Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Hangi Notebook'u Almalı? Görüşler - Tavsiyeler - Fikirler

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Cevap: Hangi Notebook'u Almalı? Görüşler - Tavsiyeler - Fikirler Sayfa: <<   < önceki  16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
visceroid

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 21:10:00 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Acer 5920 alınır...

Bekle ya da bekleme kimse demez bu işin sonu yok çünkü...

:..HP Pavilion DV5 - 1130..:

|| Intel® Core™2 Duo İşlemci T5900 @ 2,2 Ghz - 2 MB || 3 GB DDR2 800 Mhz Up to 8GB DDR2 RAM || 250 GB SATA 5400 RPM HDD ||
|| Intel® WiFi Link 5100 || 512 MB NVIDIA 9600 GT || 4 USB 2.0 & IEEE 1394 Firewire® & 1 HDMI & 1 eSATA || Altec Lansing® & Finger Printer || Nerede mi ? Tıkla ve Gör !

Forum Kuralları || İmza Kuralları || Şikayet Et Butonu || Nick Değişimi || SMS Onay Sistemi || Öneri ve Şikayetleriniz
sedatvatansever

7 Ağustos 2007; 21:48:39 

Acer Önerirmisiniz ? kusura bakmayın çok soru soruyorum ancak bir kere alacağız malum :)

sexai

7 Ağustos 2007; 22:59:50 

Toshiba Satellite A215-S4697 15.4" Widescreen Notebook PC - 600 Dolar arkadaşlar

Amerika'dan gelecek

Ne dersiniz...Öğrenciyim..Program falan yazmayacağım...İyi bir alet mdiir?

2-3 sene kullanabilir miyim?

Teşekkürler

Processor brand AMD
Processor type Turion 64 X2
Processor speed 1.60GHz
Bus speed 1600MHz
Level 2 cache 2 x 512KB
Memory
RAM 1GB
Memory type (RAM) Info unavailable
RAM expandable to: 4GB
Storage/Drives
Hard drive speed 5400RPM
Hard drive size 160GB
Burns DVDs Yes
Graphics and sound
Screen size (diagonal) 15.4"
Maximum screen resolution 1280 x 800
Video memory 319MB
Video memory type Shared
Ports
USB 2.0 4
Firewire 1
Infrared port No
PC card No
Express card Yes
S-video out Yes
Media card slot Yes
VGA Yes
TV tuner No
Internet/networking
Dial-up modem Included
Ethernet Yes
Wireless 802.11b/g
Bluetooth No
Built-in webcam No
General features
Operating system Windows® Vista Home Premium
Warranty Parts 12 Months
Warranty Labor 12 Months
Dimensions
Height 1.6 inches
Width 14.3 inches
Depth 10.6 inches
Weight 6.3 lbs.

100 YIL

Nokia E50i - BenQ Z2 Qube - iRiver H10 20 GB + Sennheisser PMX 60 - Canon A590 IS + 2 GB Kingston SD -DELL VOSTRO Notebook
visceroid

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2007; 23:13:25 

Öneririm Sedat...

Sexai makul o fiyat o makine için...

|| Intel® Core™2 Duo İşlemci T5900 @ 2,2 Ghz - 2 MB || 3 GB DDR2 800 Mhz Up to 8GB DDR2 RAM || 250 GB SATA 5400 RPM HDD ||
|| Intel® WiFi Link 5100 || 512 MB NVIDIA 9600 GT || 4 USB 2.0 & IEEE 1394 Firewire® & 1 HDMI & 1 eSATA || Altec Lansing® & Finger Printer || Nerede mi ? Tıkla ve Gör !

Forum Kuralları || İmza Kuralları || Şikayet Et Butonu || Nick Değişimi || SMS Onay Sistemi || Öneri ve Şikayetleriniz
nofear1992

7 Ağustos 2007; 23:25:22 

dell 6400 den sasma derim ben kullanıom cok memnunum

umut
-KaRaBaSaN-

8 Ağustos 2007; 0:50:16 

arkadaslar herkese merhaba...

