Giriş | |
|
|
|
7 Ağustos 2008; 18:13:39
|
|
|
arkadaslar zamanini alacagim icin uzgunum ancak yeni bir pc almak istiyorum ve bana uygun olan 2 bilgisayar`i sectim aralarinda fiyat farki ve donanim olarak pek fark yok gibi(sadece acerda 1gb ram az 512 ekran karti var,dell de ekran karti 256), ancak 2 side daha once kullanmadigim bi marka bilgisayarlar asagidaki ozelliklerde.. **Acer** Özellikler CPU Teknolojisi PENRYN INTEL CORE 2 DUO T9300 CPU Hızı 2.5 GHz CPU Bus Hızı 800 MHz CPU Ön Bellek 6MB RAM Kapasitesi 3 GB RAM Tipi DDR2 HD Kapasite 320 Gb VGA RAM 512 Mb Paylaşımsız(1024mb TurboCache)VGA Chipset Markası NVIDIA VGA Chipset modeli GF 8600 M GT Ekran Boyu (inch) 15.4 " WXGA High Brightness(220 nit) Monitör Tipi WXGA CrystalBrite 8ms Maksimum Çözünürlük 1280*800 Optik Sürücü DVD±RW Double Layer Mobil Özellikler BlueTooth Mobil Özellikler Kamera Mobil Özellikler Wireless Mobil Özellikler Kart Okuyucu HDMI , HDCP İşletim sistemi Win Vista Premium Tr Ağırlık (Kg) 3 kg Diğer 4 USB - VGA - IEEE 1394 **DeLL Inspiron Xps M1530** Özellikler CPU Teknolojisi PENRYN INTEL CORE 2 DUO T9300 CPU Hızı 2.5 GHz CPU Bus Hızı 800 MHz CPU Ön Bellek 6MB RAM Kapasitesi 4096MB RAM Tipi DDR2 HD Kapasite 320 Gb VGA RAM 256 Mb Paylaşımsız(1023 Mb Turbo Cache) VGA Chipset Markası NVIDIA VGA Chipset Modeli GF 8600 M GT Ekran Boyu (inch) 15.4 " WXGA Maksimum Çözünürlük 1440*900 Optik Sürücü DVDRW Mobil Özellikler BlueTooth Mobil Özellikler Wireless Ethernet Mobil Özellikler Kamera Mobil Özellikler Kart Okuyucu İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr Diğer 4 USB - VGA - IEEE 1394 yukaridada gorundugu gibi aralarinda pek bir fark olmamasina (bi yerden eksikken diger yerden agir basmaktan kasit) ve secimimi yapmis olmama rahmen yinede kendimi huzurlu hissetmiyorum daha once bu notebooklarla calismis veya halen calismakta olan arkadaslar varsa kendi gordukleri eksikleri ve artilari soylerlerse cok mutlu olucam.. Tesekkur ederim!
|
|
7 Ağustos 2008; 22:53:18
|
|
|
Arkadaşlar bu fiyata bu makinayı alırsam pişman olurmuyum ..Bi eski modelmiş bunlar ama özellikleri iyi ne dersiniz,, acerin 5920 si var ondada taşıma çantası yok....ve toshibanın çanta ve bikaçtanedaha artı özelliği var kararsız kaldım vallaha yardım ..En azından bilen arkadaşlar soruyorum pişman olurmuyum bu makinayı alsam ........... http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=21.286.115
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PompaciMulaim -- 7 Ağustos 2008; 22:52:44 >
|
|
7 Ağustos 2008; 23:39:20
|
|
|
Orta seviyede oyun oynayabilirsin. Cache 1 MB'di sanıyorum..
|
|
8 Ağustos 2008; 14:51:43
|
|
|
http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=51186 1600 lira. ben bunu düşünüyorum 1000 altına da 800 liraya ciddi iyi bilgisayarlar var. Asus'un bile vardı bir modeli sanırım (eepc değil tabii ki)
|
|
8 Ağustos 2008; 19:47:34
|
|
|
Merhaba Bir arkadaşım Laptop alacak. Bana sordu fakat Laptoplar konusunda pek bir bilgim yok. Açıkçası almaya ben bile çekiniyorum. Teknik bir sorun olsa müdahale edemiyorsun falan filan gibi sebeplerle. Ki şunu duydum kimisinin işte fanı iyi değil sürekli resetliyor, kimisinin ses kartları iyi olmuyor falan filan. Onun için sizden yardım istemeyi düşündüm. Arkadaş 600 YTL bütçe ayırmış ve kullanacağını düşündüğüm en ağır şey Mühendislik Çizim Programları. Üniversite 4. sınıf öğrencisi, bu programlar için, tez hazırlama için kullanır genelde. Tabi ki ses özelliği ve şu bahsettiğim fan sorunun olmaması gerek :) Marka-Model tavsiye edebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.
