Şimdi Ara

Canon akıllı telefonlara yenildi, endüstriyel alanlara yatırım yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Canon akıllı telefonlara yenildi, endüstriyel alanlara yatırım yapacak



    Dünyanın en önemli fotoğrafçılık ekipmanları üreticisi arasında yer alan Canon gelişen teknolojilerle baş edemiyor. Giderek kaliteli hale gelen akıllı telefon kameraları satışları baltalayınca karlı alanlara yönelme kararı alındı.



    Endüstriyel alanlar öncelikli



    2020 yılında Canon markası toplamda 30 milyar dolar civarında gelir elde etti. Geçen yıla göre yüzde 13 artış yaşanırken güvenlik kameraları, medikal ekipman, organic elektrolüminesans panelleri ve baskı ekipmanları üretimi toplam gelirde büyük bir pay sahibi oldu.



    Ayrıca Bkz.Samsung, Neo QLED televizyon serisini sunar



    Canon’un 85 yaşındaki efsane patronu Fujio Mitarai önümüzdeki 5 yıllık dönemde endüstriyel ve medikal alanlara yatırım yapma kararı aldıklarını duyurdu. Robot kameraları, otonom araç kameraları, gece görüş kameraları bunlar arasında. 2025 yılında bu alanların toplam gelirde yüzde 40-45 orana sahip olması bekleniyor. Toplam satış gelirleri ise 35-36 milyar dolar civarına ulaşacak.



    2015-2020 arasındaki 5 yıllık finansal planda yine endüstriyel alanlar yükselişteydi ancak kamera bölümünün yaşadığı düşüşler gelirin beklenen seviyelere gelmesine engel oldu. Sektör analizleri akıllı telefon kameralarında yaşanan gelişmelerin fotoğraf makinesi satışlarını doğrudan etkilediğini ifade ediyor.



    Canon akıllı telefonlara yenildi, endüstriyel alanlara yatırım yapacak




    Kaynak:https://asia.nikkei.com/Business/Companies/Canon-to-focus-on-security-cameras-and-medical-gear-CEO-Mitarai







  • bi giriş seviyesi bide prof. makine çıkarın olsun bitsin 50 tane farklı model yapıyosunuz milletin de kafası karışıyor
    yada tek makine yapın tek fiyat politikası yapın
    4k 60 fps 10bit 40mp tek tip makine ile yola çıkın
    3-5 yılda bir yeni modeli çıksın
    bütün makinelerin toplam satışını geçer
    Amatör kullanıcının artık profesyonel makina alması inanılmaz anlamsız.
    Profesyonel adam için telefonları makina gibi kullanmak şuan zor.
    En büyük handikap sensör boyutu ve sensör boyutu büyüklüğüyle gelen iso performansı ve dinamik Aralık etkenleri.
    Çok uzak değil bence 5,6 yıla yakalar apsc cihazları telefonlar.
    Full frame ve medium format için daha zaman var.
    Rakipleri Leica, Sony hatta Carl Zeiss harıl harıl mobil platformlara entegre ürünler üretirken bunlar hala eski tas eski hamam.

    Sony alpha 7 serisi ile aynasız kamera teknolojisinde çığır açmasa Canon ve Nikon hala briket gibi DSLR makinelere mahkûm edeceklerdi milleti. Önce bizim ismimiz yeter diye aynasız kameralara dudak büktüler, nal toplayacaklarını görünce apar topar aynasız sistemlere geçiş yaptılar ama atı alan Bolu tünellerine varmıştı bile.

