Şimdi Ara

Intel, Core i9-10900K’nın paketini değiştirerek gönderi sayısını arttıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, Core i9-10900K’nın paketini değiştirerek gönderi sayısını arttıracak



    AMD’nin rekabetçi Ryzen işlemcilerine son nesillerde farklı kutu tasarımlarıyla da cevap veren Intel üst seviye işlemcisinin kutusunu değiştirecek.



    Intel kutuyu sadeleştiriyor



    Intel yayınladığı duyuruyla kaslı Comet Lake yongasının kutusunda gideceği değişiklik hakkında bilgilendirdi. 28 Şubat’tan itibaren Core i9-10900K ikonik kutusu içerisinde satılmayacak.



    Ayrıca Bkz.Intel Core i9-11900K 360mm AIO ile 98 dereceyi gördü



    Bu tarihten itibaren Core i9-10900K işlemcileri Core i7 ve Core i5 çözümlerinde olduğu gibi standart bir kutu içerisinde yola çıkacak. Değişiklik global ve Çin pazarında geçerli olurken Intel bu sayede göndereceği işlemci sayısını 480’den 1620’ye çıkarmayı hedefliyor.



     




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-is-changing-retail-packaging-for-core-i9-10900k-processor







  • Ah güzel insan, konu kutu tedariği değil. Konu o kutular taşınırken kapladıkları yer. Pandemiden dolayı kargolar zaten yetişmiyor. Tek uçakla bir 480 işlemciyi taşımak var, birde tek uçakla1620 işlemciyi taşımak var. Sonra stok yok diye ağlıyorsunuz. Konunun AMD ile ne alakası var, oraya nasıl bağladın asıl orayı yakalayamadım ben.

    Ayrıca 7nm üretimine geçemeyen firmada neyin kuantum fizikcisi? Sen çok yanlış gelmişsin.
    He kutu tedariğine yetişemiyordunuz zaten tek sıkıntı oydu sanki. Basbaya maliyetleri kısmaya çalışıyorsunuz. Muhtemelen sonraki aşamalarda kademe kademe fiyat kıracaksınız, onun altyapısını yapıyorsunuz şimdiden. Bu oyunlar yetmez. Amd kendiyle yarışır oldu. Youtube'larda en popüler yapancı incelemeciler artık safi amd ile amd'yi karşılaştırıyor. Hani rekabetten o kadar kopuldu. Bu 14nm'lerle, amd'nin 65Watt ile yaptığı şeyi 300Wattlar ile yapmaya çalışarak olmaz. Kendilerine iyi bir quantum fizikçi bulup 7nm'lere inmeleri gerekli.
  • Tek derdiniz kutuydu zatenIntel, Core i9-10900K’nın paketini değiştirerek gönderi sayısını arttıracak 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun süredir bu değişikliği bekliyorduk.. yenilenen kutulu işlemcinin piysaya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.. tebrikler intel.. amd bu değişiklik karşısında nasıl bir cevap verecek heyecanla bekliyoruz..

  • Kutuya RGB aydinlatmada koyun alan cok olur.

  • He kutu tedariğine yetişemiyordunuz zaten tek sıkıntı oydu sanki. Basbaya maliyetleri kısmaya çalışıyorsunuz. Muhtemelen sonraki aşamalarda kademe kademe fiyat kıracaksınız, onun altyapısını yapıyorsunuz şimdiden. Bu oyunlar yetmez. Amd kendiyle yarışır oldu. Youtube'larda en popüler yapancı incelemeciler artık safi amd ile amd'yi karşılaştırıyor. Hani rekabetten o kadar kopuldu. Bu 14nm'lerle, amd'nin 65Watt ile yaptığı şeyi 300Wattlar ile yapmaya çalışarak olmaz. Kendilerine iyi bir quantum fizikçi bulup 7nm'lere inmeleri gerekli.

  • Kutu değiştirerek cpu hızlarını, ısınma sorunlarını gideremediğini kabul etmiş vah vah yazık sana intel. Daha çok ekmek yemen lazım amd ile yarışman i için

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Ah güzel insan, konu kutu tedariği değil. Konu o kutular taşınırken kapladıkları yer. Pandemiden dolayı kargolar zaten yetişmiyor. Tek uçakla bir 480 işlemciyi taşımak var, birde tek uçakla1620 işlemciyi taşımak var. Sonra stok yok diye ağlıyorsunuz. Konunun AMD ile ne alakası var, oraya nasıl bağladın asıl orayı yakalayamadım ben.

