Şimdi Ara

ASELSAN anten üretiminde rekor yerlilik oranına ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASELSAN anten üretiminde rekor yerlilik oranına ulaştı



    Savunma sanayinde kullanılan ürünlerin yerlileştirilmesinde büyük katkısı bulunan ASELSAN, bu yöndeki çalışmalarını sivil haberleşme teknolojilerinde de sürdürüyor. ASELSAN, anten üretiminde rekor yerlilik oranına ulaştı.



    ASELSAN, savunma sanayi alanında 2017’den bu yana yurt dışından temin edilmesi planlanan antenlerin yüzde 95 yerlilik oranıyla yurt içi kaynaklardan temin edilmesini sağladı. Yani 2017'den günümüze kadar temin edilen antenlerde yüzde 95 yerlilik oranı yakalandı. Kendi bünyesinde üretimin yanı sıra alt yüklenicilerle anlaşarak KOBİ ve yan sanayide anten üretiminin yaygınlaştırılmasını sağladı.



    ASELSAN'ın anten projeleri



    ASELSAN bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile imzaladığı sözleşmeler kapsamında anten teslimatını sürdürüyor. ASELSAN’ın TSK ile sözleşme imzaladığı anten projeleri arasında Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Projesi, Genel Maksat Helikopteri Haberleşme Cihazları Projesi, Azerbaycan Hava Platformları ve Kule Haberleşme Sistemi Modernizasyonu Projesi, Azerbaycan Radyolink Haberleşme Sistemi ve Siper Projeleri başta olmak üzere çok sayıda anten projesi bulunuyor. Bu projeler kapsamında üretilen antenler sahada etkin bir şekilde kullanılıyor.



    ASELSAN, son yapılan anlaşmaya göre kara araçlarında kullanılan 30-512 MHz V/UHF araç içi telsiz antenlerinin yerli versiyonunu üretecek. Proje kapsamında 2021-2024 yıllarında çok sayıda yerli telsiz anteni teslimatı yapılacak.



    Ayrıca Bkz.Hangi ülke günde kaç aşı yapıyor ? Türkiye kaçıncı sırada ?



    Sivil haberleşme alanında da anten üretiyor



    Savunma sanayi alanındaki projeleriyle öne çıkan ASELSAN, sivil alanda da anten üretimi gerçekleştiriyor. GSM baz istasyonlarında kullanılan çok bantlı baz istasyonu antenlerini yerli imkanlarla üretiyor. Yurt içindeki operatörlerin yanı sıra yurt dışına da satış yapıyor. Şirket çok sayıda 4XPOL GSM anteni teslimatı yapacak, 8XPOL GSM anteninin prototip doğrulama çalışmalarını da yakın zamanda tamamlayacak. Yerli baz istasyonu ULAK’da ASELSAN üretimi çok sayıda parça kullanılıyor.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/aselsan-anten-uretiminde-rekor-yerlilik-oranina-ulasti/2128681







  • Böyle konularda hep popüler yorumlar "kudurun", "birilerinin zoruna gidiyor" tarzı yorumlar oluyor. Bu tip şizofrenler gelip burada birbirlerini artılıyor ve üstüne çıkarıyor gibime geliyor. Kuduranları, zoruna gidenler bir etiketleyin de bilelim kim hain, biz de bloklarız. Don kişot gibi olmayan düşmanla savaşıp duruyorsunuz. %99 büyük ihtimalle he güzelmiş diyip geçiyordur, benim gibi. Ama bazı yaygaracılar gelip olmayan hayali birilerini fetöcü ilan ediyor.  

  • Motoru yerli değil .. Bu o haber değilmiş pardon 😂😂😂
  • Çekemeyen anten taksın :)

  • teq_sevdam23 T kullanıcısına yanıt
    Bilesenlerone kadar yerli mi diye foyasi filan aciga cikabilir :D

  • Sadece dışardan aldıkları ucuz taiwan ürünlerinin montajını yapıyorlar.Aklı kıt olanlarda biz yapıyoruz sanıyor :))

  • önce kanıt göster
  • Maaşallah herşey yerli olmaya başladı. Biraz da yerli paramıza değer katabilseler olacak bu iş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

    Sadece dışardan aldıkları ucuz taiwan ürünlerinin montajını yapıyorlar.Aklı kıt olanlarda biz yapıyoruz sanıyor :))
    Maden suyu iç kanka.
  • Aselsanten.
  • Kalan %5 neymiş çok merak ettim, Aselsan’dan kimse varsa yazsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 31 Ocak 2021; 21:3:29 >
  • bana ne ?

    Benim maaşıma bir katkısı mı var ? Ev geçindirmemi mi sağlıyor benane ?

  • bazı yorumları görünce vatan haini diyesim geliyor.

  • Hocam sen bu tayvan iddiasını ihalar için de söylüyorsun. İnternette araştırdım bir tane bile tayvan ile ilgili bir şey çıkmadı. Desteksiz sallıyorsun, bari Çin malı, ukrayna malı falan diye söyle de en azından bir nebze inandırıclığı olsun.
  • Merak edilen yüzde beşlik kısım?

  • Böyle konularda hep popüler yorumlar "kudurun", "birilerinin zoruna gidiyor" tarzı yorumlar oluyor. Bu tip şizofrenler gelip burada birbirlerini artılıyor ve üstüne çıkarıyor gibime geliyor. Kuduranları, zoruna gidenler bir etiketleyin de bilelim kim hain, biz de bloklarız. Don kişot gibi olmayan düşmanla savaşıp duruyorsunuz. %99 büyük ihtimalle he güzelmiş diyip geçiyordur, benim gibi. Ama bazı yaygaracılar gelip olmayan hayali birilerini fetöcü ilan ediyor. ASELSAN anten üretiminde rekor yerlilik oranına ulaştı 

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    banane mi

    imrendiğiniz gıpta ettiğiniz o almanya ve parasal alım gücünü yere göğe sığdıramadınız o ülke varya hani o hale bu yollardan geçerek ulaştı

  • ReaLGz kullanıcısına yanıt

    Kendi içimizde uğraşacağımıza, sanallarla uğraşacağımıza birlikte dünyaya karşı yarışsak, savaşsak şikayet ettiğimiz sorunların hiçbiri kalır mıydı? Ama böylesi daha tatlı geliyor. Yani birlikte iyi olalım yerine, o kötü olsun, düşüncesi bizi daha çok tatmin ediyor, dolayısıyla arzuladığımız şeye ulaşıyoruz. O yüzden neyi arzuladığımızı iyi tahlil etmek lazım!

  • ASELSAN, TAI ve SAGE'den 100 mühendisin Hollanda'ya gidişini durduramayıp "Biz nerede hata yaptık da beyin göçünü önleyemiyoruz?" diye sormak yerine böyle yerli milli haberleriyle vatandaşın gazını alıyorlarASELSAN anten üretiminde rekor yerlilik oranına ulaştı 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.