    Artık aynasız da üretilse kimse gidip de "SONY" diye araba parasını 1 köfte+3 lense gömemez. 1 tek Sony lensi parasına bir kişi 1 cep tel + bir de tablet alabilir. Çatır çatır fotoğraf ve video çeker, 7/24 online olur, e-postalarından tut da her türlü sosyal ortamda hem çektiklerini paylaşır ve hem de herkesle iletişim halinde olur. Bunun karşısında aynasız sıfr aynayı aradan çıkartmak ile mucize yarattığını mı zannediyor ?! Aynasız'ı Sony ile tanıyan arkadaşlar Olympus'un 2008'de m43 sistem aynasız teknolojisini geliştirmesi ile birlikte ilk Panasonic's Lumix G1 model aynasızın 2008 yılında Dünya'ya geldiğini biliyorlar mı ? 2009'da da Olympus PEN E-P1 model aynasız ile m43 sistem "Aynasız dijital fotoğraf makinası" türünde ilk meyvasını vermişti. O sıralarda Sony A3xx A5xx serisi d-slr'lar üretiyordu. Tabi insanlık gelişen teknolojiyi değil de birbirinin kuyruğunu takip ettiği için Sony'de haklıydı. İnsanlara almak istediği gibi ürünler üreterek para kazanmak zorundaydı. Ne ise ki çok geçmeden 2011'de NEX serisi ile aynasız pazarına girmişti. Her ne ise, dijital fotoğraf makinası işletim sistemi (firmware) ve harici lensleri (toplam maliyet) ayrıca tümünün taşınabilirliği (aynasız da olsa 1 tek lensle bile akıllı telefon ile yarışamaz asla) ile tepeden tırnağa tümüyle "KAYBEDEN" konumundadır normal kullanıcı için. Ancak profesyonel iş yapanlar her zaman büyük sensörlü fotoğraf makinalarına ihtiyaç duyacaklardır. Artık onları da kim üretirse ? 10 yılı falan bulmaz. Bugün zaten artık d-slr almak mantıklı değil. Kazara şaşırıp yada bilmeden bir hevesle alan alıyor. Onu da çok kullanamadan satıyor yada evde yatırıyor. D-slr yada aynasız "Japon Fotoğraf Makinası" sektörü bitmiştir. Şu anda eski alışkanlıkları olması sebebi ile kullananlar da en fazla 3-4 yıl sonra ellerindekiler eskiyeceği için terk edeceklerdir. Her yıl 2-3 kez yeni modelleri çıkarak güncellenen akıllı telefonlar ve yine yazılım yönünden nerede ise her 3 ayda bir gelişen akıllı telefonlar karşısında daha firmware'ini açık kaynaklı hale getirmekten korkan bu yolla "Eyvah alt modelimin özelliğini açarlar da pahalıya sattığım üst modelimi almazlar" kurnazlığı ile tüketiciyi onlarca yıldır sömüren Japon'lar bence harakiri yapsın :) NeBiÇin yenildiler çünkü !..

    Milletin kafası yılda 50 tane farklı telefon çıkaran firmalarda karışmıyor da fotoğraf makinesinde mi karışıyor. O zaman Samsung da iki tane model çıkartsın bir tane amatör bir tane de profesyonel. Iphone da sadece 2 telefon çıkartsın başka çıkartmasnı milletin kafası karışmasın firma iki sene de iflas bayrağını çeker. Çok bilmiş konuşuyorsunuz ama bilmiyorsunuz sayın dere beyi isimli profil resmi hatun kişilik! Bak benim de buna kafam karıştı!
  • Nokia gibi olmayışınız dileğiyle
  • Ya ne olacaktı?

  • Allah bilir zamanında biri masaya akıllı telefon kamerası yapma fikrini koymuştur ama kamera satışlarımız azalır düşüncesiyle reddedilmiştir. Piyasada Sony rüzgar estiriyor aynı zamanda kendi kameralarında da çeşitlilik sağlayıp satışlarını belli seviyede tutabiliyor. Bunların da sonu Kodak gibi olacak zamanla. Değişime ayak uyduramayan her firma aynı kaderi paylaşıyor
  • bi giriş seviyesi bide prof. makine çıkarın olsun bitsin 50 tane farklı model yapıyosunuz milletin de kafası karışıyor
    yada tek makine yapın tek fiyat politikası yapın
    4k 60 fps 10bit 40mp tek tip makine ile yola çıkın
    3-5 yılda bir yeni modeli çıksın
    bütün makinelerin toplam satışını geçer

  • dere.beyi kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz çoğu firma için yapılabilir ama nedense hiçbiri bunu kabul etmiyor.

    Popüler markalardan bir tek Apple yapıyor başarılı da oluyor.

