Şimdi Ara

'Rust' oyununun yükselişi devam ediyor: Steam'de yeni rekor kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 'Rust' oyununun yükselişi devam ediyor: Steam'de yeni rekor kırdı



    Twitch'in yeni favorisi Rust, Steam'deki yükselişine son sürat devam ettiriyor. Çıkışından yedi yıl sonra patlama yapan oyun, bu hafta Steam'de yeni bir rekora daha imza attı ve 244 binin üzerinde eş zamanlı oyuncu sayısına ulaştı.



    Rust aslında Twitch öncesinde de gayet popüler bir oyundu; örneğin geçtiğimiz yıl pandeminin ilk dönemlerinde 125 bin eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşmayı başarmıştı. Normal dönemlerde ise genelde 60-70 bin oyuncuya sahipti. Ancak Twitch'te bir fenomen haline gelince rakamlarda ani bir artış gerçekleşti. 8 Ocak'ta 200 bin eş zamanlı oyuncu rakamını geride bırakan Rust şimdi de neredeyse 250 bine dayanmış durumda.



    Rust'ın geliştirici stüdyosu Facepunch'ın başındaki isim Garry Newman, 8 Ocak'ta yaptığı bir açıklamada oyunun günlük gelirlerinin 1 milyon dolara ulaştığını söylemişti. Bağımsız ve görece küçük bir stüdyo olan Facepunch sadece 1 ay içerisinde muhtemelen 20-30 milyon dolarlık önemli bir gelir elde etmiş olacak. 





    Rust'ın yakaladığı bu müthiş başarı elbette Twitch ve Twitch yayıncılarının gücünü bir kez daha ortaya koymuş oldu. Rust ve Among Us gibi eski oyunlar bile Twitch gibi platformlar sayesinde kısa sürede inanılmaz popülerlik kazanabiliyor. Among Us'ın geçtiğimiz yıl, sıfırdan dünyanın en popüler oyunu haline gelmesi oyun dünyasının belki de en ilginç hikayelerinden birisiydi.



    Multiplayer odaklı hayatta kalma/sandbox türünde bir oyun olan Rust, ilk olarak 2013 yılında erken-erişim modeliyle çıkış yapmıştı. Oyun daha sonra 2018'de tam sürüm çıkışını gerçekleştirdi. Güçlü oyun mekaniklerinin yanı sıra sosyal bir deneyim de sunan Rust uzun bir süre daha popülerliğini koruyacak gibi görünüyor.




    Kaynak:https://www.eurogamer.net/articles/2021-01-19-rust-breaks-its-own-steam-player-count-record-again







  • Oyun dünyasının en toksik oyun topluluğuna sahip. Hangi sunucuya bağlanırsanız bağlanın, daha yerden kalkar kalkmaz kafanıza kurşunu yiyorsunuz. Adamlar helikopterle elinde sadece taş olan çıplak insanlara saldırıyorlar. Ne inşa ederseniz edin yeterki inşa ettiğinizi görsünler, taş üstünde taş kalmayana kadar yıkıp gidiyorlar. Sadece reklamının iyi yapıldığını düşünüyorum.

  • İpini koparan, yakıp yıkmayı sevenler gelsin tarzı anormalik oyun.

  • qoqoCAN Q kullanıcısına yanıt
    videooyun'un(twitch) sunucusu var.eğer prime üyesiyseniz abone olarak sunucuya katılabiliyorsunuz.kitlesi gayet iyi insanlardan oluşuyor,iki üç yayınını izlerseniz sizde hak verirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th9 -- 20 Ocak 2021; 2:4:59 >
  • Internet, sosyal medya oyunlara ne biçim zarar verdiler ya :( Sosyal medyadan önce ne güzel zaman geçtikçe oyunların kalitesi artardı, şimdi Rust'a falan rekor kırdırtıyor. :(

  • Sosyal medya ile internetin kalitesi yerin dibine girdi desek yeridir. Bilgisayar ile alakalı her şey aslında.

  • Kimseni oynadıgı falan yok. Nerden çıktı bu şimdi bu. Reklamı yapılacak bir oyun değil. çıkar çıkmaz zaten steamde banlamıştım oyunu. Nelere kaldık. Araştırıp etmeden böyle bir haber yapılıyorsa işin içinde başka şeyler ararım. Editoru sorgulamak lazım bence... Doanım haber yetkililerine duyrulur... yalan haberin bir bedeli olmalı...

  • ahrimar kullanıcısına yanıt

    Bu oyunu ben de oynamıyorum da e steame gir bi bak.... Yalan olduğunu nerden çıkardın

  • Black Heart Rebellion kullanıcısına yanıt
    3-5 tane dip kalite oyun sitesinde (yabancı siteler) var bu haber. Ciddi hiç bir dergide yok. İyi dergiler rüşvet almıyor çunki.

  • ahrimar kullanıcısına yanıt

    Steame bak steame...


    Steam gösteriyor hangi oyunda kaç oyuncu var...

  • Vay be.. İşleri "Rust" Gidiyor tıkır tıkır iş yapıyorlar..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.