Şimdi Ara

Yakın gelecekte çinko hava pilleri şarj edilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın gelecekte çinko hava pilleri şarj edilebilir

    Çinko-hava pilleri olarak adlandırılan piller enerji depolamanın güvenli ve etkili yollarından birini oluşturmakla birlikte genelde bu piller şarj edilemiyor ve bu sebeple tekrardan kullanılamıyor. Şimdi ise University of Münster kurumu araştırmacıları çinko-hava pillerinin daha verimli olmasını sağlayacak ve şarj edilebilmesine olanak sağlayacak yöntem geliştirdi.



    Rutinde kullanılan pillerin aksine çinko-hava pilleri oksijen ihtiyacını kendi içerisinden değil, çevre ortamdan karşılıyor. Katod yüzeyle etkileşime giren oksijen, moleküllerin alkalin elektrotlar aracılığıyla hareket etmesine neden oluyor ve çinko anotla etkileşim sonucunda elektrik akımı üretilmiş oluyor.



    Piller



    Yakın gelecekte çinko hava pilleri şarj edilebilir

    Çinko anot yüzeyle etkileşim sonucunda çinko yüzeyler aşınıyor ve yüzey oksidize oluyor bu sebeple bu piller şarj edilemiyor.



    Araştırmacılar çinko-hava pillerinin şarj edilebilir olmasını sağlamak için elektrotları katı hal yerine sıvı biçimde tasarladı. Çinko triflorometansülfonat tuzlarından yararlanarak geliştirilen elektrotlar sayesinde pillerin tekrar şarj edilebileceği belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.Taşınabilir X-ray cihazı geliştirildi



    Son olarak yeni pillerin 320 döngü ve 1.600 saatlik kullanım ömrü olduğunu belirtelim. Yeni çalışmalar şu an ticarileştirme aşamalarından çok uzak olmasına rağmen yeni araştırmaların kapılarını aralayabilir.



    Yeni araştırma Science adlı dergide yayımlandı.



     



     




    Kaynak:https://www.uni-muenster.de/news/view.php?cmdid=11470
    Kaynak:https://science.sciencemag.org/content/371/6524/46







  • Onlarca yıldır bu pil mevzusu yeni teknojileri haberlere konu olur okadar başka bir gelişme yaşanmaz.

  • Sorun elimizdeki hali hazırdaki teknolojiyi daha verimli hale getirmek için aşırı büyük paralar harcamamız. Böylece yeni teknoloji uzun vadede kazanacak olsa da başlangıçtaki rakibi devasa oluyor ve gerekli yatırımı hiç bir zaman alamıyor.

    OLED buna en güzel örnek yıllardır bir türlü yaygınlaşmadı zira LCD teknolojisini olması gerekenden çok daha iyi yerlere getirdiler ki getirmeyede devam ediyorlar.

    Halbuki OLED kullanan bilir müthiş bir şey ama ucuzlatmak için yeterli satışa asla ulaşamadı zira LCD çok çok ileri gitti.
  • Bu pil haberleride hep ayni "Calisma devam ediyor"

  • yıl 2020 oldu
    hala daha radyasyonu direk elektriğe nasıl oluyorda çeviremediler diye şaşırıyorum

  • Atmosferdeki elektriği çeviriyorlar, radyasyonla uğraşmaya gerek yok. Tüm şehirlerin elektriği pilonlara asılı çıplak kablo üzerinden atmosferik elektrik çekilerek karşılanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Tam bir ak kafa işte ! atmosferden elektrik üretildiğini sanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 11 Ocak 2021; 13:59:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    yıl 2020 oldu
    hala daha radyasyonu direk elektriğe nasıl oluyorda çeviremediler diye şaşırıyorum

    aslinda ceviriyorlar. gunes panellerinin yaptigi is tam olarak bu. gunes isigida radyasyondur. rasyasyondan anladiginiz iyonize radyasyonsa bunu kullanan radyoaktif piller mevcut, tabi enerji uretecek gucte, yogunlukda iyonize radyasyon kaynaginin yakininda bulunmak isteyeceginizi sanmam. kastiniz haberlesmede kullanilan mikrodalga radyasyondan enerji uretmekse hic birinin ise yarayacak is gorecek enerji yogunlugu yok.

  • teknik konuyu neden siyaset ile çözmeye çalıştınız? şu anda dünyadaki onbinlerce şehir yüzbinlerce ilçe ve milyonlarca köy kasabanın elektriği nasıl üretildiğini konuşuyoruz, siyaseti ayrıyeten konuşuruz

    atmosferden elektrik 100 - 150 yıldır üretiliyor. 1900 yılında cekilmiş Dresden şehir fotografında sol üstteki anten yapılarına dikkatle bakın. O yıllarda radyo TV telsiz yok, o anten sizce orada ne işe yarıyor? anten görünümlü o yapı atmosferik elektriği çekiyor.sol altta tramvay görülüyor. elektrikli aygıtlar 1800lü yılların sonunda yaygınlaşmıştı o yıllarda termik rüzgar güneş santrali yoktı, aygıtlar elektriğini atmosferik elektrikten sağlıyordu.günümüzde de öyle.

    Yakın gelecekte çinko hava pilleri şarj edilebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • darkaura kullanıcısına yanıt

    radyasyon kurşun levhayı bile delip geçen bir enerji türü ! yani potansiyel enerjisi ortada zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    radyasyon kurşun levhayı bile delip geçen bir enerji türü ! yani potansiyel enerjisi ortada zaten.

    nope. genel olarak ampul isigi bil radyasyondur. radyasyon genel olarak etrafa sacilan yuksek enerjili parcaciklarin ve elektromanyetik dalgalarin adidir. kursunu delip gecer dediginiz iyonize radyasyon, onun enerjisini nukleer santrallerde kullaniyorlar zaten. cevreye sacilan notron radyasyonu suyu isitiyor, bu sekilde enerji elde ediliyor.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    nükleer santraldeki radyasyon suyu ısıtıyor bu şekilde enerji elde ediliyor ve o enerji avrupanın elektriğinin yarısını karşılıyor, hiç bu mümkün olabilir mi? veya mekanik (rüzgar türbini, baraj türbini) veya termal (doğalgaz termik, nükleer) enerjinin beslediği jeneratör ile karşılanabilr mi? bunun mümkün olması için dünyanın yer yerinde 7x24 çalışan irili ufaklu yüz binlerce santral olmalı ve bu santrallerin 10larca yıldır hiçbir ciddi bozulmaya uğramadan kesintisiz çalışması gerekli. böyle birşey gerçekçi değil. elektrik, jeneratörsüz rüzgar baraj termik nükleer güneş harici başka bir yöntem kullanarak üretiliyor olmalı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.