Şimdi Ara

2 ADSL Modem ve Access Point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde U.S. Robotics 9110 ve Philips SNA6500 modem var. Şimdi telefon hattı U.S. Roboticse bağlı ve onun üzerinden internet bağlantısı sağlıyorum. Onun bir tane lan çıkışı var. Kabloyu da Philipse bağladım. Philips üzerinde de 4 lan çıkış var. 1 tanesi masaüstü pcye bağlı.

    Şimdi ben bu şekilde nete çıkıyorum ama bazen bağlantı gidiyor. Neden olduğu çözemedim. Acaba bu Philips için veya U.S. Robotics için nasıl ayarlar yapmam lazım? Philipsi access point olarak kullanmak istiyorum.



  • philipsi swich niyetine kullanmak istiyrsan şayet philips Ip ayarlarına girip modemin IP isini Us roboticsin bir alt IP si olarak ver. bilgisayarlara ise us roboticsin Ip sini bu şekilde sorunsuz bağlanabilirsin.

    Örnek

    Us. Robotics = 192.168.2.1 ise
    Philipsin Ip sini = 192.168.2.3 ver

    bilgisayarlara ise = 192.168.2.4 , 2.5 vs. gibi ağ geçitlerini ise 192.168.2.1 yap dns vermeyide unutma 195.175.39.39 ve 195.175.39.40
  • Hocam çok teşekkürler. Senin dediğin gibi yapmayı denedim ama bu sefer masaüstü sorunsuz bağlanırken. Notebook hiç bağlanamadı. Birde DNSyi benim vermem şart mı? Her iki cihaz içinde otomatikte DNSler.
  • @imotep hocam tekrardan çok teşekkürler. Ben modemler üzerinden ip ayarları falan yapmıştım ama Windows üzerinden birşey yapmamıştım. Şimdi demek istediğin şeyi ayıkınca hemen denedim. Tamamen sorunsuz bir şekilde ikiside bağlandı.

    Ayrıca bu başlıktan daha sonra yararlanmak isteyecek arkadaşlar içinde söyleyim. IP adresleri elle atanınca dns yazmak şart. Bende internete çıktığım modemin ipsi olan 192.168.2.1 adresini dns olarak atadım.
  • evet dediğin gibi elle Ip verdiğin zaman dns vermelisin eğer dns modemin Ip sini verirsen dns bulma işi modeme düşer ama süre bakımından kısa olsun dersen direk telekomun dns adreslerini verebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.