Şimdi Ara

Intel Rocket Lake işlemcisi 6.9 GHz’e hız aşırtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel Rocket Lake işlemcisi 6.9 GHz’e hız aşırtıldı



    Mavi ekip 14 nm+++’yi son defa kullanmaya hazırlanıyor. Yıllardır aşırı derecede olgun bir düzeye ulaşan emektar nodun yüksek frekans avantajı bu yıl da devam edeceğe benziyor.



    Rocket Lake işlemcisi 6.9 GHz'de



    Paylaşılan video’da modeli belirtilmeyen işlemcinin Z590 yongasetli Gigabyte anakart üzerinde hız aşırtıldığı görülüyor. Seri sıvı azot takviyeleri eşliğinde 6.9 GHz’e hız aşırtılan yongaya eşlik eden RAM’ler de 1.83v verilerek 6666 MHz’e yükseltilmiş.



    Intel Rocket Lake işlemcisi 6.9 GHz’e hız aşırtıldı






    Ayrıca Bkz.AMD’nin 32 çekirdekli EPYC işlemcisi Intel’in 2x28 çekirdekli işlemcilerine meydan okuyor



    CPU-Z ekran alıntısında AVX-512F ve SHA komutsetlerini desteklediği görülen Rocket Lake yongasının 48 KB’lık L1, çekirdek başına 512 KB’lık L2 ve toplamda 16 MB’lık L3 önbellekle desteklendiği de rapor edilmiş.




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-rocket-lake-s-cpu-overclocked-to-6-9-ghz-using-liquid-nitrogen







  • 0.4 ms mi?
  • yanlış görmediysem asıl olay ram ve anakartın yeteneklerinde..


    işlemcinin de arada reklamı yapılmaya çalışılmış..

  • Evet hızı aşırttın ne oldu şimdi bana yararı ne...evde sıvı azot mu içiyim, ne istiyosun söyle, ah intel ah bu gidişle amd den tokat yemeye devam edicen
  • Bugün de yine inteli övüyoruz. Hemen gidip sıvı nitrojen alalım o zaman :)
  • stabile olmayan bir sistemin mantıgı son kullanıcıda bir anlamı yok

  • 6.9 Ghz de kac Watt cekiyor acaba onu da verseler keske...
    Bu tip hizasirtmalari ben seviyorum.Sonucta azot da olsa bu kadar cikiyor diyorlar.
    1.85-1.90 da Ramler yanmiyorsa iyi zaten İntel in alameti farikasi bu Tuketimi,Tdp yi bosver yuklen frekansa ve gecikme suresini dusur.
    5.3,5.5 Ghz ler ve Ram de gercekten basarili Amd de kendini pacalasan 50 gorursun İntel de 40 ve altini gorebiliyorsun.
    İs standarta geldiginde İntel 50 ise Amd 65-70 oluyor o da Zen3 lerde...

    Rocket Lake ler bana gore son 5 yildaki tek yeni islemci ve 12,16 Çekirdekli olani da olsa is yaparmisti.3D kullananlar icin...

    Simdi bakalim Z590 kac paradan cikacak?Cok dusuk fiyat beklentileri var 180-200 dolarlar bana cok iyimser geliyor ama ciksin bakalim...

    Tahminim 2500TL Z590 Tomahawk , 3000 TL 6/12 , 3700-4000 8/16, 4700-5000 8/16 i9(!) 11900K

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterse 100 ghz olsun. Kimde var bu imkanlar. Youtubeden tıklansın diye yapılan testler bunlar. Haber değeri bile yok.
  • AVX-512F masa üstüne geliyor.
    Bu çok ilginç işte. Birçok çevre buna imkansız gözü ile bakıyordu. AMD linux'a para bile yedirdi AVX-512F'i kötületmek için.
    Merakla bekliyorum.

  • sırf youtuber tıklanma için azot soğutma ve çok kısa süreli olarak ulaşılan hız.. son kullanıcı 6Ghz'e ulaşamaz.. sistemin kaça ulaştığı önemli değil, kaç hızında stabil çalıştığı önemli..

  • Bir bitmediniz be, yok azotla artirsan ne yok intel reklami. Biri over biri yerer nedir yani? evet git sivi azot al ic, iyi gelir, belki bunlarin amaci ne anlarsin.

    Ayrica stabil olmadigini soyleyen kisi, ev kullanicilarinin %99u, hatta su test yapanlarin %99u stabil oc yapmazken bu cok masum bile, en azindan bir amaci var.


    Ayrica bunlarin haber degeri var, kendim bu sekilde olan 2 tane conventiona katildim, direk asustur inteldir, gskilldir direk sponsor oluyorlar, kendi urunlerinin guzelce zorlanabilmesi sirf bu testlerde kullanlabilmesi icin ne paralar veriyorlar. Madem bu muhabbete giriyorsunuz, bugatti cop di mi? 490km saat yapabiliyor, gunluk kullanimda ne ise yarar ki degil mi? Boyle bir seylerin iyilerini istememek zorlamamak sinirlari test etmemek `mediocracy` diye adlandirilir. f/p olsun, ortlama olsun yeter diyenler. Tebrikler yeni bir sifat kazandiniz.


