Şimdi Ara

SpaceX'in uçmayı bekleyen iki yeni Starship prototopi yan yana sergilendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX'in uçmayı bekleyen iki yeni Starship prototopi yan yana sergilendi



    SpaceX'in yeni nesil gezegenler arası taşıma sistemi Starship'te geliştirme süreci son sürat devam ediyor. Dev uzay gemisinin yeni prototip versiyonları SN9 ve SN10 da çok yakında sırasıyla test edilecek. SpaceX, merakla beklenen bu testler öncesinde iki deneme roketini yan yana sergiledi.






    SpaceX, SN9 ve SN10'un testlerini çok kısa bir arayla  sırasıyla gerçekleştirmeyi planlıyor. Her iki prototip de bir önceki test roketi olan SN8 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. SN9, üç farklı Raptor motoruna ev sahipliği yapıyor. SpaceX'in SN9 ile önümüzdeki Pazartesi günü gerçekleştirmeyi planladığı denemede hedef 12,5 kilometre yüksekliğe çıkıp yüzeye iniş gerçekleştirmek olacak.



    SpaceX, SN8 prototipini geçtiğimiz ay başarıyla test etmişti. SN8, 12,5 kilometre yüksekliğe çıkmış ve hemen ardından yüzeye iniş yapmayı denemişti. Ancak iniş denemesi, Elon Musk'ın da beklediği gibi başarısızlıkla sonuçlandı. İlk denemede zaten başarı beklenmiyordu. Ancak ilerleyen test uçuşlarında SpaceX, tıpkı Falcon 9'ta olduğu gibi yavaş yavaş başarı yüzdesini artıracak.



    Ayrıca Bkz.SpaceX'ten çılgın plan: Dünyanın en büyük roketini 'kuleyle yakalamaya' çalışacak



    Starship'in nihai halinin tam 50 metre yüksekliğinde olması ve 6 farklı Raptor motoruna ev sahipliği yapması bekleniyor. Starship ayrıca Super Heavy isimli devasa bir iticinin üzerine yerleştirilecek. Starship'i yüzeyden uzaya taşıyacak olan Super Heavy'nin, tam 72 metre uzunluğunda olması ve 28 farklı Raptor motoruna ev sahipliği yapması bekleniyor. Yani Starship ve Super Heavy'nin toplam uzunluğu tam 122 metre olacak.



    SpaceX bu yıl içerisinde Starship'i uzaya ulaştırmayı ve ilk Starship resmi görevlerine başlamayı planlıyor. Daha sonra 2023 yılında Ay'a, 2025 yılında ise Mars'a insan taşıma hedefleri var.




    Kaynak:https://www.space.com/spacex-starships-sn9-sn10-on-pad-same-time



  • Aşama aşama ilerliyorlar diğer fırlatıcılardan da uydu taşıyarak para kazanıyorlar.

    Ticari uzay serüveni resmen oturdu.
  • Bunlar harbiden niye dh kitlesinin %98inde olan o şeye benziyor
  • Geçen gün btc manipülasyonundan vurduğu para ile yapmıştır 😁
  • labtek38 kullanıcısına yanıt

    Btc den para vursaydın sen ne yapardın bu adam ne yapıyor. Paraya ihtiyacı yok ki Mars'a gömüyor. Dünyada hedefi kalmamış. Parayı Mars'a gömmenin kar amaçlı olmadığı belli. Aslında robot geliştirip ve Mars'a robot işçiler gönderip ortamı yaşanabilir hale getirse insan göndermekten daha masrafsız getirisi çok bir iş olurdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 farklı motor ne demek ya, 6 tane aynı Raptor motoruna sahip, ayrıca Super Heavy'nin görevi yörüngeden uzaya taşımak değil, yüzeyden yörüngeye taşımak Starship'i. Ayrıca Super Heavy 28 değil 30 tane Raptor motoruna sahip olcak.

  • En azından aya kimse gidemedi diyenler için büyük bir roket olacak. Aya da gidecek Mars'a da . Bazıları anlayacak ki marsta dünya da yuvarlakmış ve gerçekten gidilmiş. Görüntüler holiwoodda çekilmemiş falan filan saçmalıkları kaybolacak. Ademoğlu ağaç dallarında zıplayan bir maymuna göre gezegenler arasında uçan bir insan olarak aradaki farkı ispatlayacak. Daha ne olsun. İnsanlık adına büyük bir adım. İnsanlığın boyunun ölçüsü alınacak ve tarihe yazılacak. Cümle cinler melekler uzaylılar kim varsa insanın yaratılış mucizesini görecek. Bu denemeden Elon Musk ta 5 kuruş para kazanmayacağını ve milyar dolarlar kaybedeceğini herkes biliyor. Fakat takdire layık. Adam kazandığı parayı insanlık adına kullanacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.