Şimdi Ara

Qualcomm, ikinci nesil ultrasonik parmak izi okuyucusunu duyurdu: Daha büyük ve daha hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm, ikinci nesil ultrasonik parmak izi okuyucusunu duyurdu: Daha büyük ve daha hızlı



    Qualcomm, birinci nesil ekran içi parmak izi sensörünün dezavantajlarını düzeltmek ve sensörü geliştirmek amacıyla ultrasonik ekran içi parmak izi sensörünün son sürümü olan 3D Sonic Sensor Gen 2'yi duyurdu. Qualcomm'un 2. nesil ultrasonik parmak izi sensörü, daha geniş yüzey alanı, daha fazla biyometrik veri yakalama ve telefonların kilidini daha hızlı açmak için iyileştirilmiş performans sunuyor.



    Ayrıca Bkz.Intel, akıllı cihazlarda yüz tanıma için Face ID'ye alternatif olarak RealSense ID'yi başlattı



    Birinci nesle kıyasla %50 daha hızlı veri işleme



    3D Sonic Sensor Gen 2, birinci nesil sensörün 4mm x 9mm yüzey alanına kıyasla 8mm x 8mm boyutlarında. Yüzey alanın %77 büyümüş olması, kullanıcıların daha rahat parmak izi taraması yapmasına izin verecek. Kullanım sırasında daha geniş yüzey alanı, parmağınızı sensöre doğru şekilde yerleştirmenin daha kolay olacağı anlamına geliyor.



    Yeni sensör sayesinde kullanıcılar, akıllı telefon ıslakken bile ekrandaki parmak izi tarayıcıyı kullanarak akıllı telefonun kilidini açabilecekler.



    Qualcomm'a göre 3D Sonic Sensor Gen 2, önceki nesle göre yaklaşık 1,7 kat daha fazla biyometrik veri toplayabiliyor ve parmak izlerini önceki nesle göre yaklaşık %50 daha hızlı işleyebiliyor. Sensörün yalnızca 0.2mm kalınlığında olması da önceki nesle göre onu daha ince kılıyor.



    Qualcomm'un 3D Sonic Sensor olarak bilinen birinci nesil sensörü, 2018'de Samsung Galaxy S10 amiral gemisi akıllı telefon serisinde lansmanını yapmıştı. 3D Sonic Sensor Gen 2'nin de 14 Ocak'ta tanıtılacak olan Galaxy S21 serisiyle kullanıma sunulması bekleniyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/1/11/22223494/qualcomm-ultrasonic-fingerprint-reader-samsung-galaxy-s21-announcement







  • Arkadaşlar size bir tavsiye Mi a3 kullanıyorum. Ekranının camını kırdım. Ekranda parmak izi okuyucu olduğundan sadece camını değiştirmek yerinekomle erkanı değiştirmek lazım deyip 120 dolarcık bir fiyat verdiler. Parmak izini ekrandan okuyan telefonları ilerde olacak problemleri de düşünerek alın derim.
    not: sadece camını değiştirmek çok çok çok daha ucuz

  • Ekran değişiminde kırılan ekranın parmak izi sensörü kullanılabilir. Bahsettiğiniz modelde parmak izi sensörü aşağıda resimde ki gibi görünür. Yani ekrandan parmak izi okuma özelliği olmayan oled ekranlı bir telefonun ekranı kırıldığında izlenen prosedür neyse birebir aynısıdır.

    Qualcomm, ikinci nesil ultrasonik parmak izi okuyucusunu duyurdu: Daha büyük ve daha hızlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 13 Ocak 2021; 9:0:28 >
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Ekran altı kamera'da sakat bana göre, zaten bir yerde gördüm çok kötü fotoğraf çekiyor.

  • wolwes kullanıcısına yanıt

    Ankara'da(İstanbul'dan da 1-2 kişiyi aradım) ne kadar telefoncu (teknik servisi de dahil)varsa cam değişimi yapmadı. Doğru çalışmayabilir çok risklidir dediler. Ama bu konuda tamamen bilinçsiz bir tüketiciyim onların yalancısıyım belkide oluyordur.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    Aslında oldukça basit bir işlem hatta evde gerekli ekipmanları temin ettikten sonra sizin bile yapabileceğinizi düşünüyorum. Ekranlar genelde gövde ve çerçeve ile bütünleşik geliyor size sadece ekranı kırık cihazınızın parçalarını yeni gövdeye aktarmak kalıyor. Muhtemelen mi a3 190$ lık bir cihaz olduğu için uğraşmak istememiş olabilirler. Ayrıca sadece dokunmatik cam değişimi de yapılabiliyor iphone X vb. modellerinde olduğu gibi ama uğraştığınıza değer mi orası tamamen size kalmış.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 14 Ocak 2021; 13:47:49 >




  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    istanbul'da çok dürüst ve işinin ehli bir arkadaşımın dükkanını önerebilirim dilerseniz.telefon tamirinde çok iyi iş yapıyor.anlaşırsanız kargo ile halledersiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 14 Ocak 2021; 14:45:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.