Şimdi Ara

Xiaomi Mi 11, kalp atış hızını akıllı saat ve bilekliklerden daha doğru ölçüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mi 11, kalp atış hızını akıllı saat ve bilekliklerden daha doğru ölçüyor



    Geçen ayın sonunda tanıtılan Xiaomi Mi 11, ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı kullanarak kalp atış hızını ölçebilen dünyanın ilk akıllı telefonu olmuştu. Söz konusu ölçüm yönteminin doğruluk derecesi laboratuvar testleri sayesinde ortaya çıktı.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi'nin çevreyi koruma çağrısı yanıtsız kaldı: Herkes şarj cihazlı Mi 11 satın alıyor



    Xiaomi'nin cihaza ek donanım eklemeden veya kalınlığını artırmadan bu özelliği uygulamayı başardığı belirtiliyor. AMOLED ekran ışık kaynağı olarak kullanılırken, optik parmak izi tarayıcısı veri toplayıcısı işlevi görüyor.



    Xiaomi Mi 11, kalp atış hızını akıllı saat ve bilekliklerden daha doğru ölçüyor



    Ölçüm nasıl yapılıyor?



    Kalp atış hızı ölçüm işlevi başlatıldığında, ekrandan yayılan yeşil ışık parmağa temas ediyor ve optik parmak izi sensörü ışık yoğunluğundaki değişiklikleri algılıyor. Xiaomi temsilcilerine göre ekranın yaydığı ışık miktarı nabzı ölçmek için yeterli. Ayrıca doğruluk oranını oldukça yüksek.



    Xiaomi Mi 11, kalp atış hızını akıllı saat ve bilekliklerden daha doğru ölçüyor



    SGS laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen testler, profesyonel nabız oksimetrelerinin verdiği sonuçla Xiaomi Mi 11 arasındaki farkın 2.11 bpm (atım) olduğunu ortaya koydu. Buna karşın piyasadaki birçok akıllı saat ve bileklikteki sapma oranının yaklaşık 3 bpm olduğunu hatırlatalım.




    Kaynak:https://sparrowsnews.com/2021/01/11/how-does-xiaomi-11-detect-heart-rate/







  • Kendi yaptığı saat ve bilekliklerden mi ?
  • ruhadam28 R kullanıcısına yanıt
    aynen öyle

  • bu telefonlara insanlara kolaylık olsun diye mi kalp atış sensoru koyuluyor sizce yoksa ordan kamera ses gpsden alamadıkları kişi heyecanlı mı yalanmı gerçek mi söylüyor ayrı veriler takip etmek için mi koyuyorlar

  • Bir pulsemetre 10 dolarlık alet onun sensorunu koyduk dıye boburlenmelerı yokmu 30 yıldır hastanelerde aktif kullanılıyor zaten o sensorler

  • Zamanında Meizu yapmıştı bir modelinde parmak izi okuturken nabız ölçüyordu. Buda ekrandan olan versiyon. Gerekli mi, değil. Ama olmaması için bir sebep yok. Az olsun öz olsun hem.

    Samsung gibi s7-s8 den beri ekg benzeri sensör takıp kullandırmama durumları yok hiç olmazsa. Son serilerde kaldırdılar zaten beceriksizler.

  • Greylights reyis Çok önceden Note 4 serisinde vardı. UV sensörü vardı. Ama S7 zamanlarında talep edilmediği için kaldırdılar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.