Şimdi Ara

Otomobil fiyatları düşer mi? Tüketici kararsız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otomobil fiyatları düşer mi? Tüketici kararsız



    Türkiye otomotiv sektörü 2020'de özellikle fiyat artışları açısından oldukça hareketli bir yıl geçirdi. Fiyatlar aralık ayında ilk kez düşse de bu düşüş yıl içindeki artışların yanında devede kulak kaldı.



    Peki otomobil fiyatları 2021'de nasıl seyredecek? Bu konuyla alakalı sektör içindeki isimlerin görüşlerini zaman zaman siz değerli olurlarımıza sunuyoruz. Bu kez de bir ankete katılan tüketicilerin düşünceleriyle karşınızdayız.



    arabam.com, tüketici beklenti ve davranışlarını analiz etmek amacıyla 37.413 kişinin katıldığı anket verilerini derleyerek sektöre ışık tutacak istatistikleri paylaştı. Ankete katılan tüketicilerin %53’ü fiyatların düşmeye devam edeceğini düşünüyor ve araç fiyatlarındaki bu düşüş, tüketicilerin %56.1’ini araç almaya teşvik ediyor. Tüketicilerin %47’si ise otomobil fiyatlarındaki düşüşün devam etmeyeceğini düşünüyor. Fiyatların düşüp düşmeyeceği konusundaki görüşlerin birbirine yakın oranlarda olması, tüketicilerin kararsız olduğu izlenimini veriyor.



    Otomobil fiyatları düşer mi? Tüketici kararsız



    Fiyatlardaki düşüş sonrası sıfır km otomobillere olan ilginin kademeli olarak arttığı, cevaplayıcıların %43,1 oranında  sıfır araç kampanyalarına ilgi duyduğunu ifade etmesinden anlaşılıyor. Bununla birlikte sıfır araç fiyatlarının geçmiş dönemlere göre hala yüksek olması, ikinci el araçlara olan ilginin de sürmeye devam edeceğini işaret ediyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni nesil Honda HR-V'den ilk teaser geldi: Hibrit gücüyle gelecek



    Sıfır araç kampanyalarına yönelik tüketici eğilimi ise daha ziyade uygun kredi koşulları ile araç alma imkanlarını değerlendirme yönünde. Kendilerine hangi tür sıfır araç kampanyalarının ilgilerini çektiği sorulan katılımcılardan %41.9’u avantajlı faiz oranlarıyla ilgili kampanyaların, %36,5’i ise nakit alım desteği sunan fırsatların öne çıktığını söylüyor. Takas kampanyalarına ilgi gösterdiğini ifade edenlerin oranı ise %17,9 seviyesinde.



    Otomobil fiyatları düşer mi? Tüketici kararsız



    Gerçekleştirdikleri anket ile ilgili düşüncelerini dile getiren arabam.com Pazarlama Direktörü Dr. Naim Çetintürk, "Düzenli bir şekilde yaptığımız saha araştırmaları ile tüketicilerin nabzını tutmaya devam ediyoruz. Yaşadığımız fiyat değişimlerinin tüketici talebine ve tercihlerine olan etkisini ölçtüğümüz bu araştırma sonuçları bize Kasım ayından beri yaşanan durgunluğun düşen fiyatların da etkisi ile hem sıfır hem de ikinci ele olan ilgiyi yavaş yavaş tekrar artırmaya başladığını, ancak alıcıların fiyat seviyelerine temkinli yaklaştıklarını, özellikle sıfır otomobil almayı düşünenlerin araç finansmanı konusundaki destekler ve teşviklerle daha çok ilgilendiklerini gösteriyor.



    Anket sonuçlarına göre tüketicilerin fiyatlardaki düşüşün devam etmesi yönündeki kararsız tutumu, son haftalarda yaşadığımız durgunluğu açıklar nitelikte. Alıcı ve satıcıların değişen fiyatları içselleştirmesi sonrası pazardaki hareketliliğin biraz daha artmasını beklemek mümkün olabilir" şeklinde konuştu.



    Otomobil fiyatları düşer mi? Tüketici kararsız









  • Abi nasıl düşüyor anlamıyorum, geçen sene hepsiburada fiat egea 1.4 easy paketi 68 bin tl den sattı o zaman bayi fiyatı da 70 - 72 bin tl di, bu sene aynı araba 130 bin tl.. demek ki ciddi bir kriz ile egea 200 e fırlasa ve 180 den kampanya yapılsa millet ucuzladı diyip atlayacak..