3000 ytl kadar butcem var ve su an bu iki model arasindayim diyebilirim
ozellikleri dusuk olmasina ragmen su an icin ibre vaio dan yana...
ekrani cok iyi cunku... ve ayrica hp hakkinda cok iyi seyler duymadim tiyy sesi isinmasi ve surekli bir anakart ve hdd sorunu vermesi.. bunlar sanirim herkesin duydugu seyler.... su an da kullandigim bilgilsyarin da vaio olmasi sebebiyle vaio yu dusunuyorum. toshibaya hic bakmadim sanirim kotuleyen cok.. biraz marka takintim oldugu icinde acer monster falan dusunmyorum. ayrica bir iki ay icinde ozellikleri biraz daha iyi olan vaio lar gelecekmiş. gene FZ serisinden... buyuk ihtimal islemci ve ekran karti en aindan nvidia 8600 falan olanlardir. 1 ay bekleyebilrim... sizce ne yapayim.... ne alayim.... ha bi de oyun cok oynarim ve bilgisayar cok uzun saatler acik kalir...yani ekran karti iyi olsun istiyorum.. birde bu yeni ekran kartlarinin performansi nasildir cok merak ediyorum... 8400M GT ler mesela... su an asagidaki iki bilgisayardada bu ekran kartlari var.. ayrica hp nin modeli 4 mb onbellekli... 2 mb ve 4 mb onbellek olmasi ne demek ve performansi nasil etlilker... hp aslinda iyi de surekli soylenen problemleri yasamak istemiyorum saygilar sevgiler.....

VAIO FZ 11 S

İşletim Sistemi
İşletim Sistemi Orijinal Windows Vista™ Home Premium
Teknik Platform
Platform Intel® Centrino® Duo işlemci teknolojisi
Chipset Mobile Intel® PM965 Express Chipset
CPU Bölümü
Mikroişlemci Tam Adı Intel® Core™ 2 Duo İşlemci T7100, Gelişmiş Intel SpeedStep® Teknolojisini destekler
Mikroişlemci Üreticisi Intel®
Mikroişlemci Hızı (GHz) 1,8
Çekirdek Sayısı 2
L2 Önbelleği (KB) 2048 Gelişmiş Akıllı Önbellek
Ön Bölüm Veri Yolu (MHz) 800
Bellek
Hafıza Hızı (MHz) 667
Hafıza Tipi DDR2 SDRAM (2x1024MB)
Maks. Bellek (MB) 2048
Hafıza Boyutu (MB) 2048
Sürücüler
Optik Sürücü Tipi DVD+-RW/+-R DL/RAM
Sabit Disk Kapasitesi (GB) 160
Sabit Disk Tipi Serial ATA
Sabit Disk Sürücü Hızı (rpm) 5400
Optik Sürücü Bağlantısı Dahili
Sürücü Hızı
Yazma CD-R x24, CD-RW x16, DVD-R DL x4, DVD-R x8, DVD-RW x6, DVD+R DL x4, DVD+R x8, DVD+RW x8 , DVD-RAM x5
Okuma CD x24, CD-R x24, CD-RW x24, DVD x8, DVD-R DL x6, DVD-R x8, DVD-RW x6, DVD+R DL x6, DVD+R x8, DVD+RW x8, DVD-RAM x5
Ekran
Ekran Tipi Çift lamba teknolojisine sahip X-black LCD
Çapraz Boyut (inç) 15,4
Çözünürlük Biçimi 1280 X 800
Çözünürlük Tipi WXGA
Grafikler
Grafik Kartı Tam Adı NVIDIA® GeForce® 8400M GT
Üreticisi NVIDIA®
Yorumlar Toplam 895 MB Kullanılabilir Grafik Belleği ve 128 MB özel Video Belleği
Arayüz
4 Pin i.LINK™ (IEEE1394), 400 Mbps 1
DC girişi 1
Memory Stick™ Yuvası 1
Memory Stick™ Yuvası Tipi Memory Stick™ Std / Duo, Memory Stick™ PRO Std / Duo, yüksek hızlı veri aktarımı
SD Kart Yuvası 1
Ses çıkışı 1
Ses çıkışı Tipi Stereo Kulaklık/Hoparlör Jakı
Mikrofon Jakı 1
RJ-11 Doğrudan Bağlantı Noktası (Modem) 1
RJ-45 Doğrudan Bağlantı Noktası (Ağ) 1
USB Hızı Yüksek/Tam/Düşük
USB Bağlantı Noktası (miktar) 3
USB Sürümü 2,0
USB Konnektör Tipi Wi-Fi®
Monitör için VGA Konnektör 1
TV çıkışı 2
TV çıkışı Tipi HDCp destekli S-Video + HDMI 1.2
Express Card Yuvası 1
Express Card Tipi 34mm
Bağlanabilirlik
Dahili Modem V92/V.90
Dahili Kablosuz LAN VAR
Kablosuz LAN Maks. Veri Hızı (Mbps) 54
Kablosuz LAN Menzili (m) Maks. 100
Dahili Bluetooth™ (Sürüm) 2.0 + EDR
Bluetooth™ Menzili (m) 10
Kablosuz LAN Türü 802.11a/b/g
Ethernet ağı 100 BASE-TX/10 BASE-T
Multimedya
Intel® High Definition Audio uyumlu VAR
3D Surround VAR
Dahili Stereo Hoparlörler VAR
Windows Sound System ile Uyumlu VAR
Ses Gerçekliği VAR
Dahili Kamera
Dahili 'Motion Eye' Dijital Kamera VAR
Saniyedeki Kare Sayısı 30
Görüntü Sensörü (Megapiksel) 0,3
Hareketli Görüntü İşlevi VAR
Harketli Görüntü maks. Çözünürlük (piksel) VGA (640x480)
Klavye Bölümü
Touch Pad 1
Özellikler
Özel Düğmeler Güç düğmesi, Kablosuz düğmesi, Kısayol Tuşları (S1) , AV düğmeleri
Otomatik Çözünürlük Tak ve Görüntüle
Kensigton Kilidi VAR
Dahili Mikrofon VAR
Yazılım
Ses SonicStageCP 4.2; SonicStage® Mastering Studio 2.3
Video ve TV Adobe Premiere Elements 3, VAIO Edit komponentleri, VAIO Photo & Video Suite, VAIO için WinDVD 8.0
Fotoğraf Adobe Photoshop Elements 5, Google Picasa
CD-DVD Yazma Easy Media creator 9, Click to DVD™ 2.6
Ofis Uygulaması Adobe® Reader® 8.0, Adobe Standard 8, Microsoft® Works 8.5, Microsoft® Office Trial 2007 (60 günlük dene ve al)
Güvenlik ve Diğer Norton Internet Security 2007 (90 günlük ücretsiz virüs güncellemesiyle birlikte), VAIO Recovery Utility 2.6 - HDD recovery (gizli bölüm), Skype, Google yazılım paketi
Birlikte Verilen Aksesuarlar
AC Adaptör VAR
Pil VAR
Elektrik Kablosu VAR
Boyutlar
Derinlik, Ana Birim (mm) 254,4
Ana Birim Yüksekliği (mm olarak min - maks) 24,9-34,5
Genişlik, Ana Birim (mm) 355,8
Sağlanan Pil ve Sağlanan Sürücüyle birlikte Ağırlık (kg) 2,7
Pil
Battery Type Lityum İyon pil (VGP-BPS8)

