Şimdi Ara

HAVELSAN tarafından geliştirilen kamuya özel mesajlaşma uygulaması “İleti” kullanılmaya başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HAVELSAN tarafından geliştirilen kamuya özel mesajlaşma uygulaması “İleti” kullanılmaya başlandı



    HAVELSAN tarafından geliştirilen yüksek güvenlikli mesajlaşma uygulaması “İleti”, birçok kamu kurum ve kuruluşunun kullanımına açıldı. İlk etapta HAVELSAN çalışanları tarafından kullanılmaya başlanan uygulama, takip eden süreçte Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Rekabet Kurumu personelinin de kullanımına sunuldu.



    İlk etapta “iletee” ismiyle duyurulan ve devam eden dönemde İleti ismini alan uygulama, sunucularının Türkiye’de olduğu ve bankacılık sektöründe de yoğun olarak kullanılan beyaz kutu kriptosu adı verilen teknolojik altyapıyı kullanıyor. Hem iOS hem Android cihazlar ile uyumlu olarak kullanılabilen İleti, uygulama mağazaları harici yükleniyor ve güncelleniyor.



    Ayrıca Bkz.Cumhurbaşkanı Erdoğan : Perşembe veya cuma günü aşılama çalışması başlayacak



    Bir mesajlaşma uygulamasında bulunan tüm özellikleri kullanıcılara sunan İleti ile güvenli sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirebiliyor, medya, doküman ve lokasyon paylaşabiliyor ve kurumsal gruplar aracılığı ile toplu görüşmeler yapabiliyor.



    Sadece kamuya özel olacak



    HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar’ın İleti hakkında sözleri ise şöyle:



    HAVELSAN İleti, kullandığı Beyaz Kutu Kriptografi Kütüphanesi sayesinde yüksek seviyede yazılımsal güvenlik ile verilerin güvenli bir şekilde iletilmesini ve saklanmasını sağlamaktadır. Bu özelliği ile İleti, güvenlik açısından diğer anlık mesajlaşma uygulamalarından bir adım öne çıkmaktadır. Uçtan uca iletişim güvenliğini sağlamakla birlikte, bilgi güvenliği kapsamında kurumların kendi sunucularına kurulum yapabilen İleti ürününde, iletişim güvenliğine dair ekstra önlemler alındı. Merkezi yönetim paneli aracılığı ile kullanıcı ve grup yönetimi, kurumsal grup oluşturma gibi işlemler kurum tarafından gerçekleştirilirken kurumlara kendi süreçlerini yönetme fırsatı verilmektedir.



    HAVELSAN İleti, kurumların bünyesinde yer alan sistemler ile güvenli şekilde entegrasyon yapma desteğiyle yaşamakta olduğumuz teknoloji çağında kişilerin hızlı iletişime geçmesine ve çalışma hayatında verimliliğin artmasına olanak sağlamaktadır.”



    Son olarak, İleti’nin bireysel kullanıma açılmayacağını ve sadece kamuda kullanılacağını hatırlatalım.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/guvenli-iletisim-platformu-havelsan-ileti-kamuda-kullanilmaya-baslandi/2105924







  • Önemli ve tam zamanında yapılmış bir girişim. Bir memur olarak şiddetle destekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 12 Ocak 2021; 0:55:48 >
  • Olmayacak denmiş ama bireysel kullanımada açılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem ios hem android. Fıkra bu kadar.
  • Güzel bir gelişme. ve zamanlama yerinde.

    Yalnız uygulamanın kurulumu bazı soru işaretleri barındırıyor. Değiştirilmiş APak güvenliği yok eder. Kullanıcıların kendi cihazlarını kullanmalarında benzer şekilde. Bu konuda da bir şeyler düşünülmeli.

  • Arkadaşlar, Havelsan'ın buna ürünleri genellikle rafa konur ama yaygın kullanıma ulaşmaz. "Kamuya kullanıma sunuldu" ile denilmek istenen "Biz hazırladık, almak isteyen buyursun", yoksa satıldığı falan değil, belki 1-2 kamu kurumuna anca satılmıştır. Asıl işi iletişim olan Karel'in çözümleri Kamu'da daha yaygın, şimdi BİTES de çözümleri ile yaygınlaşmış durumda(Havelsan'ın belli bir oran ile kurulumuna katkıda bulunduğu ULAK şirketinin baz istasyonlarında BİTES'in çözümü QoS desteği sağlarken ilginç bir şekilde Havelsın'ın ürün tanıtımlarında tek bir kere bile QoS desteğinden, ağ öncelliklendirmesinden bahsetmişliği yok!). Daha iyi olan bu çözümlerin yanında İleti kendisine tek tük yer bulacaktır.
    Komuta Kontrol, Simülatör amenna. Geliştirmelerin internet ortamından soyut ağda yapıldığı teknolojiler için bir yere kadar iyi firma ama internete açık çözümler konusunda aşırı kapalılıktan kaynaklanan güncel teknolojiden uzak çözümler ortaya koyma söz konusu.