    Milletçe tükettiğimiz rize çayı bize kafa yapıyor sanırım..
    almayın aldırmayın bu kadar basit. kaç bayi liste oyunu yaptı. zam yapıp 15 gün sonra %2-3 indirim diyerek. bu oyunlara gelmeyin. önceden takip edin.

    elde kalan arabayı satma yolları denenedektir uyarıyorum.
    1- önce zam gelecek diyecekler. zamdan önce al diyecekler. baktı olmadı,
    2- liste fiyatları artırılacak (zam gelecek güya) ama sonra indirim yapıldı %10 gel al kaçırma diyecekler, baktı bu da olmadı
    3- 100.000tl sıfır faiz kredi diyecekler. ki 10,000 tl masrafı var bunun. aslında nakit alsan 90a iner ama işte yok satış oyunu yapacaklar. baktı 0 faiz oyunu da tutmadı,
    4- araba alana jant kışlık lastik hediye şu hediye bu hediye tükanda depoda ne kadar satamadıkları kimsenin yüzüne bakmadıkları ıvır zıvır var onları hediye adı altında güya aynı fiyata vermeye çalışaklar, baktılar bu da olmadı,
    5- en son arabanın fiyatını jantsız lastiksiz 0 faizsiz gerçek rakamı olan normal rakama geri çekecekler. tabi bunada indirim yaptık son indirim diyecekler. habuki zaten 0 faiz masrafı 10,000 tl, kışlık jant lastik 5b tl, 15b tl zaten nakit jantsız lastiksiz hediyesiz fiyatı ama bunu indirimmiş gibi sunacaklar. baktılar bu da olmadı,
    6- takas desteği diyip güya 3-5b lira indirecekler. baktı bu da olmadı
    7- gerçekten %5-10 indirim yapacaklar. baktılar bu da olmadı
    8- indirim+jant lastik ilk servis hediye+0 faiz+ takas desteği+ üstüne birde 5 yıl garanti ile ile %5 indirim yapacaklar. işte bu zaman araba alınır.

    ha bizde ne diyeceğiz. sen şuna 3 yıllık kaskoda ilave et aynı paraya birde seramik yap yahu şu camlara burdan filim çek aynı paraya bak bu kadar paraya araba alıyoruz diyeceğiz.

    o zamana kadar almayın aldırmayın. paranızla kendinizi ezdirmeyin. para kimde güç ondadır.

    Bu tip konu başlıklarında sıklıkla gördüğümüz tavan fiyattan araç alan al-sat tayfası ile kendi yarattıkları bu suni piyasaya inanıp son kuruşa kadar mala girmiş galerici tayfasının acı dolu kelimelerini okumak keyif verici. Daha kötü günler sizi bekliyor. 2020 ocak ayında benjo 5.95 TL idi. Biz 6 lira diyelim. Tam o tarihte Rifter ACTIVE Sky Pack 1.5 BlueHDi 100hp 126.000 TL idi. Yani 21.000 benjo. Şu anda kaç para arkadaşlar :208.000 TL. İttir, çektir, al geri ver ileri 200.000 hatta 195.000 TL. Peki vergisel degisiklik olmayan bu aracın dolar bazında olması gereken rakam ne 7.5(benjo kuru) x 21K + 157.500 TL. Yani fiyatlar hala 200.000 TL bedelli bir arabada hala % 20 şişik. Bu ödem kurumadan piyasa normale dönemez. Güncel rifter fiyat listesi aşağıda:



    Bir ara bu araçlar için 230-235.000 Tl fiyat isteyenler vardı, ne oldu ? Hiçbiri o paralara satamadılar, fiyatlar bayilerde araçlar çoğaldıkça da paşa paşa ilandan çektiler ve binmeye başladılar. Şimdi 0 km versiyonu 157-160.000 TL seviyesine düşen aracın 2. eli için edecek rakam da 125-130.000 TL olmak zorunda. Bu normal piyasa halidir. Ve er geç piyasa rayına oturur.