    Güvenlik kameralarının sensörleri de çoğunlukla Sony o alanda da başarılı olacaklarını çok düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 11 Ocak 2021; 20:58:6 >
  • Kaç senedir olan bir şey. Flickr'da iPhone'lar Canon ve Nikon kameralarından daha popüler.
    www.flickr.com/cameras



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 11 Ocak 2021; 21:7:35 >
  • römercan kullanıcısına yanıt
    Canon akıllı telefon çıkardı ama tutunamadı.

    Kodak’ta Samsung’la birlikte bir telefon çıkartmıştı o da pek tutmadı.
  • Sony cayır cayır satıyor olay telefonlar değil. Ayrıca sensör üretip telefonlara lens hatta markalama bile yapabilirler ama kafa çalışmıyor yaşlılar yönetiyor

  • Düzgün yazılımlar bulmazlarsa tabi ki pro makinalar epey etkilenmeye devam eder. Yani tek işi kamera olan koca pro makina, işlerinden ufak bir tanesi olan, küçücük lense sahip telefon kamerası ile kafa kafaya gidebiliyorsa orada bir sıkıntı vardır elbet. Çok yabancı videographer ları izledim, ünlülerle çalışanlarını, bir çekime on binlerce dolar alanı. Adamların söylediği fark yazılımda. Yoksa elbette koca lens, küçücük lens ile baş edilememeli. Ama çok sirkülasyonu olan canlı bir sektör olduğu için her türlü hızlı arge telefonlara yapılırken, pro kamera sektörü senelere rağmen kendini geliştirme konusunda pasif kalmış. Hani olayı raw'lar kurtarıyorlardı, artık raw çeken telefonlar bile çıkmaya başladı. İster hazır renk paleti, ister pro raw paleti diyor.

  • Amatör kullanıcının artık profesyonel makina alması inanılmaz anlamsız.
    Profesyonel adam için telefonları makina gibi kullanmak şuan zor.
    En büyük handikap sensör boyutu ve sensör boyutu büyüklüğüyle gelen iso performansı ve dinamik Aralık etkenleri.
    Çok uzak değil bence 5,6 yıla yakalar apsc cihazları telefonlar.
    Full frame ve medium format için daha zaman var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 11 Ocak 2021; 21:49:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Flickr kullanan kaldı mı. 2004e kadar en popüler sosyal medya platformuydu. Hele bloggera resim, foto yüklenemezken flickr vazgeçilmez bir platformdu. Facebook tan sonra dibi gördü. İnternet tarihinin en kazık satışını yapmışlardı, pardon delicious tan sonra en kazık satış. Yanlış hatırlamıyorsam delicious gibi basit bir özelliği olan siteye 4 milyar dolar vermişti.
  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Olay Flickr değil, somut bir veri. Bahsettiğim şey fotoğrafçılık için profesyonel kameralar eskiden daha popülerlerdi haliyle. Bunu Flickr değil de Facebook olarak düşünebilirsin.
    Canon akıllı telefonlara yenildi, endüstriyel alanlara yatırım yapacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 11 Ocak 2021; 23:4:10 >
  • Kamera satışı baltalanmasın diye , dlsr foto makinaları max 720p kayıt yapabiliyordu. :)) ürün farklılaştırmayı abartmışlardı

  • Zaten bir 10 yıl içinde dslr almak mantıksız almaya başlayacak. Telefonlar git gide Prof olma yolunda ama camera üreticileri de yerinde durmaz onlarda bişeyler çıkarmak zorunda.

  • Rakipleri Leica, Sony hatta Carl Zeiss harıl harıl mobil platformlara entegre ürünler üretirken bunlar hala eski tas eski hamam.

    Sony alpha 7 serisi ile aynasız kamera teknolojisinde çığır açmasa Canon ve Nikon hala briket gibi DSLR makinelere mahkûm edeceklerdi milleti. Önce bizim ismimiz yeter diye aynasız kameralara dudak büktüler, nal toplayacaklarını görünce apar topar aynasız sistemlere geçiş yaptılar ama atı alan Bolu tünellerine varmıştı bile.

