Şimdi Ara

ABD ordusu, yeni nesil bir tüfek sabitleme sistemi üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD ordusu, yeni nesil bir tüfek sabitleme sistemi üzerinde çalışıyorAmerikan ordusu, video oyunlarından gördüğümüz bir özelliği yakında gerçek dünya ortamına getirmeye hazırlanıyor. Dilimize nişan alma yardımcısı olarak çevirebileceğimiz aim assist özelliğini yeni nesil piyade tüfeklerinde kullanmaya hazırlanan kurumun, bunun için bir tüfek sabitleme sistemi üzerinde çalıştığı belirtildi.



    Ayrıca Bkz.Milli fırkateyn TCG İstanbul, suya indirildi



    Tüfeği hedefe doğrulttuğumuzda ortaya çıkan doğal kol salınımını en aza indirmeye yarayan sistem, aslında kurumun bir süre çalışıp rafa kaldırdığı “Demir Adam” kıyafeti projesine ait. Asıl adı Hafif Taktik Saldırı Personel Giysisi (TALOS-Tactical Assault Light Operator Suit) olan ve 2019 yılında geliştirilmekten vazgeçilen proje için kullanılması planlanan Nişan Alma İyileştiricisi (ACE- Aim Control Enhancer) adlı ekipman, bir tür süspansiyon görevi gören bir cihaz.





    Hedefe doğrultulan tüfeğin doğal salınımı kontrol eden ve kullanıcının kol hareketlerine uyum sağlayan cihaz, namlunun hedef üzerinde en uygun şekilde kalmasını sağlıyor.



    Taktik aparat olarak ray sistemine sahip tüfeklere takılan cihaz bu sayede kullanıcısının çok daha isabetli atışlar yapmasına imkân tanıyor. Ordu envanterine girip girmeyeceği henüz belli olmayan ACE sisteminin, piyade tüfeklerine entegre edilmesi halinde askerleri çok daha etkili kılacağı şüphesiz görünüyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/us-army-starts-testing-its-next-gen-rifle-stabilizing-system







  • SuperVisör kullanıcısına yanıt
    Mpt 76 42 nato testinin tamamını geçen tek silah oldu diye biliyorum.
  • Çöp, yatay salınımı engellemiyor.

  • tank mı lan bu
    jireskoplu sistemle sabitleyecekler miş !?

  • silahta aim bot var olmaz bu :)

  • Aim asist denen özelliği gerçekten silah üzerine entegre etmeyi, böyle bir mühendisliği başarabilirlerse gerçekten helal olsun derim. Yani düşününce epey gerçekdışı, fantastik ve yaratıcı görünüyor. Kim, hangi insan evladı böyle şeyi kafasına koymuşsa gerçekten şaşırttı doğrusu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru olabilir. 2. Dünya savaşında Alman Hava kuvvetleri çok güçlüdür ve propaganda da bir tek pilot kayıpları bile olmamıştır diye anlatılır, Ölen bir Alman pilot öte tarafta yüzlerce ölmüş Alman pilotu gördüğünde çok şaşırmış. Fıkra işte.

  • İlginç bir yaklaşım ama geri tepmeyi tamamen absorbe edemiyorsa sıkıntı çıkarır.

  • Gimbel sistemini nişangahla senkron yapsan yeter. Dipçik ve sapla namlu böşümünü gimble içerikli malzemeyle ayır tamamdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.