Şimdi Ara

Tablet pazarı geçen yıl adeta patlama yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tablet pazarı geçen yıl adeta patlama yaptı



    Pandemi döneminde uzaktan eğitimin yaygınlaşması nedeniyle tablet modellerine ilginin artması sektörü hareketlendirdi. Durgunluğa giren tablet pazarı bu sayede şeytanın bacağını kırmayı başardı.



    2020 iyi geçti



    Yapılan pazar analizlerine göre geçen yılın dördüncü çeyreğinde 52.8 milyon civarında tablet satıldı ve yüzde 50 civarında artış sağlandı. Bu dönemde 19.2 milyon iPad satarken yüzde 40 artış gösterdi. Samsung 9.9 milyon satışla yine aynı oranda büyüdü. Huawei bir miktar gerilerken Lenovo 5.6 milyon satışla yüzde 125 artış elde etti. Amazon ise 6.5 milyon Fire tablet sattı.



    Ayrıca Bkz.Amazon'un çizgi romandan uyarlama +18 dizisi Invincible'ın yayın tarihi belli oldu



    2020 yılı genelinde ise tablet satışları 160 milyon oldu ve yüzde 35 civarında artış kaydetti. Son 3 yılın en iyi performansı 2020 yılında sergilendi. Apple yılı 58.8 milyon iPad ile tamamlarken Samsung 31 milyon, Huawei 16.3 milyon adet satış yaptı. Tüm markalar bu dönemde büyüme gösterdi.



    2021 yılında normalleşme beklense de aşılamanın hızına bağlı olarak bu uzun sürebilir. Bu bakımdan bir süre daha tablet modellerine ilginin devam edeceği tahmin ediliyor. İlgiden yine en fazla Apple ve Samsung faydalanacak.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/canalys_tablet_shipments_hit_alltime_high_in_q4_2020-news-47466.php







  • tablet sektörü asıl patlamayı e-ink tam geldiği zaman yapacak

    çünkü ; tabletler ekran büyüklüğü nedeniyle
    cep telefonu kadar uzun dayanamıyor.

  • Iyi bir tablet, telefondan daha uzun pil ömrü verir. Sonucta boyutlarindan ötürü büyük pil koyuluyor

  • büyüdü ama ben istediğimi alamadım hala

    hala küçük boyutlu 7 yada 8 inç güçlü bir tablet yok ios sevemedim bi türlü

  • tabletlerin şarjı telefonlardan daha iyi dayanıyor.

  • iPad’lerde Apple istediğini yaptı ucuz versiyondan pahalı versiyona kadar tam bir ekosistem kurdu ekmeğini yiyor dolayısıyla.
  • Pil ömründen bahsediyorsanız, yanılıyorsunuz. 4000 mah bataryalı Android cihazımla ortalama 6 saat ekran süresi alıyorum ve maksimum 9 saat gördüm. iPad 5. nesil ile 10 saat civarı ortalamam ve 15 saatin üzerinde bir rekorum vardı (sıfıra yakın parlaklıkta kullanıldı, gerçekçi bir değer değil.) iPad Air 3 ile de ortalama 10 saat alıyorum.

  • Pandemi nedeniyle oldu,herkes eve kapanınca tablet değil,laptoplar da altın yılını yaşadı ve halen de yaşıyorlar ama virüs kontrol altına alınmaya ve insanlar evden çıkmaya başlayınca,eskisi kadar olmazsa da işler tersine dönebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.