Şimdi Ara

SpaceX, ASELSAN'ın uydusunu da uzaya fırlattığı görevde yeni bir rekor kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX, ASELSAN'ın uydusunu da uzaya fırlattığı görevde yeni bir rekor kırdı



    Elon Musk'ın popüler şirketi SpaceX, uzayda yeni bir rekora daha imza attı. Şirketin bugün gerçekleşen Transporter-1 isimli görevinde tam 143 farklı uydu uzaya taşındı. SpaceX böylece "uzaya tek seferde en çok uydu taşınan görev" rekorunu eline geçirmiş oldu.



    143 uydu arasında ASELSAN'ın küp uydusu da vardı



    Transporter-1 görevinde uzaya gönderilen 143 uydu arasında farklı ülkeler, şirketler ve araştırma kurumlarına ait uydular yer alıyordu. Bu uydulardan birisi de ülkemizin savunma sanayisinde bir numara olan ASELSAN'a aitti. Öz kaynaklı Ar-Ge Projesi kapsamında geliştirilen ASELSAT 3U isimli uydu, alçak Dünya yörüngesinde görev yapacak.



    Kalkış ve iniş anlarından görüntüler





    ASELSAT, kamera görev yükü ile elde edeceği optik görüntüyü, X-Bant aşağı hat alt sistemi aracılığıyla yer istasyonuna indirecek, sayısal kart görev yükü üzerinde bulunan radyasyon dozimetresi ve sıcaklık sensörü ile uzay ortamı hakkında istatiksel veri toplayacak.



    Starlink uyduları da fırlatıldı



    Yörüngedeki uydu filosunu hızla genişletmeye devam eden SpaceX, bugünkü görevde ayrıca yeni Starlink uyduları da fırlattı. 143 uydu arasında 10 farklı Starlink uydusu da yer alıyordu. Uzaydaki Starlink uydu sayısı böylece 961'e yükselmiş oldu.



    Transporter-1 görevi SpaceX'in yeni roket paylaşma programının ilk ürünü olarak dikkat çekiyor. SpaceX, "SmallSat Rideshare Program" isimli projesi kapsamında belli boyutların altındaki küçük uyduları uygun fiyatlarla yörüngeye fırlatma teklifi sunuyor. Şirketin yayınladığı fiyat tekliflerine göre, örneğin 200 kilogramlık bir yük sadece 1 milyon dolara uzaya taşınabiliyor.









  • SpaceX, ASELSAN'ın uydusunu da uzaya fırlattığı görevde yeni bir rekor kırdı

  • kamyon boş gitmesin abi şu malı da yükleyelim felsefesi bu :D

  • hayırlara vesile olsun inşallah.
  • yürübe Aselsan helal sana birde döviz kurunuda düşürebilsek 1/1 alım gücü abd avrupa ile eşit olsa 30.000 tl lere sıfır jip alabilsek 50 degilde kg 5 tl ye kırmızı et kasap alışverişi vs yapsak ah ah motorin 1 tl 30 kuruş olsa
  • X-Bant aşağı hat alt sistemi, yardım et ASELSAN.
  • dhsacit D kullanıcısına yanıt
    Sonucta uzaya gönderiliyor cok maaliyetli bu islem olabildigince cok uydu frilatmak mantikli

  • "Aksaray, Aksaray, Topkapı, Aksaray. Dolar dolmaz hemen kalkar abi!":D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.