    ÖTV oranları düşmedikçe zor. Euro hala 9 TL bandında. 8 TL bandına kalıcı olarak gelecek ki %80 ÖTV oranına giren araçların çoğunu firmalar tekrar %50 bandına çeksinler. Bir süre bu şekilde fiyatlar sabit şekilde ilerler, piyasada fiyatlar düşecek diye beklenti var ama bu bekleme en fazla mart ayına kadar sürer. Baktı Mart ayı bitti hala fiyatlar düşmüyor bekleyen alıcılar bu sefer araç almaya başlar yeniden.

    eli yüzü düzgün bir araba alayım diyen adam 200bin ve üzeri para harcamak zorunda.. fiyatlarda oluşan bu durum aracın kasko ve benzeri yan masraflarına da yansıyor. durum öyle olunca o paraya az daha koyar ev alırım diyor bir çok insan(metropol merkezlerini dahil etmiyorum buna). Ha ev alabiliyor mu? Onu da alamıyor zaten. Yani tüketici kararsız değil, artık parasız...
  • bakıcıyız biz alıcı değiliz
  • Türkiye de neyin fiyatı çıkmışta geri düşmüş varmı örneği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgundog -- 18 Ocak 2021; 20:35:52 >
  • "Verilen zam geri alınmaz"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 18 Ocak 2021; 20:40:42 >
  • Otomobil fiyatları bayi tarafından kar marjlarını azalttıkları sürece biraz daha düşük seviyeden alınabilir. TL değer kazandığı ve sürdürülebilir olduğu süreçte gerçekleşebilecek bir durumdur. Şuanki dalgalı ortamda zor.

  • Abi nasıl düşüyor anlamıyorum, geçen sene hepsiburada fiat egea 1.4 easy paketi 68 bin tl den sattı o zaman bayi fiyatı da 70 - 72 bin tl di, bu sene aynı araba 130 bin tl.. demek ki ciddi bir kriz ile egea 200 e fırlasa ve 180 den kampanya yapılsa millet ucuzladı diyip atlayacak..



    Milletçe tükettiğimiz rize çayı bize kafa yapıyor sanırım..

  • düşer diyenler ne bekliyor acaba.dolar sene sonu 10 tl olmazsa iyi.
  • eli yüzü düzgün bir araba alayım diyen adam 200bin ve üzeri para harcamak zorunda.. fiyatlarda oluşan bu durum aracın kasko ve benzeri yan masraflarına da yansıyor. durum öyle olunca o paraya az daha koyar ev alırım diyor bir çok insan(metropol merkezlerini dahil etmiyorum buna). Ha ev alabiliyor mu? Onu da alamıyor zaten. Yani tüketici kararsız değil, artık parasız...

  • th9 T kullanıcısına yanıt
    Dolar ralli yaptıktan sonra en az iki sene yerinde sayıyor. geçmiş grafiklere bak

  • Alma arkadaşım kimse zorla araba satmıyor.Bu kadar basit ALMA !! Otomobil fiyatları düşer mi? Tüketici kararsız 


    %10 indirim için takla atıyorsunuz, hadi 1-2 milyonluk araçlar olsa tamam diyeceğim.Yazılanlara bakıyorum 100-200 binlik araçları konu ediyorsunuz.Otomobil fiyatları düşer mi? Tüketici kararsız 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 18 Ocak 2021; 21:4:48 >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    geçmiş yerine önümüze baksak daha iyi olur.durum gitgide kötüleşiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th9 -- 18 Ocak 2021; 21:12:47 >
  • ÖTV oranları düşmedikçe zor. Euro hala 9 TL bandında. 8 TL bandına kalıcı olarak gelecek ki %80 ÖTV oranına giren araçların çoğunu firmalar tekrar %50 bandına çeksinler. Bir süre bu şekilde fiyatlar sabit şekilde ilerler, piyasada fiyatlar düşecek diye beklenti var ama bu bekleme en fazla mart ayına kadar sürer. Baktı Mart ayı bitti hala fiyatlar düşmüyor bekleyen alıcılar bu sefer araç almaya başlar yeniden.

  • Bu tip konu başlıklarında sıklıkla gördüğümüz tavan fiyattan araç alan al-sat tayfası ile kendi yarattıkları bu suni piyasaya inanıp son kuruşa kadar mala girmiş galerici tayfasının acı dolu kelimelerini okumak keyif verici. Daha kötü günler sizi bekliyor. 2020 ocak ayında benjo 5.95 TL idi. Biz 6 lira diyelim. Tam o tarihte Rifter ACTIVE Sky Pack 1.5 BlueHDi 100hp 126.000 TL idi. Yani 21.000 benjo. Şu anda kaç para arkadaşlar :208.000 TL. İttir, çektir, al geri ver ileri 200.000 hatta 195.000 TL. Peki vergisel degisiklik olmayan bu aracın dolar bazında olması gereken rakam ne 7.5(benjo kuru) x 21K + 157.500 TL. Yani fiyatlar hala 200.000 TL bedelli bir arabada hala % 20 şişik. Bu ödem kurumadan piyasa normale dönemez. Güncel rifter fiyat listesi aşağıda:



    Otomobil fiyatları düşer mi? Tüketici kararsız

    Bir ara bu araçlar için 230-235.000 Tl fiyat isteyenler vardı, ne oldu ? Hiçbiri o paralara satamadılar, fiyatlar bayilerde araçlar çoğaldıkça da paşa paşa ilandan çektiler ve binmeye başladılar. Şimdi 0 km versiyonu 157-160.000 TL seviyesine düşen aracın 2. eli için edecek rakam da 125-130.000 TL olmak zorunda. Bu normal piyasa halidir. Ve er geç piyasa rayına oturur.





  • Alanın sorunu arz ve talep mevzusu talep oldukça fiyat yukarı çıkıyor fırsatçılarda pusuya yatıp bekliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Alma arkadaşım kimse zorla araba satmıyor.Bu kadar basit ALMA !!  


    %10 indirim için takla atıyorsunuz, hadi 1-2 milyonluk araçlar olsa tamam diyeceğim.Yazılanlara bakıyorum 100-200 binlik araçları konu ediyorsunuz. 

    1-2 milyonluk araçlar için konuşsa insanlar bu sefer de "Görüyor musunuz kriz var diyorlar ağlıyorlar ama milyonluk araba kovalıyorlar" diyeceksiniz.


    İşinize geldiği gibi konuşmaktan bıkmadınızOtomobil fiyatları düşer mi? Tüketici kararsız 





  • cebinde parası olup döviz artar endişesine bağlı yada gözünü karartıp kredi borcuna giren mevduat sahibi zat değerinden iki kat fazla veren mal sahibi elbette fiyatların düşmeyeceğini söyleyecektir. lakin neticede piyasa yerinde sayıyor bayilerin önleri araç dolu bu gerçeği kabul edip piyasanın hız kaybettiğini görmek gerekiyor hergün önünden geçtiğim bilindik bir bayi kampanya üstüne kampanya yapıyor (bugün gördüğüm kampanyası bir senede bizden garanti kampanyası) bakalım önümüzdeki hafta hangi afiş asılacak


    10 yaşındaki artık teneke olmuş arabaya 100 bin lira para sayan arkadaşlar sayesinde piyasa bu hale geldi aynı arkadaş fiyatların düşmediğini söyleyip duran adamla aynı adam olmasıda manidar değil mi ? kendisi fuzuli bir yatırım yaptı şuan kararsız piyasada belirsizliğini koruyor en başından beri bu tarz yatırımlar için nakdi kenara koyup pandeminin bitmesi beklenmeliydi hem tl değerlenecekti hemde döviz artışı bu derecede hızlanmayacaktı çünkü alınan sıfır araçlar ile para bankalar aracılığı ile yurt dışına çıktı şu aralar faiz politikası ve satışların ithal ürünlerde satış yavaşlaması kur 'da dengesizlik oluşturdu 7.30 - 7.56 arasında gidip geliyor binicinin arz-talebi hangi yöne evrilirse fiyatlar ona göre ilerler fiyatı düşürmezler belki ama banka ile anlaşıp özel oran sağlayabilirler alıcı daha az faizle teşvik edilebilir





  • Nisana kadar sabit kalır sonra hele de pandemi hafiflerse ciddi anlamda artışlar başlar.

  • almayın aldırmayın bu kadar basit. kaç bayi liste oyunu yaptı. zam yapıp 15 gün sonra %2-3 indirim diyerek. bu oyunlara gelmeyin. önceden takip edin.

