Şimdi Ara

Microsoft Edge, güvenliği ihlal edilmiş parolalarınızı size bildirecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft, kenar çubuğu araması, geçmiş senkronizasyonu dahil olmak üzere Edge tarayıcısına gelen bir dizi yeni özelliği duyurdu. Tarayıcıya gelen ve güvenlik konusunda en önemli özellik ise Password Monitor. Bu özellik, güvenli olmayan kimlik bilgileri kullanıyorsanız sizi uyarıyor. Password Monitor, Haziran 2020'de Insiders için sunulmaya başladı ve şu anda Edge'in yeni sürümüyle genel kullanıma sunuluyor.



    Ayrıca Bkz.Chrome 88, gelişmiş şifre güvenliği ve yönetimi sağlıyor



    Parolaları güvende tutmak daha kolay olacak



    Edge 88 ile gelen Password Monitor, periyodik olarak bir sunucuyla iletişim kuruyor ve Edge'de kaydettiğiniz kimlik bilgilerinin, ihlal edilmiş kimlik bilgilerinden oluşan bir veritabanında bulunup bulunmadığını tarıyor. Eğer kimlik bilgileriniz çalınmışsa bu özellik, hemen sizi uyararak parolanızı veya kimlik bilgilerinizi değiştirmenizi istiyor.



    Microsoft paylaştığı blog gönderisinde: "Tarayıcıya kaydedilen parolalarınızdan herhangi biri, sızan kimlik bilgileri listesinde görülenlerle eşleştiğinde, Microsoft Edge sizi bilgilendirecek ve parolanızı güncellemenizi isteyecektir. Password Monitor, eşleşmeleri sizin adınıza tarar ve varsayılan olarak etkindir. Password Monitor Microsoft Edge 88 ile kullanıma sunulmaya başlayacak, ancak bunu tarayıcınızda görmeniz birkaç hafta sürebilir." ifadelerine yer verdi.



    Microsoft, ayrıca Edge 88 ile yeni bir hesaba kaydolurken veya mevcut bir parolayı değiştirirken kullanabileceğiniz yerleşik güçlü bir parola oluşturucu sunuyor. Otomatik olarak sunulan bu parolaları tercih ederseniz şifre otomatik kaydedilerek cihazlarınız arasında senkronize edilecek.




    Kaynak:https://www.engadget.com/microsoft-edge-password-monitor-222319823.html







  • Chronium Edge en iyi ve hızlı tarayıcı. Chrome sürekli çöküyor bunda 1 kez yaşamadım
  • microsoft kaybettigini geri alabilmek icin herseyini ortaya koyuyor. bakalim basarili olabilecek mi. kendi sahip oldugun platformda en onemli uygulamaya sahip olmamak en bastan buyuk hezimet

  • Ben anladığım şekilde başlığı çevireyim."Microsoft Edge, tüm paralolarınızı bilecek ve ihlal edilmişmiş parolalarınızı bildirecek" :D

  • Firefox'da uzun zamandır olan özellik.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yimmasabi

    Ben anladığım şekilde başlığı çevireyim."Microsoft Edge, tüm paralolarınızı bilecek ve ihlal edilmişmiş parolalarınızı bildirecek" :D

    Tarayıcınızda hiç parolalarınızı kaydetmiyor musunuz? Tebrik ederim eğer öyleyse ancak kullanıcıların büyük çoğunluğu yıllardır kullanıyor bu parola saklama özelliğini.

  • Aynısını google'da yapıyor boş tarayıcı edge kullananmanın hiç bi anlamı yok

  • var zaten yarabbi, ios 2 vakası

  • Ben Chrome dan Edge e geçtim gayette Chrome dan daha iyi bir tarayıcı yapmışlar, memnun yani.

  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Yapsa bile Chrome çöp oğlu çöp bir tarayıcıdır. 16 GB RAM’i bile yiyiyor hayvan oğlu hayvan. Chrome kullanmanın bence hiçbir anlamı yok artık. Edge Chrome’u havada karada geçer.
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Chrome aşırı ram kullandığının farkına vardim nedende. Edge stabil suan icin. Insallah bozulmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MikeFinger

    Yapsa bile Chrome çöp oğlu çöp bir tarayıcıdır. 16 GB RAM’i bile yiyiyor hayvan oğlu hayvan. Chrome kullanmanın bence hiçbir anlamı yok artık. Edge Chrome’u havada karada geçer.

    vpn lazım hocam opera vpnsi bile kağnı gibi

  • https://haveibeenpwned.com/

    hacklenip hacklenmediğinizi bu siteden rahatça görebilirsiniz!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.