2) HP Pavilion Media Center dv6590et
İşlemci türü
Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi
• Intel® Core™ 2 Duo işlemci T7500
• 2,20 GHz , Düzey 2 önbellek 4 MB
• Intel® PRO/Wireless 3945 802,11a/b/g Tümleşik Kablosuz LAN

Yüklü işletim sistemi
Orijinal Windows Vista® Home Premium

Standart bellek
2048 MB

Maksimum bellek
En çok 2 GB DDR belleği destekler

Bellek düzeni
(2 x 1024 MB)

Dahili sürücüler
Dahili sabit disk sürücüsü
160 GB

Sabit disk denetleyicisi
SATA Sabit Disk Sürücüsü

Sabit disk sürücüsü hızı
5400 rpm

Optik sürücü türü
Çift Katman desteğine sahip Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)

Sistem özellikleri
Bellek kartı aygıtı
Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu

Modem
Yüksek hızlı 56K modem

Ağ arabirimi
Ethernet 10/100BT tümleşik ağ arabirimi

Kablosuz teknolojileri
Intel® PRO/Wireless 3945 802,11a/b/g Tümleşik Kablosuz LAN

Kablosuz yeteneği
Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi

Harici G/Ç bağlantı noktaları
3 USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ11 modem konektörü, 1 RJ45 Ethernet konektörü, S-video TV çıkışı, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası (uzaktan kumanda isteğe bağlıdır), kablo yerleştirme konektörü

Video yakalama arabirimi
IEEE 1394 Firewire® Arabirimi

Genişletme yuvaları
1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)

Ekran boyutu
15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen

Ekran çözünürlüğü
1280 x 800

Video adaptörü
NVIDIA® GeForce™ 8400M

Video RAM
128 MB atanan olmak üzere en çok 895 MB toplam grafik belleği

Kontrol paneli
HP QuickPlay ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri

Web kamerası
Tümleşik Stereo Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam

