Giriş | |
|
|
|
8 Temmuz 2008; 13:27:48
|
|
|
uzun araştırmalar kafa yemeler sonucunda 600tl ye kadar olan Reciver maceramda Yamaha V363 de karar kıldım.. galiba,sanırım.. çünkü araştırmalarıma göre Dolby Pro Logic IIx, Dolby Digital EX, DTS-ES ,DTS Neo:6 formatlar bana fazla şimdilik. şöyle ki; Benim TV HD.Ready yani Full hd değil. dolayısıyla yarın bir gün Bluray player almam pek bi mantıksız olur dolayısıyla hd.ses formatlarına ihtiyaç da duymuyorum.. zaten Neo:6 ve DDIIx gibi formatlarda esas amaç 6.1 kanal yani arka surround hop. lerin ortasına +1 kanal daha koyup daha fazla çevresel ses ortamı yaratmak. tabi bu formatların bana maliyeti enaz 200tl den fazla oluyor çünkü kullanmak için bir de kolon almak icab edecek. Yani kısaca giriş seviye kaliteli bir cihaz ile daha az ses formatıyla da tatmin olabiliyorsak fazlasına ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. Salon 38m² Yamaha V363'de bana yeterli olacaktır diye umudediyorum sonradan TV değişirse ses sistemi de değişir.Şu devirde ekonomi yapmalıyım.. Detaylı bilgi için ; http://electronics.howstuffworks.com/home-theater5.htm www.dts.com www.dolby.com .
|
|
|
|
|
8 Temmuz 2008; 14:44:47
|
|
|
Sn. Ufukman ben de bu receiver'i düşünüyorum...Bu sistem kurmada yeniyim... Sanırım dream 77'lerle kullanacağım...Yamaha'nın bu yeni modelini nereden bulabiliriz??? Yardımcı olusanız sevinirim? quote:
Orjinalden alıntı: ufukman uzun araştırmalar kafa yemeler sonucunda 600tl ye kadar olan Reciver maceramda Yamaha V363 de karar kıldım.. galiba,sanırım.. çünkü araştırmalarıma göre Dolby Pro Logic IIx, Dolby Digital EX, DTS-ES ,DTS Neo:6 formatlar bana fazla şimdilik. şöyle ki; Benim TV HD.Ready yani Full hd değil. dolayısıyla yarın bir gün Bluray player almam pek bi mantıksız olur dolayısıyla hd.ses formatlarına ihtiyaç da duymuyorum.. zaten Neo:6 ve DDIIx gibi formatlarda esas amaç 6.1 kanal yani arka surround hop. lerin ortasına +1 kanal daha koyup daha fazla çevresel ses ortamı yaratmak. tabi bu formatların bana maliyeti enaz 200tl den fazla oluyor çünkü kullanmak için bir de kolon almak icab edecek. Yani kısaca giriş seviye kaliteli bir cihaz ile daha az ses formatıyla da tatmin olabiliyorsak fazlasına ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. Salon 38m² Yamaha V363'de bana yeterli olacaktır diye umudediyorum sonradan TV değişirse ses sistemi de değişir.Şu devirde ekonomi yapmalıyım.. Detaylı bilgi için ; http://electronics.howstuffworks.com/home-theater5.htm www.dts.com www.dolby.com .
