Şimdi Ara

Intel dördüncü çeyrekte beklentileri aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel dördüncü çeyrekte beklentileri aştı



    Pandemi nedeniyle 2020 yılı çok zor geçse de bazı sektörler krizi fırsata çevirmeyi başardı. Uzaktan eğitim döneminde tablet ve dizüstü bilgisayar modellerine yoğun talep Intel’in yılı beklentilerin üzerinde kapatmasını sağladı.



    Dördüncü çeyrekte de başarı



    Yıla üretim sıkıntıları ve AMD’nin rekabet baskısı ile başlayan Intel’in zor bir dönem geçireceği düşünülse de pandemi her şeyi değiştirdi. Özellikle uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar ve tablet arayışları firmaya gelir olarak yansıdı.





    Geçen yılın dördüncü çeyrek raporlarına göre Intel’in elde ettiği toplam gelir 20 milyar doların üzerine çıktı. Firmanın beklentisi 17.5 milyar dolar civarındaydı. Faaliyet karı ise bu dönemde 5.9 milyar dolar olarak gerçekleşti.



    Firmanın PC işlemci satışları geçen yıla göre yüzde 33 arttı. Dizüstü işlemcileri satışı ise yüzde 30 yükseldi. Bu dönemde ortalama dizüstü fiyatlarının yüzde 15 düşmesi satışlarda etkili oldu. PC bölümü genel olarak 10.9 milyar dolar gelir ile yüzde 9 civarında artış elde etti. Mobileye sürücüsüz araç teknolojileri bölümü de yüzde 39 artışla dikkat çekti. Bunun dışındaki tüm bölümler düşüş açıkladı.



    2020 yılı itibariyle Intel toplamda 78 milyar dolar gelir elde etti ve rekor kırdı. PC bölümü 40 milyar dolar gelir ile başı çekti. Artış yüzde 8 oldu. Firma yeni yılda normalleşme beklediği için gelir hedeflerini düşürmüş durumda.




    Kaynak:https://www.intc.com/news-events/press-releases/detail/1439/intel-reports-fourth-quarter-and-full-year-2020-financial







  • Bu durum Intel'in krizi iyi yönetebildiğini gösteriyor bence. Sonuç itibari ile dünya pazarında bir talep oluşmuş ve bu talebe yetişme konusunda arz sorunu yaşamamış gibi duruyor. Bu durum da dolaylı yoldan şirket gelirlerini etkilemiş. Geçtiğimiz günlerde TSMC ve UMC fabrikalarında da üretime gireceği bilgisi de gelmişti ki küresel pazardaki etkinliğinde üretimi arttırarak daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor gibi.
  • futbolda buyuk takim olmanin farki kotu oynadiginda dahi kazanmaktir derler. durum buyuk sirketler icinde cok farkli degil. genede ufukda gorulen arm pcler, amd nin basarili urun serileri, uretimde yasanan verimsizlikler intelin gelecegi icin cok parlak durmuyor.

  • Bu durum Intel'in krizi iyi yönetebildiğini gösteriyor bence. Sonuç itibari ile dünya pazarında bir talep oluşmuş ve bu talebe yetişme konusunda arz sorunu yaşamamış gibi duruyor. Bu durum da dolaylı yoldan şirket gelirlerini etkilemiş. Geçtiğimiz günlerde TSMC ve UMC fabrikalarında da üretime gireceği bilgisi de gelmişti ki küresel pazardaki etkinliğinde üretimi arttırarak daha fazla kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor gibi.

  • WalkerCyborgCK'ya katılıyorum. Intel'in geleceği parlak durmuyordan ziyade yaptığı anlaşmalar ve doğru adımlarla oldukça parlak bir gelecek görünüyor.

  • Intel'in en büyük artısı kendi fabrikalarının oluşu, hatta bu fabrikalara ilaveten TSMC ile anlaşma yaparak kapasite yükseltiyor. Büyük şirketlerin yapacağı güzel bir hamle gerçekten .

  • Pandemi döneminde Intel'de stok sorunu AMD'ye göre daha az yaşandı. Bunun en büyük sebebi kendi üretim fabrikalarının olması. AMD gibi TSMC'ye muhtaç değiller. Bundan dolayı da stok sorunu yaşanmadı ve bu dönemde karlı çıkan marka oldu. 11 ve 12. Nesillerde de aynı şekilde karlı çıkan marka olacaktır.

  • Intel'in kendi üretim ağının olmasının en büyük artısını görüyoruz burada bence büyük firma olmanın ne demek olduğunu göstermiş. Amd tarafında diğer üreticiler ile sıkıntı yaşadıkları anda stok sorunları baş gösteriyor. Yeni ürettiği işlemcilerin kaliteside ortada . Sazı eline almak istediği zaman neler olduğunu görüyoruz

  • İntel, dünya normlarında ve standartlarında kendini son derece iyi bir şekilde ispatlamış, gerek stok kontrolü, gerek üretim, gerek teknolojileri ile dünyanın en iyi işlemci üreticisidir. Pek tabi AMD'de iyi bir işlemci üreticisi. Birçok noktada başarıları mevcut. Ancak İntel her kesimde ve her tür kullanıcıya hitap eden ürün yelpazesi ile, fayda/maliyet, fiyat/performans tarafında çok çok ileri düzeyde bir şirket. Üretim,Satış ve Servis ağında kusursuz bir yönetime sahip olduğu için bence tahtının hakimi durumda.