Uzaktan kumanda
HP Mobile Uzaktan Kumanda

Dahili ses
3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik

Hoparlörler ve mikrofon
Altec Lansing® hoparlörler

Klavye
101 tuşlu, uyumlu klavye

İşaret aygıtı
Açma/Kapatma düğmesi , özel dikey Yukarı/Aşağı Kaydırma yüzeyi, ses düzeyi ayarlama ve ses kapatma düğmeleri, 2 Hızlı Başlatma Düğmesine sahip Dokunmatik Yüzey

Güç kaynağı türü
90 W AC Güç Adaptörü

Yazılım
Yazılım - Verimlilik ve finans
Microsoft® Works 8

Önceden kurulu yazılımlar
Microsoft® Internet Explorer 7.0; Windows Mail; Adobe® Reader 8.0

Optik sürücü yazılımı
Windows Media Player; HP Photosmart Essential , Windows Photo Gallery ; DVD Play ; Windows Movie Maker, Windows DVD MakerRoxio MyDVD Basic ; Roxio Creator Basic ; Windows Media center, Windows için ; Verisoft Erişim Yöneticisi

Ürünle gelen yazılım
Kurtarma bölümü (sistem, uygulamalar ve sürücüleri ayrı ayrı kurtarma olanağı dahil); Kurtarma bölümünün isteğe bağlı yeniden dağıtımı; Kurtarma CD/DVD'si oluşturma aracı; Symantec™ Norton Internet Security™ 2007 (60 günlük canlı güncelleştirme); Dizüstü Bilgisayar Yardımı ve Desteği

Boyutlar / ağırlık / garanti
Ağırlık
3,10 kg (6,87 lbs)

Paket ağırlığı
4,45 kg

Boyutlar (G x D x Y)
35,70 cm (U) x 25,70 cm (G) x 2,54 cm (min Y) / 3,96 cm (maks Y)

Paket boyutları (G x D x Y)
485 x 112 x 360 mm

Garanti bildirimi
2 yıllık, yalnızca serviste, parça ve işçilik

Sınırlı garanti kapsamı ve istisnaları
Garanti süresi 1 yıl uzatılabilir (HP Care Pack U4817E). Daha fazla bilgi için lütfen HP satıcınızla görüşün.

DELL INSPIRON 1520 KULLANANLAR KULÜBÜ
**DELL Inspiron 1520 CORE 2 DUO T7250 2GB Ram Nvidia 8600m GT **
yunemars

8 Ağustos 2007; 4:37:02 

bana öyle bir dizüstü söyleyinki, performansı şu masaüstünün performansının üzerinde olsun.çok az üzerinde olması çok fazla üzerinde olması önemli değil.4 yıldır bu masaüstünü kullanıyorum ve her konuda işimi gördü.oyun oynamam,elektornikçi olduğum için proteus,matlab tarzı programlar kullanırım ki onlarıda benim makinem hiç kasmadan çalıştırıyor.makinemin özelliklerini sayayım,sonrada bi kaç istekte daha buluncam.

pentium4 - 2,8 ghz
128mb g-force fx5200 ekran kartı
512mb ram
80 gb sabit disk

bana bu alet yetiyor.
şimdi arkadaşlar bana 1500ytlye kadar öneride bulunabilirsiniz,hatta önerinize çok güveniyorsanız memnun kalacağımdan 1600ytlye kadar çıkabilirim.aradığım diğer özellikler alet sağlam olsun.bana en az sorun çıkaracak marka ve modeli önerin lütfen,ve sorun çıkacak olursada bilgisayarın arkasında dursunlar.sony olmasın çünkü çok pahalılar toshibanın piyasadaki en sağlam kasaya sahip olduğunu duyuyorum ama hiç anlamıyorum doğru mudru değilmidir.

aradıklarım bunlar yardımcı olursanız sevinirim.kısacası aradığım performans değil sağlamlık 1600ytlye

son olarak bu cache ler ne işe yarıyo?çok olunca ne gibi avantajım olur?

burada saydıklarımı teknosa görevlisine sayınca bana bu aleti önderdi siz ne dersiniz bana uygunmu?

