Şimdi Ara

Tesla, otopilot teknolojisini diğer markalarla paylaşacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla, otopilot teknolojisini diğer markalarla paylaşacak



    Tesla'nın otopilot sistemini yakında diğer markaların otomobillerinde de görebiliriz. Şirket CEO'su Elon Musk, yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda otopilot teknolojisini lisanslamayı düşündüklerini ve bu konuyla ilgili potansiyel iş ortaklarıyla görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk: "Cybertruck'ın üretimi bu yıla yetişmeyecek"



    Müzakereler olumlu sonuçlanırsa gelecekte otopilot sistemi diğer markaların otomobillerinde de kullanılacak. Şu an için söz konusu markalar hakkında herhangi bir bilgi yok. Musk'a göre "teknoloji transferi" otopilotun yeteneklerini kanıtlamak adına çok iyi bir fırsat olacak.



    Tesla, otopilot teknolojisini diğer markalarla paylaşacak



    Lisanslama ek gelir kapısı açacak



    Tesla otomobiller Ekim ayının sonlarında Tam Otonom Sürüş (FSD) teknolojisi ile donatılmaya başlandı. Şirket otomatik sürüş teknolojisini diğer şirketlerle paylaşarak aynı zamanda kendisine ek gelir kapısı açacak.



    Tesla, 2020'de dünyanın en değerli otomobil şirketi olmasına ve Elon Musk'ın dünyanın en zengin insanı unvanını ele geçirmesine rağmen sadece geçen yıl kâr elde etmeyi başardı.




    Kaynak:https://www.thedrive.com/news/38973/elon-musk-says-tesla-has-spoken-with-other-car-companies-about-licensing-autopilot







  • Baktılar diğerleri bir halt beceremiyor, vereyimde rakebet olsun dedi herhalde :)

  • Bu adam balon, bakın görürsünüz 2020'yi bulmadan pat... aaa ne oluyor yav.

  • Seneler önce teknolojiyi hiçbir ücret almaksızın paylaşacaklarını söylüyolardı, para tatlı geldi herhalde.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Tabi canım spaceX, Tesla otomobil vs vs. bunlar hep yalan. O balon dediğin adam paypalı kurup sattı. Nereden nerelere geldi.

  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    Bence ironi yaptı hocam :D

  • Bence araçlara ilerde ek paket olarak satılabilir ;

    “Ben geçen tesla kullanıyordum ama waymo daha iyi Türkiye’de”

    gibi laflar olabilir
  • Bence geç bile kalınmış bir hamle.Önce ucuzdan vericen lisans ücretini ki senin modülünü kullansınlar, rakipler daha filizlenmeden solsun.Sonra piyasada rekabet azalınca fiyatı katlıcan

  • ti7800 kullanıcısına yanıt

    İroniydi zaten :) Başından beri ben adamın girişimciliğini takdir ettim. Ama bazıları işte yok 1 seneye patlayacak, yok balon falan diyordu. Adam dünyanın en zengin adamı oldu. Onlara laf sokma babında yazmıştım.

  • Kendi ekosisteminde ki araclarla konusmasi iletisim halinde olması kendi sistemlerinide olumsuz etkileyecek bu tum araclar icin geçerli ortak bir dilde buluşurlarsa iletisim hizli ve bir cok engeli ortadan kaldırıyor mantikli bir adim olmus. Birde lisanstan kazanacak balli kaymak.
  • DonanımdanBihaber kullanıcısına yanıt

    Aslında teknolojilerinin bir kısmı ücretsiz halka açık. Buradaki amaçları Tesla batarsa bu patentler üzerinden biri devam edebilsin şeklindeydi. Kısaca meseyi otopilot olarak değil, sürdürülebilir kaynakların kullanımı olarak ele almak gerekiyor. Otopilot tamamen şirketin para kazanma yol haritasının içinden geçiyor. Tesla için sacin bir ayağı batarya ise diger ayağı otopilottur. Diğerine de şarj ağı diyelim. Bunların tamamı Tesla ne kadar araba satarsa satsın ekstra gelir elde edecekleri yatırımlar. Hisse senetlerini esas bunlar uçuruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patentler rekabeti öldürüyor,monopoller doğuruyor. Patentler bilhassa teknolojik ürünlerde kaldırılmalı. Böylece herkesin bayıldığı piyasa ekonomileri daha canlı olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla'nın patenti diğerleri ile paylaşması büyük bir olay değil artık , Otopilot teknolojisi %100 verimli halde halen kullanılamıyor yani ellerimi bırakayım araba beni heryere götürsün mevzusu yok kaç kişi öldü bu arabanın içinde , zaten diğer firmalarda daha kapsamlı çalışmaları yapmaya çoktan başlamışlardı özellikle Hyundai uzun süredir oto pilot(yardımcı asistan) teknolojilerini geliştiriyor, Mercedes'in S serisinde uyguladığı oto pilotta çok beğenilmişti yani Tesla artık bu konuda tek değil.Rakipler arttıkça ve kendini geliştirdikçe Tesla paylaşımcı yanımız var ayağına yatıyor 5 sene önce niye paylasmadınız ? Piyasada tek olmak hisseleri tavan yaptırıyordu tabi :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelastairbender -- 31 Ocak 2021; 14:37:33 >
  • sadece ek para için değil, teslanı oto pilotu amerika yollarında iyi, eğer başka ülkelerde kullanılırsa yüzde 40 50 gibi başarı oranı düşüyor. elon bile bunu söyledi, bizim teknisyenler california yollarında ve ek olarak usa içindeki veriler ile oto pilotu gerçekleştiriyor diyordu. yani elon hem diğer ülkelerdeki yasaları aşıp hemde çok veri elde etmek istiyor..

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Tm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Bu adam balon, bakın görürsünüz 2020'yi bulmadan pat... aaa ne oluyor yav.

    Kardeş bir ekipsiniz galiba forumda aynı şeyleri diyorsunuz ama bir içerik yok . Açıklayın neden balon olduğunu ? Bol keseden atıyorsunuz amacın nedir ?

    Adam spaceX ile harikalar yaratıyor Tesla piyasaya hakim . Adam açık açık teknolojik gelişmeyi paylaşıyor . Yok rakip misiniz adama da kiskaniyorsunuz ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt

    Cümleye dikkat ederseniz. Bugüne kadar adama balon diyenlere ironi yaptığımı fark edersiniz :) Ben başından beri adamın çok başarılı bir girişimci olduğunu savunuyordum. Şu tesla batmak üzereykende savundum. Ama birileri sürekli balondu, patlayacaktı diye laf ediyordu. Adam dünyanın en başarılı, en zengini ilan edildi :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.