    Bireysel kullanıma açılacak kalitede olması için 10 milyonlarca kullanıcıya hizmet verebilecek ölçeklenerek büyütülebilen sistemler hazırlaması gerekiyor ama firmanın uzmanlığı maksimum 100 kullanıcılı sistemler. Bu sayıdan daha fazla kullanıcısı olan sistemleri zaten alt yüklenicilere paslıyor.
    Bu noktada da yaklaşım farklı olduğu için alt yüklenicileri illallah ettirdiği tüm Ankara'da bilinen bir durum.

    Firmanın ciddi bir revizyona girip verimliliğini arttırması gerekiyor.

    Dikkat ederseniz firmanın çözümlerini kötülemiyorum, diğer yerli çözümlerinin daha iyi olduğunu söylüyorum.





  • böyle şeylerle gelin bana, bide açın abi dünyaya kullansın herkes...

  • Güzel bir uygulama tabii ki kolaylıkla manipüle edilebilir sonuçta android platformu üzerinde kullanılıyor ve olmadı uydudan bile veriler casuslar tarafından takip edilebilir ama en azından kendi platformun ve yurt dışında ne idüğü belirsiz ve güvenilmez birileri tarafından imzala şunu ben istediğim şekilde verini kullanırım diye bir diretme yok. Şunu da unutmamak gerek whatsup belki sıradan vatandaş için önemli değil ama bu uygulamayı ordu içinde, devlet kurumları içinde önemli görevdeki kişilerin ve ailelerinin de kullandığını unutmamak gerek. Onların bu veri güvenliği ihlalini imzalayarak whatsupa açık kapı bırakmaları ülke ve kendilerinin güvenliği için önemli bir handikap olacaktır. İletiye gelirsek ismi hiç fena değil ve güzel bir intiba uyandırıyor kafalarda. Başarılı.

  • IOS cihazlara uygulama mağazası dışından nasıl yüklenebiliyor çok merak ettim. Yanında Jailbreak tarifi mi gönderiliyor?
  • güzel haber özellikle güvenlik birimleri için çok faydalı olacaktır.

  • sirjohn78 S kullanıcısına yanıt
    Hayır tabii ki. Firmaların kendi sertifikaları ile uygulama kurmasına imkan veren bir teknoloji var. Çoğu büyük şirketler kendi uygulamalarını kendileri yüklerler ve okullarda beraberinde kısaca Apple destekliyor.
  • En azından adı bir şeye benziyor programın. HAVELSAN tarafından geliştirilen kamuya özel mesajlaşma uygulaması “İleti” kullanılmaya başlandı 

  • gun kullanıcısına yanıt
    Yakın tarihte Uzaktan uygulama yüklenmesine ve yönetilmesine imkan veren bir uygulamayı Apple satın aldı diye hatırlıyorum.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Yıllardır var canım güven diyorsun buradan yükleyeceğim diyorsun vs ;

    https://support.apple.com/en-us/HT204477

    Ben bir kere oyun filan kurmuştum beta test ederken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Yıllardır var canım güven diyorsun buradan yükleyeceğim diyorsun vs ;

    https://support.apple.com/en-us/HT204477

    Ben bir kere oyun filan kurmuştum beta test ederken.

    Apple'ın satın aldığı firma Fleetsmith. Apple'da yıllardır olmasına rağmen böyle bir firmayı satın alıyorsa demekki bu işi Apple'dan iyi yapıyorlar.


    https://www.donanimhaber.com/apple-yonetim-sistemleri-gelistiren-fleetsmith-firmasini-satin-aldi--122959




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 22 Ocak 2021; 20:15:7 >




  • interwap kullanıcısına yanıt
    Bazen aldıkları firmaları elamanlarına çalışanlarına sahip olmak için alıyorlar ama bildikleri bir iş vardır elbet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Bazen aldıkları firmaları elamanlarına çalışanlarına sahip olmak için alıyorlar ama bildikleri bir iş vardır elbet.

    Biran Patagonya'da bu tür uygulamaları rahatlıkla kurup yönetmek için devletin memurlarının telefonlarına MDM uygulaması kurduğunu, sonradan zorunlu tuttuğunu sonradan ülkesinde üretilen ve daha sonraları da ülkesindeki tüm telefonlara zorunlu tuttuğunu düşündüm. Sornadan dedim ki iyiki Türkiye'deyiz.

  • güzel appe benziyor


    yerel uygulamalara tam destek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.