|
|
8 Temmuz 2008; 15:14:43
|
|
|
valla ben de "Spidr" nickli arkadaşa bakıyorum.. o geldi diycek gidip alıcam.. heheh.. kaç haftadır ha geldi ha gelecek diyor birkaç ay geçti ama.. bakalım hayırlısı. Doğubank civarına baktım V361 modelini 250€ ya satıyorlar. Bu arada aklımda - Onkyo SR503E - Onkyo SR304 - Pioneer VSX-515s de var Yamaha ya güveniyorum bu konuda. ama sabrım tükendiği yerde birden gider kucaklar alır gelirim eve birini belli olmaz. daha fazla Reciversiz yaşamak istemiyorum (ömrümden boşa giden keyifli dakikalar.sana bağlı Spidr)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 8 Temmuz 2008; 15:15:54 >
|
|
|
|
|
8 Temmuz 2008; 16:09:40
|
|
|
cok merak ediyorum bu seriyi bi ciksada inceleme firsati bulsak ya vallahi haklisiniz beyler
|
|
|
8 Temmuz 2008; 16:10:46
|
|
|
Selam ufukman, neden v463 degil de v363 dusunuyorsun (tabii ki aradaki fiyat farki haricinde ) ? yabanci forumlardan anladigim kadariyla aradaki az fiyat farkiyla (ki burada Viayanada 70EURO), v463 ile: - HDMI uzerinden video+audio tasiyabiliyorsun: the 363 is only hdmi video switching where as the 463 has the audio decoding as well. go for the 463 - opsiyonel ipod dock ile, direkt ipod baglayabiliyorsun: Have been thinking which 1 to get Rx-v363 or Rx-v463 and ended up with the later only for the reason it supports ipod Ben de HKTS11 + v463 dusunuyorum... O acidan merak ettim... Selamlar cK
|
|
|
|
|
8 Temmuz 2008; 16:53:50
|
|
|
çünkü nereye baktıysam ortalama 300ytl cik bir fiyat farkı var aralarında V363 modeli de HDMI destekli fakat ses iletmiyor. sesi iletmesi bir işime yaramicak ki. zaten sesi kendisi vericek. Ben Optic aktarıcam sesi AVR ye.. o da bölüp yollicak kolonlara.. yani DVD ve Uydu sürekli olarak AVR ye bağlı çalışacak. sürekli açık duracak yani. (şerwuud, JVC ler buna pek dayanamaz sanırım) benim Ipodum yok. önden mp3 player vs. bağlarım gümbürgümbür sorun olmaz. biliyorsun ki ülkemizde yurtdışı gibi 70€ fark koymuyorlar, herzaman fahiş fiyatlarla satıp sömürebildikleri kadar sömürüyorlar... (V461 ile karşılaştırdım çünkü muhetemelen aynı fiyatlarla gelicekler) ahh yurtdışındaki gibi olsa ufacık fiyat farklarıyla açlıktan gider en üst modelini alırım McDonalds daki gibi ; - 50krş. a Jumbo boy patates kola istermisiniz.. - evet evet ver baba.. ketçapda ver.
|
|
|
|
|
8 Temmuz 2008; 16:59:41
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: ufukman sürekli açık duracak yani. (şerwuud, JVC ler buna pek dayanamaz sanırım) sanma; dayanır.
|
|
|
8 Temmuz 2008; 20:14:56
|
|
|
OK. hararetle bekliyorum o zaman v363 almani canli yorumlarindan sonra, ben de "order" tusuna basarim artik v463 icin ;) bizi yorumsuz birakmazsin umarim cK quote:
Orjinalden alıntı: ufukman çünkü nereye baktıysam ortalama 300ytl cik bir fiyat farkı var aralarında V363 modeli de HDMI destekli fakat ses iletmiyor. sesi iletmesi bir işime yaramicak ki. zaten sesi kendisi vericek. Ben Optic aktarıcam sesi AVR ye.. o da bölüp yollicak kolonlara.. yani DVD ve Uydu sürekli olarak AVR ye bağlı çalışacak. sürekli açık duracak yani. (şerwuud, JVC ler buna pek dayanamaz sanırım) benim Ipodum yok. önden mp3 player vs. bağlarım gümbürgümbür sorun olmaz. biliyorsun ki ülkemizde yurtdışı gibi 70€ fark koymuyorlar, herzaman fahiş fiyatlarla satıp sömürebildikleri kadar sömürüyorlar... (V461 ile karşılaştırdım çünkü muhetemelen aynı fiyatlarla gelicekler) ahh yurtdışındaki gibi olsa ufacık fiyat farklarıyla açlıktan gider en üst modelini alırım McDonalds daki gibi ; - 50krş. a Jumbo boy patates kola istermisiniz.. - evet evet ver baba.. ketçapda ver.
