Şimdi Ara

Microsoft, Amazon ve Google bazı büyük çaplı oyun stüdyolarını satın almak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Amazon ve Google bazı büyük çaplı oyun stüdyolarını satın almak istiyor



    Geçtiğimiz yılın en büyük haberlerinden biri de Microsoft'un Bethesda'nın bağlı olduğu stüdyo Zenimax'ı satın almasıydı. Ancak çıkan son söylenti diğer büyük şirketlerin de bu tarz satın alımları kovaladığını gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Rockstar Games, GTA 6 ile alakalı olabilecek yeni bir NPC teknolojisinin patentini aldı



    Gazeteci Brad Sams, geçtiğimiz günlerde YouTube üzerinden bazı söylentilerden bahsetti. Söylediğine göre Amazon, Google ve Microsoft'un bazı büyük çaplı oyun stüdyolarını almak istediğini belirtti. Spesifik olarak isim vermese de üç ismin şu anda hedef olduğunu söyledi. 



    Microsoft'un zaten oyun stüdyosu almak istediği bilinen bir gerçekti ancak görünen o ki bu yarışta Amazon ve Google da bulunuyor. Hatta Brad Sams'in belirttiğine göre yalnızca bu isimler değil ayrıca Facebook, Sony ve Electronic Arts da oyun stüdyosu almayı düşünüyor. Yine Electronic Arts da geçtiğimiz haftalarda F1 ve Dirt gibi yarış oyunlarının geliştiricisi olan Codemasters'ı satın almıştı.



    Facebook, Sony ve Electronic Arts, diğer isimler kadar hırslı bir yaklaşım sergilemiyormuş ancak Amazon, Google ve Microsoft'un en az Bethesda satın alımının yarattığı etkiyi yaratacak stüdyoları almaya çalıştığı söyleniyor. Bahsi geçen videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.






    Kaynak:https://metro.co.uk/2021/01/18/microsoft-amazon-and-google-to-acquire-more-big-name-game-studios-13921001/



  • Microsoft iş yapar
  • Microsoft istediği kadar stüdyo satın alabilir. Sayesinde gamepass ile daha çok oyun oynuyoruz. Umarım EA Play gibi diğer servislerde gamepass içine dahil olur zaman içinde.

  • nasıl desem ,

    Sizce oyumcuların da davranış kalıplarını kayıt altına alma ,takip etme iştahı olabilir mi ?
    Görünürde oyun...

  • Microsoft EA'i alsa harika olur.

  • Microsoft ve Sony'in hazır bir ekosistemi var. Diğerleri satın almadan önce bir sistemlerini oturtsaydı keşke. En azından diğerleri alırlarsa büyük bütçeli oyunların gelme olasılığı artar. Umarım kendi platformlarına özel yapma çabalarına girmezler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.