eq ayarı ne olmalı benim sistem için? birde tekrar sorayım diyalog güçlendiren bir mod varmı benim avr de,ben biraz bakındım kurcaladım bulamadım ama bilen varsa bilgilendirirse sevinirim ...

tamerege

9 Ekim 2008; 19:47:00 

ATA@ dostum dediğine bakacağım ben özellikle avr de bu varmı onu soruyorum? sony de bu özellik varmı onuda merak ettim şimdi yaw

ATA@

9 Ekim 2008; 19:51:13 

Audio seçeneklerini kontrol et.

Link:NS76 PDF manuel

25 ve 43. sayfaları incele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATA@ -- 9 Ekim 2008; 19:52:51 >

tamerege

10 Ekim 2008; 0:29:49 

quote:

ATA@ Tarih 9 Ekim 2008; 19:51:13
Audio seçeneklerini kontrol et.

Link:NS76 PDF manuel

25 ve 43. sayfaları incele

dostum baktım,fakat orda 2 kanal stereo sesi sanal olarak surraund hale getirmek için bilgilendirme var.zahmet verdim sana kusuruma bakma.ne yapalım galiba yine sesi arttırarak dinleyeceğiz...

ATA@

10 Ekim 2008; 1:14:14 

tamer o PDF dosyasını olduğu gibi inceledim ama "dialog improving" Dialog geliştirme diye birşeye rastlamadım.
Üzgünüm.
Verdiğim sayfalarda audio geliştirme ile ilgili yazılar vardı ve ben inclemeden vermiştim.
Sen yok dedin ben tamamını inceledim evet malesef yok.

postanem

10 Ekim 2008; 10:54:17 

Bence center ınızı gözden geçirin. Ben otomatik kalibrasyonla iyi netice alıyorum. Center başka marka olmasına rağmen çok memnunum.

A) Yamaha 861ti- 2xWharfedale evo 40, Pioneer sw-160 (AR kablo ile bağlı), 2xwharfedale 9.6(sur), Dali blue sc7, 2xWF 8.4(back-sur), Toshiba EP30HD-DVD, sony dvp590 dvd, humax 2000 hdci, Pioneer 436 RXE Plazma, Pioneer CT-W208R
Kablo; QED Silver Anniversary XT Bi-Wire evolar, monster surround, audioquest center
B) Yamaha 659ti, 4XTannoy mx1, Tannoy mxc, sony uydu hop.(back-sur) samsung a200c ve vestel dvd, sony wega 70 ekran, ps2
texmo