  • Artık aynasız da üretilse kimse gidip de "SONY" diye araba parasını 1 köfte+3 lense gömemez. 1 tek Sony lensi parasına bir kişi 1 cep tel + bir de tablet alabilir. Çatır çatır fotoğraf ve video çeker, 7/24 online olur, e-postalarından tut da her türlü sosyal ortamda hem çektiklerini paylaşır ve hem de herkesle iletişim halinde olur. Bunun karşısında aynasız sıfr aynayı aradan çıkartmak ile mucize yarattığını mı zannediyor ?! Aynasız'ı Sony ile tanıyan arkadaşlar Olympus'un 2008'de m43 sistem aynasız teknolojisini geliştirmesi ile birlikte ilk Panasonic's Lumix G1 model aynasızın 2008 yılında Dünya'ya geldiğini biliyorlar mı ? 2009'da da Olympus PEN E-P1 model aynasız ile m43 sistem "Aynasız dijital fotoğraf makinası" türünde ilk meyvasını vermişti. O sıralarda Sony A3xx A5xx serisi d-slr'lar üretiyordu. Tabi insanlık gelişen teknolojiyi değil de birbirinin kuyruğunu takip ettiği için Sony'de haklıydı. İnsanlara almak istediği gibi ürünler üreterek para kazanmak zorundaydı. Ne ise ki çok geçmeden 2011'de NEX serisi ile aynasız pazarına girmişti. Her ne ise, dijital fotoğraf makinası işletim sistemi (firmware) ve harici lensleri (toplam maliyet) ayrıca tümünün taşınabilirliği (aynasız da olsa 1 tek lensle bile akıllı telefon ile yarışamaz asla) ile tepeden tırnağa tümüyle "KAYBEDEN" konumundadır normal kullanıcı için. Ancak profesyonel iş yapanlar her zaman büyük sensörlü fotoğraf makinalarına ihtiyaç duyacaklardır. Artık onları da kim üretirse ? 10 yılı falan bulmaz. Bugün zaten artık d-slr almak mantıklı değil. Kazara şaşırıp yada bilmeden bir hevesle alan alıyor. Onu da çok kullanamadan satıyor yada evde yatırıyor. D-slr yada aynasız "Japon Fotoğraf Makinası" sektörü bitmiştir. Şu anda eski alışkanlıkları olması sebebi ile kullananlar da en fazla 3-4 yıl sonra ellerindekiler eskiyeceği için terk edeceklerdir. Her yıl 2-3 kez yeni modelleri çıkarak güncellenen akıllı telefonlar ve yine yazılım yönünden nerede ise her 3 ayda bir gelişen akıllı telefonlar karşısında daha firmware'ini açık kaynaklı hale getirmekten korkan bu yolla "Eyvah alt modelimin özelliğini açarlar da pahalıya sattığım üst modelimi almazlar" kurnazlığı ile tüketiciyi onlarca yıldır sömüren Japon'lar bence harakiri yapsın :) NeBiÇin yenildiler çünkü !..





  • 4k video kaydını koca makineye getiremezken telefonlar 8kya geçti çağın ilerisindeki teknolojiyi halka sunmazsa olacağı bu

  • Aynasız makinelere gereken önemi vermediler, makine üzerinde ek özellikleri umursamayıp mevcut fotoğrafçılık özelliklerine önem veriyor havası estirmeye çalıştılar ama kullanıcılar o kadar para verdiği makineyi her türlü kullanmak istiyor. Fuji bu konuda çok çok önde götürüyor.

  • dere.beyi kullanıcısına yanıt
    Milletin kafası yılda 50 tane farklı telefon çıkaran firmalarda karışmıyor da fotoğraf makinesinde mi karışıyor. O zaman Samsung da iki tane model çıkartsın bir tane amatör bir tane de profesyonel. Iphone da sadece 2 telefon çıkartsın başka çıkartmasnı milletin kafası karışmasın firma iki sene de iflas bayrağını çeker. Çok bilmiş konuşuyorsunuz ama bilmiyorsunuz sayın dere beyi isimli profil resmi hatun kişilik! Bak benim de buna kafam karıştı!

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.