|
|
|
|
|
30 Temmuz 2008; 14:07:26
|
|
|
yeni seri amfiler ne alemde beyler bu topic canli kalacak burasi yamaha topici unutmayin beyler yamaha sahibi olmak ayricaliktir. yeni seri amfi ile tanisanlar varsa yorumlarini merakla bekliyoruz bu arada bi kac gun icinde yamaha sistemlerle ilgili fotograflar bulursam bu guzel topicimize koymayi dusunuyorum.topicde canlanmis olur biraz bulursam koyarim kalin selametle
|
|
|
30 Temmuz 2008; 14:15:46
|
|
|
valla bence 363 pek beklemeyin genediyorum 1 kaç ek özellik dışında 463 de dahil 361 le aynı niye fazla para veriyorsubnuzzz.alın 361 artan parayada kaliteli kolon alın jbl tarzı bakın ozaman kaliteye.
|
|
30 Temmuz 2008; 14:29:37
|
|
|
363'ün 361'den farkları: - 363'de HDMI 2 giriş, 1 çıkış var - 363'de otomatik ses kalibrasyonu için YPAO var Diğer özellikleri birebir aynı gibi. 463'te ise 363'le gelen özelliklere ek olarak - HDMI'den ses kabul etmesi - USB bağlantısı var. HDMI ve yeni nesil ses formatlarına ihtiyacı olmayanlar için 361 güzel olur. Ben DVD player, Blu-Ray player, Uydu receiver'dan oluşan bir sistem kuracağım ve TV'de de 2 HDMI girişi olduğu için 363'ü bekleyeceğim mecburen. Devamlı tak-çıkar yapmak istemiyorum.
|
|
|
30 Temmuz 2008; 14:36:31
|
|
|
benim v463 kutulanmis halde yolda... artik 2-3 gune gelmesi lazim... geldigi zaman butun sorulari aydinlatacagim kismetse Selamlar... cK quote:
Orjinalden alıntı: zart yeni seri amfiler ne alemde beyler bu topic canli kalacak burasi yamaha topici unutmayin beyler yamaha sahibi olmak ayricaliktir. yeni seri amfi ile tanisanlar varsa yorumlarini merakla bekliyoruz bu arada bi kac gun icinde yamaha sistemlerle ilgili fotograflar bulursam bu guzel topicimize koymayi dusunuyorum.topicde canlanmis olur biraz bulursam koyarim kalin selametle
|
|
|
|
|
30 Temmuz 2008; 14:36:50
|
|
|
guzel secim olur simdiden hayirli olsun
|
|
|
30 Temmuz 2008; 14:40:54
|
|
|
ses kalitesi aynı işte bende bunu diyorum .. fiyat farkı çok fazla ama.ben zaten 361 pc yebaglıyorum ağırlıklı olarak.power dvd 8 de şuanaolan ve olacak olan tüm hd audioları çözüyorum.ekran kartında hdminden (ati) ses ve görüntüyüde aktarabiliyorum tv ye valla süperr.haa dersinki 463 veya 363 de yeni ses çipi vae devreler kaliteli ses daha berrak ozaman değer işte..
|
|
11 Ağustos 2008; 11:01:30
|
|
|
Arkadaşlar kusura kalmayın bodozlama aranıza dalıyor gibi oluyorum ama, Aranızda Yamaha 663 kullanıcısı kimler var, ya da var mı? Ona göre bazı sorularım olacak da, bu arada bu aletin manual'ini nette bulamadım, bana yardımcı olacak birisi olursa da çok sevinirim ayrıca Saygılar