Şimdi Ara

SolarWinds siber saldırısında son kurban Malwarebytes

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SolarWinds siber saldırısında son kurban Malwarebytes



    SolarWinds yazılımının güncellemesine sızarak yüzlerce büyük küçük teknoloji firmasına ve federal kurumlara erişmeyi başaran siber saldırının yankıları sürüyor. Uzun bir süre geçmesine rağmen izinsiz erişim sağlandığını yeni fark eden firmalar var. Güvenlik yazılımı firması Malwarebytes bunlardan birisi.



    Malwarebytes da kurban



    Malwarebytes yaptığı açıklamada SolarWinds saldırısında rol alan devlet destekli hackerların kendi sunucularına da sızdığını ve şirket içerisindeki bazı email iletişimini ele geçirdiğini duyurdu. Yapılan derin araştırmalarda yetkilere izinsiz erişimin söz konusu olmadığı anlaşıldı.



    Ayrıca Bkz.Balıklardan ilham alınarak geliştirilen robotlar, deniz araştırmaları için önemli görevler üstlenecekler



    İşin ilginç tarafı Malwarebytes sunucularında SolarWinds yazılımı kullanılmıyor. Office 365 ile ilişkili bir üçüncü taraf uygulamadan tespit edilen şüpheli aktiviteler sonrasında siber saldırı olduğu anlaşılmış. Uyarıyı Microsoft Security Response Center geçen ayın ortasında yapmış. Yine ilginç bir şekilde bu şirket Microsoft Azure da kullanmıyor.



    Saldırı teknikleri aynı olduğu için SolarWinds saldırısı ile Malwarebytes saldırısı faillerinin aynı olduğu düşünülüyor. Bununla birlikte SolarWinds yazılımı olmamasına rağmen saldırganların nasıl sızdığı merak konusu. Üstelik Malwarebytes güvenlik yazılımları sayısız bilgisayar sisteminde kurulu durumda. Bu durum yeni tartışmaları da beraberinde getirecek gibi.




    Kaynak:https://www.engadget.com/solarwinds-hackers-targeted-malwarebytes-110537912.html







  • Kime güvenicez bizz

  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    Hiçbir sistem güvenli değildir
  • Malwarebytes daha kendini koruyamazken kimi koruyacak zaten bir işe yarayan bir şey olsa zamanında dünyaca bilinirdi...

  • Hiçbir sistem kırılmaz değildir, ancak hedef sistemin içinde o kadar çabaya değecek bir şeyler olmalı. Normal bir kullanıcı hedef değilse, kimse bu kadar uğraşmaz. En fazla toplu güvenlik açıklarından veya ortaya atılıp bir çok kullanıcını etkilenmesi beklenen zararlıların mağduru olursunuz. Bence günümüzde en büyük tehdit sahte web siteleri ve yönlendirmeler bunlara karşı önleminizi alın, zaten bilgileriniz başka kurumun zafiyetinden ötürü çalınıyorsa ona yapacağınız bir şey yok.

  • Malwarebytes ın kendisi zaten virüs arka planda çalışıp duruyor naptığıda belli değil

  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    Tam da ben yazacaktım, hay bin yaşa. Bu adamlar zaten bi dönem pc lere virüs bulaştırmıyor muydu?

  • Malwarebytes bence bu işin üstesinden gelir çünkü gerçekten güçlü bir antivirüs yani trojan temizlemek kolay değil ayrıca ben malwarebytes sayesinde 2 bilgisayar kurtardım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    Malwarebytes ın kendisi zaten virüs arka planda çalışıp duruyor naptığıda belli değil

    Yanlış bilgi sahibisiniz. Dünyanın en güvenilir güvenlik yazılımlarından birisidir. Her güvenlik aracı arka planda çalışır. Mantığı zaten o. Arka planda çalışması istenmiyorsa isteğe bağlı da çalıştırılabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.