Şimdi Ara

Alphabet, balonlarla internet erişimi sağlayan Loon'u kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alphabet, balonlarla internet erişimi sağlayan Loon'u kapatıyor



    Google'ın çatı şirketi Alphabet, internet erişiminin kısıtlı olduğu alanlara internet sağlayan dev balon şirketi Loon'u kapattığını duyurdu. Uzun vadeli ve sürdürülebilir bir yolun ilk kurulduğu günden bu zamana kadar geçen 9 yıllık süre içerisinde bulunamamış olması projenin sonunu getiren en büyük etmen olarak gösteriliyor.



    Ayrıca Bkz.Facebook, görme engelli kullanıcılar için fotoğraf açıklamalarını iyileştiriyor



    Loon projesi sona eriyor



    Google'ın araştırma laboratuvarında başlanarak 2018 yılında ayrı bir Alphabet şirketine dönüşen Loon, gelişmekte olan ülkeler için para tasarrufu sağlayarak hücre kulelerine daha ucuz bir alternatif sunmayı hedefliyordu. Aynı zamanda doğal afetlerin yaşandığı bölgelere internet erişimi sağlanmak için de bu balonlar kullanılıyordu. Loon'da üretilen balonlar, yerden yaklaşık 20km yukarıda atmosferin stratosfer katmanında yer alıyordu.



    Alphabet, balonlarla internet erişimi sağlayan Loon'u kapatıyor



    Loon CEO'su Alistair Westgarth paylaştığı bir blog göndersinde: "Yol boyunca çok sayıda istekli ortak bulmuş olsak da, uzun vadeli, sürdürülebilir bir iş kurmak için maliyetleri yeterince düşürmenin bir yolunu bulamadık. Radikal yeni teknoloji geliştirmek, doğası gereği risklidir ancak bu durum, bu haberi vermeyi daha kolay hale getirmiyor. Bugün, Loon'un kapatılacağını paylaştığım için üzgünüm." ifadelerinde bulundu.



    Loon, 2017'de Maria Kasırgası'nın ardından Porto Riko'ya ve 2019'da meydana gelen depremin ardından Peru'ya balonlar yerleştirerek doğal afetlerden etkilenen bölgelere internet hizmetleri sağlamıştı. Loon, Kenya'da 50.000 kilometrekarelik bir alanı kaplayan yaklaşık 35 balonluk bir filodan oluşan ilk ticari internet hizmetini geçtiğimiz Temmuz ayında başlatmıştı. Bu hizmet, anlaşmalar gereği Mart ayına kadar devam edecek.




    Kaynak:https://www.engadget.com/loon-shutdown-014334705.html







  • Elon dünyayı internet uydularıyla donatınca bu şekilde ilkel yöntemlere gerek kalmadı tabii ki

  • Google'ın elinde patlayan klasik vizyon yoksunu projelerinden biri.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.