Şimdi Ara

iPhone 12 kutusundan şarj cihazını çıkaran Apple, maliyetten ne kadar tasarruf etti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone 12 kutusundan şarj cihazını çıkaran Apple, maliyetten ne kadar tasarruf etti?



    Bildiğiniz üzere Apple, çevre üzerindeki olumsuz etkiyi azaltmak için iPhone kutularından şarj cihazını kaldırmıştı. Bu hamle şirketin maliyetten tasarruf etmesini sağladı. Counterpoint Research uzmanları bu konuyu açıklığa kavuşturacak bir hesaplama yaptı.



    Ayrıca Bkz.Apple, iPhone 15'e kadar akıllı telefonlarının kamera lenslerini güncellemeyecek



    Yayınlanan verilere göre ambalaj ve aksesuarlar açısından her iPhone 12, önceki modele göre 4.2 dolar daha ucuza mal oldu. Miktar düşük gelebilir ancak bu noktada satış hacmini göz önünde bulundurmak gerek.



    iPhone 12 kutusundan şarj cihazını çıkaran Apple, maliyetten ne kadar tasarruf etti?



    Sıra şarj kablosuna geliyor



    Analistlere göre iPhone 12 serisi akıllı telefonların toplam sevkiyatı geçen yılın sonunda yaklaşık 63 milyon adede ulaştı. Bu da Cupertinolu şirketin 264 milyon dolardan fazla tasarruf ettiği anlamına geliyor.



    Apple'ın çevreyi koruma konusundaki genel eğilimine ve yaptığı anketlere dikkat çeken uzmanlar, gelecekte piyasaya sürülecek iPhone'ların kutusundan şarj kablosunun da çıkarılacağını tahmin ediyor.




    Kaynak:https://news.mydrivers.com/1/733/733986.htm







  • telefonun yarı fiyatı kadar tasarruf etmiştir

  • Şarj cihazını çıkararak milyon dolar tasarruf etti.
    Şarj cihazı almak zorunda kalanlardan da iyi bir gelir elde edecek.
    Belki de milyar dolarlık gelire gidiyor.

  • oldu olacak 5 yılda bir iphone üretin tsmc işçileride anakartları kemirir

  • Apple gerçekten çok çevre korumacı bir şirket takdir ediyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevrenin yesili bahane, dolarin yesili sahane.

  • Bu durumda 4.2 dolara adaptör satması gerekiyor.
  • Apple çevreyi korumak için kutudan şarj kablosunu da çıkardıktan sonra son aşama olarak telefonu da çıkarırsa ne kadar kar eder onu hesaplayın 🤑🤑😜



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A40356F19 -- 9 Ocak 2021; 19:14:27 >
  • Zaten eski telefonlarımız var di mi yani :P O kadar çevreyi düşünselerdi Google Project Ara'yı geliştirmeye devam ederdi...

  • Çevreyi düşünüyorsanız her sene model üretmeyin. Dünyanın kaynakları sınırlıyken ne güzel para için kullanıyoruz..

  • Siz dua edin ki kutudan telefon çıkıyor.

    Gerçi boş kutuya iphone 12 yazsa almak için kuyrukta bekleyecek insanlar olduğu sürece apple daha neler çıkaracak kutudan kim bilir.
  • Bir sonraki sefere SIM kart iğnesi de kutudan çıkmamalı. Ne de olsa metal. Çevreyi korumak gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AribyAriana -- 9 Ocak 2021; 22:56:51 >
  • Herkesin evinde adaptör varmış bak sen. Kutudan çıkan kablo benim adaptörümle uyumlu değil ama? Ben yine adaptör almak zorunda kalıyorsam hiç öyle çevre ayağına yatmanın lüzûmu yok. En azından üç nesil (iPhone X/XS/11) boyunca kutudan yeni nesil şarj adaptörü çıkmalıydı. Üç jenerasyonun sonunda artık belirli bir adaptör yaygınlaşması olacağından iPhone 12’de kutu içeriğinden çıkarsaydı bunu anlardım. Ama milletin evinde Type-C adaptör yokken uyumsuz kabloyu verip sizin evinizde adaptör var dersen kimse bunu yemez. Ayrıca nakliye giderlerinde de ciddi tasarruf sağladı. Kutular inceldiği için bir tırda daha fazla kutu taşınmış oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 9 Ocak 2021; 23:27:44 >
  • Madem cevre sağlığı için yapıldı bu uygulama, neden 4 dolar maliyet hesabının Apple'i ne kadar rahatlattigini gelirlerini artırdığı haberi yapılıyor? Madem cevre icin yapilmis bunun cevre üzerindeki etkisi incelenmeli, maliyeti değil. Apple 4,5 dolara mal ettiği şarj cihazını 25 dolara satiyor. Burada, eğer motivasyon çevreyse, şu sorularin arastirilmasi daha mantikli olurdu; Apple bu uygulamadan önce, kendisi ve diğer yan üreticiler piyasaya toplam ne kadar şarj cihazi tedarik ediyordu (telefonla verilen+ayrıca satılan) şimdiki tedarik durumu nedir? Piyasaya giren/üretilen şarj cihazlarında azalma var mi? eğer yoksa apple ve diğer üreticiler (Xiaomi ve onu takip edecek olanlar) bu uygulamayı cevre için değil, maliyet kaygilarindan dolayi yapiyor.