    elde kalan arabayı satma yolları denenedektir uyarıyorum.
    1- önce zam gelecek diyecekler. zamdan önce al diyecekler. baktı olmadı,
    2- liste fiyatları artırılacak (zam gelecek güya) ama sonra indirim yapıldı %10 gel al kaçırma diyecekler, baktı bu da olmadı
    3- 100.000tl sıfır faiz kredi diyecekler. ki 10,000 tl masrafı var bunun. aslında nakit alsan 90a iner ama işte yok satış oyunu yapacaklar. baktı 0 faiz oyunu da tutmadı,
    4- araba alana jant kışlık lastik hediye şu hediye bu hediye tükanda depoda ne kadar satamadıkları kimsenin yüzüne bakmadıkları ıvır zıvır var onları hediye adı altında güya aynı fiyata vermeye çalışaklar, baktılar bu da olmadı,
    5- en son arabanın fiyatını jantsız lastiksiz 0 faizsiz gerçek rakamı olan normal rakama geri çekecekler. tabi bunada indirim yaptık son indirim diyecekler. habuki zaten 0 faiz masrafı 10,000 tl, kışlık jant lastik 5b tl, 15b tl zaten nakit jantsız lastiksiz hediyesiz fiyatı ama bunu indirimmiş gibi sunacaklar. baktılar bu da olmadı,
    6- takas desteği diyip güya 3-5b lira indirecekler. baktı bu da olmadı
    7- gerçekten %5-10 indirim yapacaklar. baktılar bu da olmadı
    8- indirim+jant lastik ilk servis hediye+0 faiz+ takas desteği+ üstüne birde 5 yıl garanti ile ile %5 indirim yapacaklar. işte bu zaman araba alınır.

    ha bizde ne diyeceğiz. sen şuna 3 yıllık kaskoda ilave et aynı paraya birde seramik yap yahu şu camlara burdan filim çek aynı paraya bak bu kadar paraya araba alıyoruz diyeceğiz.

    o zamana kadar almayın aldırmayın. paranızla kendinizi ezdirmeyin. para kimde güç ondadır.





  • otv degismeden euro hissedilir dusmeden arac fiyatlarinda dise dokunur bir dusus beklemiyorum... devletinde otv'yi dusurmek gibi bir derdi varmis gibi gorunmuyor, bu sartlar altinda eldeki arabayi satsan dert arac alsan dert, memleketde yasamiyor adeta savasiyoruz ya

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    almayın aldırmayın bu kadar basit. kaç bayi liste oyunu yaptı. zam yapıp 15 gün sonra %2-3 indirim diyerek. bu oyunlara gelmeyin. önceden takip edin.

    elde kalan arabayı satma yolları denenedektir uyarıyorum.
    1- önce zam gelecek diyecekler. zamdan önce al diyecekler. baktı olmadı,
    2- liste fiyatları artırılacak (zam gelecek güya) ama sonra indirim yapıldı %10 gel al kaçırma diyecekler, baktı bu da olmadı
    3- 100.000tl sıfır faiz kredi diyecekler. ki 10,000 tl masrafı var bunun. aslında nakit alsan 90a iner ama işte yok satış oyunu yapacaklar. baktı 0 faiz oyunu da tutmadı,
    4- araba alana jant kışlık lastik hediye şu hediye bu hediye tükanda depoda ne kadar satamadıkları kimsenin yüzüne bakmadıkları ıvır zıvır var onları hediye adı altında güya aynı fiyata vermeye çalışaklar, baktılar bu da olmadı,
    5- en son arabanın fiyatını jantsız lastiksiz 0 faizsiz gerçek rakamı olan normal rakama geri çekecekler. tabi bunada indirim yaptık son indirim diyecekler. habuki zaten 0 faiz masrafı 10,000 tl, kışlık jant lastik 5b tl, 15b tl zaten nakit jantsız lastiksiz hediyesiz fiyatı ama bunu indirimmiş gibi sunacaklar. baktılar bu da olmadı,
    6- takas desteği diyip güya 3-5b lira indirecekler. baktı bu da olmadı
    7- gerçekten %5-10 indirim yapacaklar. baktılar bu da olmadı
    8- indirim+jant lastik ilk servis hediye+0 faiz+ takas desteği+ üstüne birde 5 yıl garanti ile ile %5 indirim yapacaklar. işte bu zaman araba alınır.

    ha bizde ne diyeceğiz. sen şuna 3 yıllık kaskoda ilave et aynı paraya birde seramik yap yahu şu camlara burdan filim çek aynı paraya bak bu kadar paraya araba alıyoruz diyeceğiz.

    o zamana kadar almayın aldırmayın. paranızla kendinizi ezdirmeyin. para kimde güç ondadır.

    üzerine biraz da leblebi..


    para kimdeyse güç ondandır ama orada ki para Türk Lirası değil.


    Euro dolar ve altın varsa güç sende. TL hergün eriyor.


    Enflasyon gizli vergidir.


    Geçen sene 60 liraya egea almayan, araç 120 lira olunca parasının yarısını devlete hediye etti.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.