    Ayrıca 7nm üretimine geçemeyen firmada neyin kuantum fizikcisi? Sen çok yanlış gelmişsin.

  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    Gençler seviyor , doğrudur. :D

  • Mokıta kullanıcısına yanıt
    LDN Konteynere sığdırmaya çalıştığı kutu sayısını arttırmak istiyor desen o ne diye bakar...

  • Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. İşlemci çıkar her işlemci türüne ayrı ve farklı anakart a mahkum et. En iyisi diye yine gidip alırdık. Rakibi yok çünkü , ama şimdi amd var en iyisini sunabiliyor ama bir sıkıntı var rakip olmayınca fiyatları yükseldi.

    İntelde aynı oranda performans sunsa amd nin fiyatıda düşer intelinde.
    Amd nin yine avanjları çok 7nm ve anakartdaki kolaylığı ile.
    5950x sipariş geçtim bile. Senelerdir intel üst seviye işlemci kullanan biri olarak beni amd nin limanına yanaştırdı intelin saçma sapan direttiği 10-14nm süreci. Umarım çok memnun kalırım amd den.
    Tek kötü yanı rakip olmadığından istediği fiyattan amd işlemcisini satması ve zor bulunması.

  • @Mokıta


    Kardeş, zaten 7nm'ye geçemediği için quantum fizikçisi bulsun diyoruz. Geçebilse niye bulsun diyelim. Yani kutuların kapladığı yer de hadi önemli diyelim. Sen son 1 seneki intel işlemci satış rakamlarını gördün mü? Stok mu yetişmiyormuş? Kim ağlıyor intelin stoğu yok diye :P Sen 3-5 sene önceden mi ışınlandın. Hani amd bunu yapsa anlarız. Çünkü adamlar harbiden talebe yetişemiyor :P Bir de engel atmışsın zavallı insan. Forumda bunca senede engellediğim 3. kişi de sen oldun. 3. lük ödülü için kutluyorum. Çok sevmeye başladım bu işi :)


    Edit: Baktım intel kullanıyormuş arkadaş. De artık genelde gocunma olayını bırakıp kabullenme kısmına geçmişti intelciler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 29 Ocak 2021; 22:4:2 >
  • Bu intel daha zor toparlar kendini. Performansı bırakıp kutuyla uğraşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliyeti düşürüp pazarlama bütçesi oluşturuyorlar bana kalırsa. Yakında trail gibi işlemciler sakız kutusu gibi de satılır. Bence satılmalı da. Ordan sıyrılan ambalaj maliyeti, lojistik bedeli ile 1 yılda şirket kurarsın resmen.

    Ama bunlar öncelik verilmesi gereken yeri değiştirmiyor. Öncelik performans olmalı.

    Sanırım intel 7nm için yaptığı yada yapacağı mimari geliştirmelerde kayıp oranı yüksek. Yani bir seride Wafer üzerindeki kayıp/sorunlu miktarı.Üretimdeki bu denli kontrollü kayıplar maliyeti arttıracaktır.
    Amd öncülük ederek bu noktada risk aldı. Ve üstesinden geldi

    Yani kısacası amd nin karlılık oranı şu anki fiyatlara rağmen intelden düşüktür. Ve Maliyeti mutlaka çok arttığı için bu fiyatlardan işlemci sunabiliyor.

    İntel ise maliyet 7nm de neredeyse iki katına çıkacağı için bu hamleyi yapmıyor. 7nm üretiminin nin artık %90 üzeri verimlilik vereceği günleri bekliyor. O vakit beklenecek tek fırsat amd nin yine öncü olarak 5nm de alacağı risk nedeniyle sıkıntı yaşamasını beklemek. Pazarda bu kadar kayıp başka türlü geri gelmez bence...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mokıta

    Ah güzel insan, konu kutu tedariği değil. Konu o kutular taşınırken kapladıkları yer. Pandemiden dolayı kargolar zaten yetişmiyor. Tek uçakla bir 480 işlemciyi taşımak var, birde tek uçakla1620 işlemciyi taşımak var. Sonra stok yok diye ağlıyorsunuz. Konunun AMD ile ne alakası var, oraya nasıl bağladın asıl orayı yakalayamadım ben.

    Ayrıca 7nm üretimine geçemeyen firmada neyin kuantum fizikcisi? Sen çok yanlış gelmişsin.

    Bilale anlatır gibi anlatmışsın ama bakalım.

  • Mantıklı bir hareket. Boşa enerji israfı olmayacak.
  • kutuyu bizde basarız bro, sen kaç nm onu söyle

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.