Şimdi Ara

Bir F-35 pilotu, uçakla ilgili eleştirilerini sıraladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir F-35 pilotu, uçakla ilgili eleştirilerini sıraladıBirçok otorite tarafından dünyanın en gelişmiş uçağı olarak kabul edilen “Panter” lakaplı F-35 Müşterek Taaruz Uçağı, aynı zamanda günümüzün en pahalı ve çok eleştirilen savunma sanayi projeleri arasında gösteriliyor. Donanım ve yazılım tarafında 871 adet hatayla uçan F-35, geçtiğimiz günlerde Eski ABD Savunma Bakanı Christopher C. Miller tarafından eleştirilmişti. Uçağın tasarımıyla ilgili bir eleştiri de bu kez kokpitin içinden geldi.



    Ayrıca Bkz.Eski başkan Donald Trump’ın savunma bakanından F-35’e yönelik ciddi eleştiri geldi



    Hush-Kit adlı havacılık dergisine konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir F-35 pilotu, uçağın kokpit ve arayüz sistemi hakkında konuştu. İlk etapta F-35’in kokpit tasarımının olumlu yönlerine değinen pilot, kokpitin dokunmatik ekranlarla kaplı olduğunu, bu sayede pilota inanılmaz seviyede bilgi akışı sağlandığını ve buna da birkaç parmak kaydırma hareketiyle ulaşılabildiğini ifade etti.



    Bir F-35 pilotu, uçakla ilgili eleştirilerini sıraladı



    Ancak pilotun önündeki karmaşıklığı ortadan kaldırmak ve aynı anda farklı tür bilgiye ulaşabilecek şekilde tasarlanan dokunmatik ekranlar, röportajı veren pilota göre ciddi bir eksiklik barındırıyor. Dokunmatik geribildirimden uzak olan bu ekranlar, pilotların alışkın olduğu ve bir tuşun verdiği basma ya da bir düğmenin çevrilme hissiyatını veremiyor. Aynı pilot, dokunmatik ekrana bastığında %20’ye yakın bir oranda herhangi bir geri bildirim alamamaktan şikayetçi olduğunu söylemekte. Bazı anlarda ekrana dokunduğunda hiçbir şey olmadığını söyleyen pilotun bu sözleri, tahmin edileceği gibi bir savaş pilotu için bu haliyle zorlayıcı bir durum.



    Pilotun bu konudaki açıklamaları ise şöyle:



    Şu sıralar, ekranın yanlış bir yerine dokunma oranım %20’ler seviyesinde. Bu durum çoğunlukla türbülans veya G altında parmaklarımı rahat hareket ettirememekten ötürü ortaya çıkıyor. En büyük eksikliklerden birinin de bir şeyler yazarken elinizi bir yerlere dayayamamak olduğunu söyleyebilirim. Düşünün, cep telefonunda başparmaklarınızla mı bir şeyler yazmak daha kolay yoksa kocaman bir tablet ekranına sadece işaret parmağınızla harf tuşlamak mı? Yaşadığım tam da bu.



    Bir F-35 pilotu, uçakla ilgili eleştirilerini sıraladı



    Pilotun şikâyet ettiği bir diğer husus ise 400 bin dolar değerindeki “sihirli” kask. Baş üzeri göstergesi (HUD) ve sensör verilerinin yerini alan kask, ne yazık ki işlevini tam olarak yerine getiremiyor. Hud’da gösterilen verileri küçülterek pilota yansıtan kask ekranı, söz konusu bilgilerin açık ve net olarak görülmesini engelliyor.



    F-35 pilotuna göre sesli komut desteğine de sahip F-35’in bu özelliği, yine pek kullanılmıyor. Özelliği, G altında kullanmanın pek mümkün olmadığını ifade eden pilot, bunu kullanan birine de rastlamadığını dile getirmiş.




    Kaynak:https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a35310375/f-35-pilot-reveals-truth-about-fighter-jet-cockpit/







  • Ancak sinirli bir adamdan gelecek anlamsız bir yorum ve aynı şekilde bolca beğeni.
    Ne züğürt tesellisi! F35 için bu eleştiriler en başından beri yapılıyor. Almak hakkı olup uçağı almayan ülkeler var.