  • Eeeee AMD holiganlarının bundan haberi var mı Intel dördüncü çeyrekte beklentileri aştı Intel dördüncü çeyrekte beklentileri aştı 

  • Hem kendi fabrikaları var, üstüne gidip TSMC ve UMC firmaları ile anlaşıyor herşey ortada önümüzdeki dönemde artacak bir işlemci talebi ön görülmüş ve sorun da yaşanmayacak belli ki.

  • Intel olsun çamurdan olsun zihniyeti ile olaya bakalar olduktan sonra normal bence.

  • Andy Grove: "Krizler, kötü şirketleri batırır. İyi şirketler, krizleri atlatır. Büyük şirketler ise krizler sayesinde gelişirler."

  • İntelin dağıtım ağı iyi
    İntel kendi üretiyor
    Yönetim iyi
    Krizi iyi yönetmişler
    Doğru adımlar atıyor
    Doğru anlaşmalar yapıyor

    Bunları saymışlar ama çok daha önemli bir etkeni yazamamışlar elleri gitmemiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse içeriği tamamen okumamış galiba

    Alıntı

    metni:
    Özellikle uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar ve tablet arayışları firmaya gelir olarak yansıdı.


    amd'nin dizüstü ve tabletlerde elle tutulur kaç tane modeli var ki ?... Gayet normal.. Tabletlerde özellikle intelin firmalara baskı kurduğunu yine buradan okumuştuk..


    Amd mobil pazara ağırlığını verirse rekabet bu platformlarada taşınır.. zira mobil platformlarda intele ciddi bir rakip yok

  • AMD nin hisselerinin ryzen çıktığındaki 2 birimden yakın dönemde 80 küsür birimlere çıktığını duymuştum. yani yaklaşık 40 katı. borsada AMD inanılmaz kazandırdı. Ryzen ilk çıktığında ışığı görmüştüm keşke bir yolunu bulup AMD hisselerine para yatırsaydım. 10 bin lira yatırsaydım 400 bin liraya yakın kazancım olurdu.


    son dönemde forumun haber kaynağı yaptığı sitelerde acayip bir intel propagandası yayılıyor. hiç böyle değildi buna ihtiyaç duymaları bile AMD nin çıkışının özetidir. iş iyice ciddiye bindi.

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    sektördeki üretim sıkıntıları sebebiyle amd tüm pazarı domine edemiyor. telefon ve ekran kartı işlemcilerinin yanında işlemcilerin de aynı bantta üretildiği düşünülürse bir süre daha üretim sıkıntısı devam eder. intel yüksek nm de olsa giriş seviyesinde kendi üretebildiği için hala bu süreçten kar ile çıkmaya devam ediyor ve edecek. lakin amd nin işlemci pazarında liderliği ele geçirdiği özellile orta üst segment pazarını domine ettiği gerçeğini değişitirmiyor.

  • Evet Intelin 12 fabrikası varmıs , evet devasa bir finansı var.Nvidia ile pazarı domine etmek icin bu gucunu de her sekilde kullanıyor.

    Nvidia ile tuketiciye bakıs acıları da benzesiyor.Biri 8-10Gb Vram dan fazlasını koymazken AMD 16-24 leri koyduktan sonra ilk alanlar yapacak birsey yok deyip Tİ ler vb leri geliyor.


    Evet Intel cok uygun fiyata 10400F ile 10100F satıyor.Zaten bizi ilgilendiren kısım da burası oluyor genelde ama kimse ya kardesim yenilik,innovation bunun neresinde demiyor.

    Aynı islemciyi neden bana yeni Anakartla satıyorsun diyen yok.8700 u Tray olarak 3000 liradan satıyor yenisini 1300 liradan satıyor.Ama kimse neden aynı islemciyi bana tekrar satıyorsun ustelik yeni anakart aldırarak diye sormuyor.Sadece 10400F 1300 lira deniyor.Halbuki 2000 liradan tekrar satsa inanılmaz bir tepki olacak.

    H410 ve B460 larla aldı insanlar bu islemcileri simdi de pardon size 11. Nesil yok diyor.hep tuketici magdur oluyor.Ben de B460 sahibiyim.


    12 Fabrika,Devasa Finans Gucu,15.000 yazılım Muhendisi, ustune TSMC den bant tedariki buna ragmen Nerede yenilik,nerede innovation nerede verimlilik diyen yok.


    AMD Ryzen 4000 ve 5000 ile Mobili Domine ediyor.Ama yine İntel li Laptop almak zorunda kalıyorsun.AMD li yapılanlar da ne hikmetse dusuk kalite,dusuk malzeme kalitesi,kotu sogutma (!) ile geliyor.

    Bir Arkadas Monster a sordum diyor neden bana AMD li Laptop alternatifi sunmuyorsun?Biz sadece Intel satıyoruz alıyorsan bu var dediler diyor.


    Haberler de bir Intel Costu diyor bir AMD costu diyor.Cosan cosana ama gercek olan birsey var Lisa Su ve AMD cok buyuk isler yapıyor.En azından aynı islemciyi sana tekrar tekrar farklı anakart ile onune sunmuyor.Mobilde bak surda tus var 90W yaparsan islemci ucar demiyor.35/45W ile islemci cosuyor diyor.


    Simdi bir de Alder lake diye enteresan bir mimari daha cıkıyor.8 HT SİZ kucuk cekirdek 8 HT li Buyuk Cekirdek diye enteresan bir islemci cıkarıyorlar.bakalım bu da tutmazsa ne yapacaklar?


    12 Fabrika,100 Lira Butce aynı ve en fazla 10 Cekirdekli islemciler, TSMC ye bagımlı, 20 lira butce ama yenilikci ve 16 Cekirdekli islemciler Which is Good?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 27 Ocak 2021; 20:21:15 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.