Şimdi Ara

Alzheimer tedavisinde umut vadeden ilacın Faz 2 sonuçları yayımlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alzheimer tedavisinde umut vadeden ilacın Faz 2 sonuçları yayımlandı



    Alzheimer üzerinde birçok çalışma bulunmasına karşın birçok ilaç geliştirme çalışmas da hız kesmeden devam ediyor. Şim ise Eli Lilly adlı ilaç şirketi Alzheimer'e bağlı bilişsel yeti yitimini yavaşlatmak üzere geliştirilmiş ve Faz 2 çalışmalarında olan ilacın umut vadeden etkilerini hakemli dergide yayımladı.



    Donanemab olarak adlandırılan ve Faz 2 çalışmaları 2 yıl süren ilacın, amiloid protein kümelerini hedef aldığı ve rutinde kullanılan anti-amiloid ilaçlara oranla daha etkili olduğu öne sürülüyor. Amiloid protein birikimlerinin Alzheimer'e bağlı bilişsel yetilerdeki kötüleşmenin başlıca sorumlusu olduğuna yönelik çeşitli hipotezlerin bulunduğunu ekleyelim.



    Donanemab



    Alzheimer tedavisinde umut vadeden ilacın Faz 2 sonuçları yayımlandı



    Donanemab olarak adlandırılan monoklonal antikor N3pG olarak adlandırılan son derece spesifik amiloid-beta proteinini hedefliyor. Böylece toksik proteinlerin kümelenmesinde işlev göre N3pG olarak adlandırılan protein adresleniyor ve antikor terapisini takriben protein agregasyonları ( birikimlerini ) vücut tarafından temizleniyor.



    Geliştirilen ilaç erken evre Alzheimer tanısı alan 273 hastada Faz 2 çalışmalarında test edildi ve 76 haftalık süre sonucunda donanemab adlı ilacın plasebo grubuna oranla bilişssel yeti yitimini %32 oranında azalttığı tespit edildi yani diğer bir deyişle bahsi geçen ilaç bilişsel yeti bozukluklarının gelişmesini %32 oranında azaltıyor.



    Ayrıca Bkz.Metolazonun yuvarlak solucanlarda ömrü uzattığı tespit edildi



    TRAILBLAZER-ALZ 2 olarak adlandırılan 2. Faz 2 çalışmalaarının 500 katılımcı içereceği ve çalışmaların en az 2023 yılına kadar süreceği belirtiliyor. Son olarak tüm çalışmaların olumlu sonuçlanması halinde bile yeni ilacı piyasaya sürülmesinin en az 10 yılı bulacağını ekleyelim.



    Yeni araştırma The New York Times adlı gazetede yayımlandı.



     

     





    Kaynak:https://www.nytimes.com/2021/01/11/health/alzheimers-amyloid-lilly.html
    Kaynak:https://investor.lilly.com/news-releases/news-release-details/lillys-donanemab-slows-clinical-decline-alzheimers-disease







  • Yuh amma uzun sürüyor. Zaten %32'de çok az yav. Hiç yoktan iyidir tabi Hani 6 senelik hastalığı 4 senelik gibi hissettirir 2 sene kazandırır. Ama yakınen yaşamış(hastayakını) biri olarak söyleyebilirim ki gerçekten çok acı. Yakınınızın sizin gözlerinizin içine bakıp sizi tanımaması, belki sizden korkması, ne yaparsanız, ne derseniz deyin ona ulaşamamanız gerçekten çok acı. Umarım etkili bir tedaviyi en yakın zamanda bulurlar.
  • eğer ilaç çıkarsa uygun olup olmamasını geçtim, 10 yılı bulacak olması çok ilginç düşündürücü ya yıl 2021 iken!!?

  • quote:

    Son olarak tüm çalışmaların olumlu sonuçlanması halinde bile yeni ilacı piyasaya sürülmesinin en az 10 yılı bulacağını ekleyelim.


    Yuh amma uzun sürüyor. Zaten %32'de çok az yav. Hiç yoktan iyidir tabi Hani 6 senelik hastalığı 4 senelik gibi hissettirir 2 sene kazandırır. Ama yakınen yaşamış(hastayakını) biri olarak söyleyebilirim ki gerçekten çok acı. Yakınınızın sizin gözlerinizin içine bakıp sizi tanımaması, belki sizden korkması, ne yaparsanız, ne derseniz deyin ona ulaşamamanız gerçekten çok acı. Umarım etkili bir tedaviyi en yakın zamanda bulurlar.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Normalde olması gereken süreler bunlar ama covid de işler çok çok aceleye getirildi,
    5g testleri için isveç yada isviçre en az 10 yıl test mümkün ise20yıl test edilmesini istemişti ki uzun süreli sonuçları ortaya çıksın...

  • Kovid zamanı aşı çalışmalarında Faz-1, Faz-2, der Faz-3 derken aşıyı kucağımızda bulduk 1- 1,5 sene içinde. Bir senede aşı yapıldı 10 senede ilaç mı olur diyordur bazılarımız. Normal olmayan bir ilacın 1-1,5 senede piyasaya sürülmesidir arkadaşlar. Kovid aşısındaki durum denize düşen yılana sarılır misali. Normalde bir ilacın araştırmaya başlanıp piyasaya sürülmesi 10 yıldan fazla bile sürebiliyor.

  • Haber için teşekkürler sevgili editör , iyi çalışmaar dilerim.

  • Alzhaimer gerçekten de en çok korktuğum hastalık.

    Aids olsan, kanser olsan ölür kurtulursun. Bu hastalık ise hem sizi hem başkalarını süründürüyor.

    Gelelim habere:
    quote:

    bilişssel yeti yitimini %32 oranında azalttığı tespit edildi
    deniyor.

    Yani bu ilacı bilişşsel yeti kaybına uğramadan önce kullanmak gerekiyor. Kaybolmuş yetiyi tamir etmiyor. Bu durumda bu ilaç önlem olarak kullanılması gereken bir ilaç olmuyor mu? Kim alzhaimer olmadan ilaç kullanmaya başlar. Düzenli olarak check up yaptırıp erken tanı konulmuş olmasının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

  • şu alzheimer kanserden daha kötü bir hastalık Alzheimer tedavisinde umut vadeden ilacın Faz 2 sonuçları yayımlandı 

  • yaşlılık ile gelen hastalık değil mi bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.