Şimdi Ara

Elektronik sigara tüketimi bağırsakta kronik enflamasyonu tetikleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektronik sigara tüketimi bağırsakta kronik enflamasyonu tetikleyebilir



    Günümüzde artan elektronik sigara kullanımı neticesinde elektronik sigaraların kronik dönemdeki etkileri üzerinde birçok araştırma bulunuyor. Şimdi ise bilim insanları nikotinsiz ve aromasız dahi olsa elektronik sigara kullanımının bağırsakta inflamasyonu tetikleyebileceğini öne sürüyor.



    Araştırmalar şu an için her ne kadar erken dönemde de olsa elektronik sigaraların kronik dönemdeki etkilerinin incelenmesi için birçok çalışma bulunuyor. Ayrıca elektronik sigara kullanımı tütün ve tütn ürünlerinin tüketimi kadar zararlı olmasa da bu ürünler bünyesinde birçok potansiyel tehlikeyi de barındırıyor ve elektronik sigaraların zararsız olduğuna yönelik yanlış inanışlar bulunuyor.



    İmmün sistem



    Elektronik sigara tüketimi bağırsakta kronik enflamasyonu tetikleyebilir



    Bağırsak lümeninin ( lümen gastrointestinal organların iç duvarı anlamına gelir ) sebebiyle birçok bakteri ve patojen mikroorganizma vüdumuza giremiyor ve bağırsak lümeninden emilen maddeler organizma için temel gereksinimlerin karşılanmasını sağlıyor. Elektronik sigara kullanımının kronik dönemde bağırsak sağlığına etkisi henüz tam olarak bilinmiyor hatta 2018 yılında yapılan bir çalışma elektronik sigara tüketiminin bağırsak sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını destekler nitelikte.



    Araştırmacılar elektronik sigara kullanımının bağırsak sağılığı üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla hayvanlara ve insanlara ait hücre modelleri üzerinde çalıştı ve araştırmacılar hemen hemen elektronik sigara likitlerinin tümünde kullanılan propilen glikol ve bitkisel gliserol üzerinde yoğunlaşmak için nikotin ve aroma veren maddeleri araştırma dışında tuttu.



    Elektronik sigara tüketiminin etkileri fare modelleri üzerinde çalışıldı ve akut maruziyet ( 1 hafta boyunca günlük tüketim ) kronik maruziyetle ( 3 ay boyunca günlük tüketim ) kıyaslandı.Yapılan çalışmalar sonucunda akut maruziyetin minör negatif etkileri olduğu tespit edilmekle birlikte kronik maruziyetin anlamlı derece kolon inflamasyonuna sebep olduğu ve bağırsak bariyer fonksiyonlarıyla ilişkili genlerin ekspresyonunu azalttığ tespit edildi.



    Ayrıca Bkz.Orta yaşlarda deneyimlenen yalnızlığın geç dönem depresyonla korele olduğu tespit edildi



    Araştırma ekibi daha sonra insana ait kök hücrelerden 3 boyutlu bağırsak modelleri oluşturdu ve insana ait organoidleri oluşturan araştırma ekibi maruziyetin ‘’tight junction’’ olarak adlandırılan sıkı bağlantılara hasar verdiğini ve bu yıkımın inflamasyonu tetikleyebildiğini keşfetti.



    Elektronik sigara tüketiminin kronik dönemde bağırsak üzerindeki etkileriyle ilgili yapılan en geniş çaplı araştırmanın sonuçları Science adı dergide yayımlandı.




    Kaynak:https://ucsdnews.ucsd.edu/pressrelease/study-e-cigarettes-trigger-inflammation-in-the-gut







  • DH haberler için çok güzel fotolar seçiyor. İçmese bile insanın içesi geliyor.

  • Haha önce kahve reklamı sonra elektronik sigara zarar haberi. Hiç şaşmaz düzenli olarak bu iki haber hep yapılıyor bu sitede. Hatta dün kahve haberi altına elektronik sigara zarar haberi yapılıyor yazmıştım, bugün bu haber çıktı. :D

    Not: Ne elektronik ne de normal sigara kullanmıyorum.


    Elektronik sigara tüketimi bağırsakta kronik enflamasyonu tetikleyebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 16 Ocak 2021; 8:17:58 >




  • bi bulaşan daha ömrü boyunca kurtulması en zor şey sigara

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigara kullananlara, sigarayı bırakıp elektronik sigara kullanmayı araştırmalar tavsiye ediyor.. normal sigara kullananlar zaten yaşama şansları yok.. elektronik sigaranın bir iki zararı yanında normal sigaranın binlerce zararı var.. koah, kanser, kangren, beyin kanaması, astım, vs.. liste uzar gider.. normal sigaranın zararları yanında elektronik sigara sağlık deposu kalır..

  • Bu zıkkımları bırakın içen içsin ne halleri varsa görsünler yeterki içmeyenleri zehirlemesinler

  • 4 yıldan uzun süredir aktif buharcıyım. Tüm testleri yaptırdım ve vücudumda, ciğerlerimde, karaciğerimde ya da böbreklerimde hiçbir sorun yok. Asılsız ve yalan haberlerden bıksam da usansam da yazmaktan bıkmayacağım ve kullanmaya devam edeceğim. Bu benim tercihim. Bağımlılık kısmı ayrı bir konu ancak bilinçli bir kullanıcı için haala sigaraya göre yüzlerce kat daha az zararlı .. ..

  • Yorum yapmadan geçemeyeceğim. Propilen glikol ve bitkisel gliserin geleneksel sigarada da bolca kullanılan bileşenler. Elektronik sigara likitinde zaten yalnızca propilen glikol, bitkisel gliserin, aroma ve nikotin var. Bu iki bileşen yani https://www.kendinleilgilen.com/2020/02/bilimsel-e-sigaradaki-vg-ve-pg-normal-sigarada-da-zararsiz.htmlVG ve PG, GRAS yani genel anlamda güvenli ürünlerdir. Hatta ateşli sigaradaki en masum bileşenlerdir.

    Elektronik sigara kanser yapar, kalp krizi yapar diye çalışmalar yayınlandı, hepsi de çöktü. https://www.kendinleilgilen.com/2019/10/elektronik-sigara-fareleri-kanser-ediyor.htmlElektronik sigara fareleri kanser ediyor, doğru. O fareler nelere maruz kalıyor verdiğim linkten okuyabilirsiniz.

    Elektronik sigara ve sağlık alanında yapılmış bilimsel çalışmalara bakmak isterseniz verdiğim linklerden birinden bilimsel çalışmalar sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ben yeni yayınlar oldukça siteye ekleyeceğim.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.