    Pilotun söyledikleri çok çarpıcı. F35 bir yolcu uçağı gibi seyahat etmek için çok güzel bir uçak. Geniş dokunmatik şık ekran, bol özellikler, sesli komut vb. Şöyle rahatken ne güzel kullanılır.

    Ama konu savaş koşullarına geldiğinde o sesli yanıt sistemi anlamsız. İnsan yoğun fiziksel ve psikolojik baskı altında düzgün konuşamaz. O geniş dokunmatik ekran, görüşü azaltan başlık da sorundur. İnsan böyle baskı altında sezgisel karar verip hareket eder. Refleks gibi bir anda düşünmeden, gördünü bile fark etmeden dokunman, hareket etmen gerek. O zaman hatalı basmaya müsait dokunmatik ekran tam bir kabus olur.
    Eğer F35 hakkındaki bütün haber ve yorumları takip ederseniz aynı sonuca ulaşırsınız. Bu uçak çok pahalı ve teknolojik bir uçaktır. Uçağın gerçekten tek üstünlüğü görünmezliğidir. Görünmezlik önemlidir. Eğer görünmezliği olursa etkili olur ama eğer görünmezliği kaybolursa f16 bile f35'den daha üstün ve etkilidir.

    Tamam da arkadaş uçak ile alakalı bütün veriler nerede olduğu ve nereye gideceği de dahil önce ABD'deki merkeze gdiyor veri işlenip sana geri dönüyor. Bu arada ABD hükümeti veya derin devleti düşmanına bilgiyi aktarırsa ne olacak? Ben istemem kardeşim böyle uçak. İsterse uzay teknolojisi olsun.

  • F-35, tabletler pc'lerin yerine alacak söylentisi çıktığı zamanlarda geliştirilmeye başlanmıştı. Direkt değil ama dolaylı bağlantı var gibi

  • F-35 çöp bir uçaktır.


    Proje beklenenden çok daha maliyetli olmuş ve 6 sene gecikmiştir.


    1 tane F-35 almak yerine 3 tane Su-35 alsak kafi.


    Bazen quantity > quality. Savaşta çok örneği vardır.

  • Bu bilgiler f35 in kötü bir uçak olduğu anlamına gelmiyor ama , sadece kullanımla ilgili sıkıntıları var. halen şu anda en iyi uçaklardan biri .ve hiçbir iha yada drone sistemi bir savaş uçağının yerini alamıyor , birisi serçe iken diğeri şahin gibi.

  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    kıyasladığın uçakların birbirleriyle alakaları yok hocam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    Bu bilgiler f35 in kötü bir uçak olduğu anlamına gelmiyor ama , sadece kullanımla ilgili sıkıntıları var. halen şu anda en iyi uçaklardan biri .ve hiçbir iha yada drone sistemi bir savaş uçağının yerini alamıyor , birisi serçe iken diğeri şahin gibi.

    bir fighter uçak tabii ki drone'un yerini alamaz.


    Ama f-35 kaç tane savaş görmüş, neye göre iyi diyebiliyorsun?

  • F-35 ler panter değil şimşek olarak bilinir. Panter adı F-9 a verilmişti.

  • Bize f35 vermiyorlar diye züğürt tesellisi haberi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 29 Ocak 2021; 1:16:11 >
  • İşte kusurları zayıf sağlık sistemine rağmen medeniyet... Düşünün milyarlarca dolar harcanmış bir proje acımasızca eleştiriyor 20 yıl ve 500 milyar dolar harcanmış projeyi tamda olması gerektiği gibi. Eğer biz bundan 10 beterini yapsak tek kötü kelam edecek adam bulamazdık. İyi yanlarımıza kötü kötü yanlarımıza da iyi diye avuttuk kendimizi işte bu yüzden doğrultamayız belimizi.
  • F-35 cöp diyen var saka gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F35 tam bir fiyaskodur. Neden?

    Planlanan sürede sorunsuz bir uçak ortaya çıkmış mı? : HAYIR

    Kullanan pilotlar, havacılık alanında uzman kişiler uçaktan memnun mu?: HAYIR.

