Şimdi Ara

Çinli Geely ve Baidu 'akıllı elektrikli araç' üretmek için yeni şirket kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli Geely ve Baidu 'akıllı elektrikli araç' üretmek için yeni şirket kuruyor



    Otomotiv dünyası "elektrikli ve akıllı araçlar" kavramlarını odağına alarak ciddi bir dönüşüm içerisine girdi ve Çinli şirketler bu dönüşümde söz sahibi olmak konusunda fazlasıyla iddialı. Konuyla ilgili en büyük adımlardan biri de Geely ve Baidu'dan geldi.



    2017'den beri yoğun şekilde otonom araç teknolojileri üzerinde çalışan Baidu'nun yeni bir elektrikli araç şirketi kurmayı hedeflediği ve bunun için Geely ile ortaklık kuracağı bir süredir konuşuluyordu. Dün Baidu'dan konuyla ilgili resmi açıklama geldi. Kurulacak yeni şirketin üreteceği elektrikli araçlar için Baidu'nun akıllı araç teknolojileri ve Geely'nin otomobil üretim uzmanlığından faydalanılacak.



    Söz konusu şirketin üreteceği araçlar Geely'nin 2020 yılında tanıttığı Sustainable Experience Architecture - Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi (SEA) isimli elektrikli araç platformu üzerine inşa edilecek. Baidu'nun bağımsız iştiraki olarak kurulacak şirkette Geely stratejik yatırımcı olarak rol alacak.



    Ayrıca Bkz.Rusların ikonik SUV'u yeni ismiyle karşınızda: Lada Niva Legend



    Yeni şirketle alakalı bilgiler henüz oldukça kısıtlı. Fakat Reuters'a konuşan kaynaklar Baidu'nun yeni şirketin çoğunluk hissesine ve mutlak oy gücüne, Geely'nin ise azınlık hisseye sahip olacağını belirtiyor.



    Otomotiv dünyasındaki dönüşüm teknoloji şirketlerinin iştahını kabartmış olacak ki akıllı elektrikli araçlar geliştirmek için kolları sıvamış durumdalar. Kısa süre önce Apple'ın da kendi elektrikli otomobilini üretmek için Hyundai ile masaya oturduğu haberleri ortaya çıkmıştı. Sony ise geçtiğimiz yıl tanıttığı elektrikli otomobilini halihazırda Avrupa yollarında test ediyor. 









  • Bu Çinliler biliyor işi.
  • avrupada falan kimseye bu tenekeyi kakalayamayınca anca bizim ülkede geely alacak adam buldular.bu da gelsin sıraya gireriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 13 Ocak 2021; 15:25:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.