    Ayrica youtubedaki nerdeyse tum testler tiklanma icin, bu teste bunu diyip, gamers nexusun %90 videosina demiyorsaniz sorunu onda degil kendinizde arayin.


    Bir de garip olan bugun yine inteli ovuyoruz demis, yahu simdiye kadar cikilmis en yuksek sinira bile ulasilamamis nesi ovuyor gozunu seveyim. Yeni moda heralde bilmemek, bilmedigini de bilmemek, konusmak.





  • kaptan666 kullanıcısına yanıt

    Hocam bunu nasil bir isi bekliyor? Teoride tamam, algoritmalar tamam, ama o isiyi nasil cozeckler cok merak ediyorum, son kullanicida degil ama serverlarda. Sayet yaparlarsa normalin 1/8i boyutla ayni bilgiyi aktaracaklar, internet ve bilgi islem hizi direk 8 katina cikmis olacak, inanilmaz bir rakam. Bu aralar heyecanlandiran nadir seylerden hakkaten.

  • Bahsedilen anakart Gigabyte Z590 AORUS Xtreme 9-10k bir bütçeden TR pazarına girmeye hazırlanıyor.


    Bu değerler çoğu kullanıcı için bir şey ifade etmiyor fp dengesi yüksek şuanda 10400f (1300tl) ayarında 11400f de 1500-1700 tl bandında tr piyasasına sokarsa tamamdır gerisi önemli değil.

  • kaptan666 kullanıcısına yanıt

    Merak ettiği bir konu var. Eğer AVF-512 büyük bir devrim ise (söylediğinden o anlaşılıyor) ve işe yarıyorsa AMD'nin Threadripper ve EPYC işlemcileri Intel'in Xeon'larına toz yutturuyor?

  • Türkiye'de 10400F e yakın bir fiyattan 11400F satılırsa Ryzen 3600 den direk intele geçerim affetmem.


    11400F in performansı 5600X den biraz daha iyi olacaktır ve TR de 1400-1500 gibi bir fiyattan satılırsa affetmem.

  • @ilkerinanç avx, advanced vectir extensions olarak gecer, ve ayni anda belli bir yontemle 8 bit veri islenirken, 128 sonra 256 ve yeni hali ile 512 bit veri islenebilecek, ve bu yeni bir sey degil, avx512 ilk olarak 2013te tanitildi ve yanlis hatirlamiyorsam ilk olarak skylake de kullanildi. Ve bunn bir suru algoritmik sebebi ve sonucu var, ve hatta bunun developerlari genelde buyuk yazilimcilar ile calisarak gelistirirler. Tabi yazilimci dediysem oyun yapincisi gibi degil, buyuk google lablari, ibm lablari falan. Diger yandan sorunuza gelecek olursam AMDde de avx var, intele ozgu bir sey degil, yanlis hatirlamiyorsam yine amd ilk jaguarda kullandi o da sanirim 2013e denk geliyor.


    Ve bunlarin, yani avx512nin testleri cinebenchle falan yapilmaz, genelde yazilim ortada olur, ve onu cilginalr gibi optimize etmek icin intelle/ AMD ile beraber calisirlar. Ve faydasi ozunde simdilik son kullaniciya cok fayda saglamasa da ksia vadede internette normalin 2uzeri3ken 2 uzeri 8 bilginin ayni surede aktarilmasini gorebilecegiz. Bizlere ulasmasi yine surecektir, cunku o teknolojinin bilmem kacta kacini anca verimli kullanabiliyoruz, gunumuz vrm ve ram hizlari ile satin alabildiginiz islemcilerin bile gucunun kac kacini kullaniyoruz. Yani bu konuda intel vs amd karsilastirmasindan cok uzak bir konu. AMD ile intelin bu konuda uyum amacli calismalarina da https://en.wikipedia.org/wiki/XOP_instruction_set#Compatibility_issues buradan bakabilrisiniz, XOP instructions bununla alakalidir, ilk halini duymussunuzdur SSE olarak gecen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sieger -- 10 Ocak 2021; 15:19:40 >




  • huso kullanıcısına yanıt

    Hocam bir de atmosferi yasasaniz, Turkiyede hic denk gelemedim, ancak bir gun denk gelirsek direk sizi de gotureyim, o havayi koklamak orada ppl dram falan derken, en iyi binlenmis islemcilerle, anakartlarla deli gib 2 rakam kovalamak cok eglenceli. Ve genelde sponsorlar sinirsiz pizza getiriyorlar o da cabasi xD

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.