    Havacılıkta en önemli unsurlardan biri olan "Harbe hazırlık seviyesi" iyi mi?: HAYIR

    Verilen paraların tam karşılığı alınabilmiş mı? HAYIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 29 Ocak 2021; 1:55:42 >
  • F-35 çöp değil elbette ama bilgisayar dünyasındaki fiyat/performans oranı gibi yaklaşacak olursak tüm bu sorunlardan dolayı aşırı pahalı görünüyor. F-16 benzeri (fiyat/performans) bir uçak üretmek herhalde çok zor bu dönemde

  • F-35 hakkında birçok pilot şikayetçiydi. Özellikle uçağın çok hantal olduğunu belirtiyorlardı. Bir F-16 kıvraklığının olmadığını belirtenler çok sayıda vardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    F-35 hakkında birçok pilot şikayetçiydi. Özellikle uçağın çok hantal olduğunu belirtiyorlardı. Bir F-16 kıvraklığının olmadığını belirtenler çok sayıda vardı.

    İt dalaşı muhabbetleri eskide kaldı. Eskiden kilitlenmek için belli bir açı gerekiyordu. Şimdi görüş ötesi sallıyor millet füzeleri. F35 hayalet , düşman onu görmeden o füzesini yollamış olacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Pink

    bir fighter uçak tabii ki drone'un yerini alamaz.


    Ama f-35 kaç tane savaş görmüş, neye göre iyi diyebiliyorsun?



    Alıntıları Göster

    Ucagi ureten firmanin daha oncekj deneyimlerine bakarak tabiki , iphone her model ciktiginda daha onceki deneyimlerini kullaniyor ve ustune yeni seylee ekleyip piyasaya suruyor degilmi , ayrica hadi gidip su-35 alalim diyemessin swnin butun bomba envanterin , radarladin , araclari tanklarin sistemlerin nato malı , su 35 alirsan nato urunleriyle bunlari kullanamazin , uyum saglamaz , yazilimsal olarak da donanimsal olarakta yapamassin , en basitinden bombalari bile ucakla atamassin standartlari farkli , komple rusyadan yeniden envanter alman gerekir , natoda bunu duyarsa tum anlasmalarini askiya aliyor rusyadan aldigimiz s500 olayinda oldugu gibi.


    Keza tum sistemlerin rus mali olsa ayni seyi bu seferde rusya yapicak natodan bisi almis olsan , degissn bisi yok , rusya yada amerika cok farkli degiller


    İha urettik flan guzel seyler bunlar ama bir tane f16 bile havadaki 50 ye yakin ihayi tek basina rahat dusurur , cunki iha , savas ucaginin rakibi degil , suan ihtiyacimiz olan milli savas ucagi .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 29 Ocak 2021; 4:31:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: homebird

    F35 tam bir fiyaskodur. Neden?

    Planlanan sürede sorunsuz bir uçak ortaya çıkmış mı? : HAYIR

    Kullanan pilotlar, havacılık alanında uzman kişiler uçaktan memnun mu?: HAYIR.

    Havacılıkta en önemli unsurlardan biri olan "Harbe hazırlık seviyesi" iyi mi?: HAYIR

    Verilen paraların tam karşılığı alınabilmiş mı? HAYIR.

    Planlanan sürede ,planlanan bütçeyle biten proje varsa şaşılacak bir şeydir bu Bir F-35 pilotu, uçakla ilgili eleştirilerini sıraladı 


    ABD hatta diğer devletlerde projeler maliyetini ve zamanının aşar. Bütün projelerde sıkıntılar çıkar. Bunlar hep olan şeyler. Yani f35 bütçesi aşılınca veya zamanında bitmeyince hatta kusurları olunca kimsenin şaşırdığı falan olmadı. Zira bütün büyük projelerde böyle şeyler oluyor.





  • Çok yakıyormuş. Yedek parçalrıda pahalı o yüzden çöp diyorlar.

    Oturup ahkam kestiğiniz şeyler savaş uçağı. Otomobil değil.

    Kaçınız, kaçımız yakımdan savaş uçağı gördü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Röportajı veren pilot türk değil. Keşke haberi anlama becerin olsaydı.
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt

    Ben haberi gayet iyi anlıyorum sen rahatsız olma. Bu adamın söyledikleri f-35 in dünyanın en iyi savaş uçağı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Böyle ısmarlama haberlerle kendinizi kandırırsınız ancak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 29 Ocak 2021; 9:5:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknolojiyi dogru kullanip dogru entegre etmek gerekiyor demek. Pilotun verdigi bilgiler cok onemli. Bu yuzden buyuk hatalar yapilabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.