"Bayrağı indirtmem, Vatanı böldürtmem, Marşı dindirtmem, Türk'e de sövdürtmem!". Arkadaşlar İngilizce Tercüme ihtiyaçlarınızı özelden yazabilirsiniz. Ha, abartmayın öyle bir kaç satır şey de yazmayın :D Hani lâzımdır falan filan durumları için özelden olabildiğince yardım etmeye çalışırım.
|
|
|
|
|
9 Ağustos 2008; 0:02:11
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: AsS@uLTFoRCe arkadaslar zamanini alacagim icin uzgunum ancak yeni bir pc almak istiyorum ve bana uygun olan 2 bilgisayar`i sectim aralarinda fiyat farki ve donanim olarak pek fark yok gibi(sadece acerda 1gb ram az 512 ekran karti var,dell de ekran karti 256), ancak 2 side daha once kullanmadigim bi marka bilgisayarlar asagidaki ozelliklerde.. **Acer** Özellikler CPU Teknolojisi PENRYN INTEL CORE 2 DUO T9300 CPU Hızı 2.5 GHz CPU Bus Hızı 800 MHz CPU Ön Bellek 6MB RAM Kapasitesi 3 GB RAM Tipi DDR2 HD Kapasite 320 Gb VGA RAM 512 Mb Paylaşımsız(1024mb TurboCache)VGA Chipset Markası NVIDIA VGA Chipset modeli GF 8600 M GT Ekran Boyu (inch) 15.4 " WXGA High Brightness(220 nit) Monitör Tipi WXGA CrystalBrite 8ms Maksimum Çözünürlük 1280*800 Optik Sürücü DVD±RW Double Layer Mobil Özellikler BlueTooth Mobil Özellikler Kamera Mobil Özellikler Wireless Mobil Özellikler Kart Okuyucu HDMI , HDCP İşletim sistemi Win Vista Premium Tr Ağırlık (Kg) 3 kg Diğer 4 USB - VGA - IEEE 1394 **DeLL Inspiron Xps M1530** Özellikler CPU Teknolojisi PENRYN INTEL CORE 2 DUO T9300 CPU Hızı 2.5 GHz CPU Bus Hızı 800 MHz CPU Ön Bellek 6MB RAM Kapasitesi 4096MB RAM Tipi DDR2 HD Kapasite 320 Gb VGA RAM 256 Mb Paylaşımsız(1023 Mb Turbo Cache) VGA Chipset Markası NVIDIA VGA Chipset Modeli GF 8600 M GT Ekran Boyu (inch) 15.4 " WXGA Maksimum Çözünürlük 1440*900 Optik Sürücü DVDRW Mobil Özellikler BlueTooth Mobil Özellikler Wireless Ethernet Mobil Özellikler Kamera Mobil Özellikler Kart Okuyucu İşletim Sistemi Win Vista Premium Tr Diğer 4 USB - VGA - IEEE 1394 yukaridada gorundugu gibi aralarinda pek bir fark olmamasina (bi yerden eksikken diger yerden agir basmaktan kasit) ve secimimi yapmis olmama rahmen yinede kendimi huzurlu hissetmiyorum daha once bu notebooklarla calismis veya halen calismakta olan arkadaslar varsa kendi gordukleri eksikleri ve artilari soylerlerse cok mutlu olucam.. Tesekkur ederim! dostum aklına takılan ekran kartı ise; Dell'in ekran kartı 256mb ama DDR3. dolaysıyla diğerini her halükarda geçer. paylaşımla ekran kartı megabytının artmasına bakma sen. 5 gb olsa ne olur. kullanılamayan bir 5 gb... tavsiyem bütçen kısıtlı ise Acer al, para sorun değilse Dell daha iyi bir seçim.
|
|
|
9 Ağustos 2008; 2:58:30
|
|
|
arkadaşlar uzun süredi m51 başlığında takılıyodum ve m51sn250dv modelini almayı planlyordum eylül gibi fakat hpnin dv5 ve dv7 modeli özellikleri yönünden fazasıyla ilgimi çekti.ama bazı sorularım var aklımda cevaplarsanız sevinirim. öncelikle işlemci konusu p8400 yada p8600 ikiside ghz olarakda cache olarakta t9300den düşük ama bunların ikiside centrino 2 olmasına rağmen t9300 penryn, şimdi bunları bi kıyaslamaya sokarsak nasıl bi yorum getürebiliriz haklarında? sonraki sorum ekran kartının ddr3 olup olmaması ile ilgili 9600gt ddr2 mi yoksa 3 mü? özellik olarak high bi sistem olacağından birde sarj konusunu sormak istiyorum, acaba bataryası 8 cell mi yoksa 6 cell mi bu ürünlerin? son olarakta merak ettiğim konu wireless konusu, acaba hplerde kullanlan sistem draft-n midir?? ve ayrıca hiçbir yerde resimlerini bulamıyorum ve o övülen kasa hakkında hiç bi bilgi sahibi değilim, elinde resim olan varsa paylaşmasını istiyorum. sorularımı cevapalrsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler...
|
|
9 Ağustos 2008; 14:56:50
|
| | | |