toshiba a200-1m4
http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119998199&CS_Category=_NOTEBOOK63&CS_Catalog=_BILGISAYAR

yalnız şöyle bir durum var bu alette internet 256 ekran kartı diyor fakat teknosa kataloğunda
intel 943 gml chipset,max128mbddr2 ram diyor.bunun paylaşımlı olduğunu biliyorum.kafama takılan soru acaba bu paylaşımlı kart kendinde bi 128 mb'si var ama yetmezse 128e kadarda ramden mi kullanıyor,yoksa sadece 128 ramden mi kullanıyor?
ayrıca şimdi ben nete mi güvencem yoksa kataloğa mı,bu aletin ekran kartı 256 mı yoksa 128 mi?

yardımlarınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunemars -- 8 Ağustos 2007; 4:47:24 >

"TÜRKIYE'DE ILK OLARAK YAPILACAK ÜÇ ŞEY VAR. BUNU YAPMADIKÇA BU IŞLER OLMAZ. MAARIF, EKONOMI VE SAVUNMA MILLÎ OLACAK. BUNLARI SEN KUMANDA EDECEKSIN, EL ALEME KUMANDA ETTIRIRSEN BÖYLE OLUR. BIZ SAVUNMAYI NATO'YA VERMIŞIZ, EKONOMIYI AMERIKA'YA VERMIŞIZ. BAKIN MUSTAFA KEMAL’IN AĞZINDAN HIÇBIR ZAMAN ‘GARPLILAŞACAĞIZ’ LAFI ÇIKMIYOR.GAZI, BÜTÜN NUTUKLARINDA ‘MUASIR MILLET OLACAĞIZ’ DIYOR.MUASIRLAŞMANIN MUADILI ÇAĞDAŞLIKTIR, BATILILAŞMA DEĞIL. İSMET İNÖNÜ ILE BIRLIKTE BAŞLAMIŞTIR BU BATICI DEĞIŞIM.. OYSA CUMHURIYET KURULUR KURULMAZ MUSTAFA KEMAL’IN ILK IŞLERINDEN BIRI TÜRK DIL VE TARIH KURUMLARINI KURMAK OLMUŞTUR." ATTİLA İLHAN
sedatvatansever

8 Ağustos 2007; 10:52:55 

Karabasan dediklerin çok iyi de sen o son verdiğin HP modelini Türkiye ' de Bulabilirmisin ? eğer bulabiliyosan nerden bulduğunu paylaş lütfen... çok güzel bilgisayar gerçekten özelliklere bakılınca...Tabi performans , sorun hakkında bende bişey bilmiyorum onu Visceroid söyleyecek :)

imamen

8 Ağustos 2007; 12:40:19 

arkadaşlar orta seviye oyun oynayabileceğim,pili iyi giden max. 1500 ytl'lik notebook önerilerinize ihtiyacım var.aşağıda birkaç model seçtim.

1-http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71222

2-http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd70969

3-http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd70917

4-http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71271

5-http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd94235

6-http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71208

7-http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd70713#tablnk

8-http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd70268

bu listeden veya liste dışında neler önerirsiniz?(max. 1500 ytl)arkadaşlar 2 ve 8 numara bana daha yakın gibi ama sizlerin de önerileriniz benim için çok önemli.cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

akıllı insan her söylediğini düşünür,ancak her düşündüğünü söylemez.

E.C.E.M_

8 Ağustos 2007; 13:12:12 

yeniden merhaba,

birkaç hafta önce de 1000 YTl ye kadar notebook tavsiyelerinizi istemiştim. şimdi limitim biraz daha yükseldi ve önümde iki seçenek var. fiyat ve özellikler hemen hemen aynı. bu iki modeli dayanıklılık, servis hizmeti, sorun çıkarma sıklığı vs gibi konularda benim için karşılaştırır mısınız? birkaç güne kadar bu iki modelden birini alacağım.

http://www.genpatech.com/_urun_sayfasi&ekpid=MPT1nTUZKMVREQlNUR05qUitGak53NG5Nd0FUTTI0SE14WXpNUA==

http://www.genpatech.com/_urun_sayfasi&ekpid=MPT1nTTFVRFZ3QXpNM2dsVCtWak13NG5Nd0FUTTI0SE14WXpNUA==

IBM (lenovo) Kulübü

Lenovo 3000 N100 C2D T5300 1.73Ghz 120 GB HDD 1GB RAM Vista Business

SE K310i

Samsung YP-T9
visceroid

Sisteme Gözat

8 Ağustos 2007; 13:15:44 

HP NX serisi derim. Bir kere NX serisi ticari kullanıcı ürünü. Teknik servis hizmeti normalden çok daha fazla iyi veriliyor. Ayrıca kasa yapısı daha sağlam bana göre tabi. Benim tercihim HP olur...

visceroid