    Ayrica eğer kaygi cevre ise, o 25 dolar'a satilan ve kabaca 20 dolar olan kârdan ne kadarı çevrenin iyileştirilmesi için kullanılıyor? Herhangi bir kâr amacı gütmeyen organizasyona veya projeye yatırım yapılıyor mu?

    Burada şunu da belirtmek isterim; Bu firmalar %100 yenilenebilir enerjiye gectik, su kadar katkimiz oluyor diye bize ne kadar "cevre dostu" olduklarını övüne övüne gosteriyorlar fakat düşen elektrik maliyetlerinden, o sistemlerin kendini maksimum 3-5 senede amorti edeceğinden, ve o noktadan sonra o yatırımın o firmaya kâr sağlayacağından hiç bahsetmiyorlar. Tabiki de bunlar bize "yan fayda" olarak önümüze sürüyorlar ancak kanaatimce kaygilar hep ekonomik, "yan fayda" çevre dostu (!) olmaları.




  • çevre bahane o kitapçıkları da kaldır o zaman kim okuyor siteden pdf şeklinde yayınlarsın biter

  • Kulaklığı unutmuşsunuz. Kulaklık ve şarj cihazının maliyeti toplam 4.2 dolar.


    Gerçi 11 ve 12 kıyaslamasında 12'nin maliyeti 72.5 dolar daha fazla çıkmasına rağmen aynı fiyattan satılıyor. O bakımdan sadece telefonu değerlendirirsek daha avantajlı.


    Tabi Apple'dan bir kulaklık ve adaptör almak isterseniz misliyle çıkıyor. Uyumlu daha ucuz adaptör ve kulaklıklar neyse onlara bakmanızda fayda var.


    Kutusundan çıkan dandik adaptörü 19 dolara satıyor adamlar. Kulaklıkla beraber 4 dolar tutuyorsa maliyeti olsun olsun 2 dolar maliyeti olsun adaptörün.


    Kutusuna koymamakla kazanacağı paranın derdinde olduklarını zannetmiyorum. 3.5mm jakı çıkarmalarındaki dert de olsun olsun 0.5 dolarlık maliyetten kurtulmak değil.


    Yılda 200 milyon iPhone satsalar ki satıyorlar maliyeti 100 milyon dolar yapar. Büyük para mı?


    Şöyle düşünen:


    Bir Airpods'u 150 dolar, Airpods Pro'yu 250 dolara satıyorlar.


    Normal Airpods'un üretim maliyeti 50$.


    2019'a 60 milyon, 2020'de 85 milyon Airpods satılmış. Pro'sunu hiç hesaba katmayalım sadece geçen sene 8.5 milyar dolar kulaklıktan kar etmişler. Pro'su ile beraber 10 milyar dolar olsun.


    Şimdi kulaklığı hiç koymadıklarını düşünelim. 2019'dan 2020'ye zaten artış eğilimi göstermiş. Doğal artış eğiliminin üstüne bir de kutudan kulaklık çıkmadığı için bazı Apple müşterilerinin kulaklık alma ihtiyacını Airpods ile giderdiğini düşünelim. Türkiye için büyük paralar olması sizi yanıltmasın. Gelişmiş ülkeler, hatta birçok gelişmekte olan ülke vatandaşları için çok uçuk miktarlar değil bunlar.


    Bu sene yeni bir iPhone alacak her 10 kişiden birisi sadece kutudan kulaklık çıkmadığı için Airpods alsa 2 milyar dolar ekstra kar demek olur. Toplamda 120 milyon Airpods satsa 12 milyar dolar yapar.


    Lightning portunu da kaldırıp magsafe ile sadece kablosuz şarja da bir iki sene içerisinde geçerler.


    Bu sene satmaları kesin olan 200 milyon yeni iPhone sahibinden sadece 10'da 1'i Apple'dan bir şarj cihazı alsa 360 milyon dolar yapar. Yarısı alsa 1.8 milyar dolar yapar.


    Alan razı satan razı olduktan sonra benim gibi üçüncü kişileri hiç ilgilendirmez de olayı sadece kutuya şarj cihazı koymadılar da oradan tasarruf ettiler diye basitleştirmemek lazım.


    Telefonun arka camını kırıyorsun komple anakart ile beraber değiştirip 600 dolar fatura çıkartıyor. Yahu sana kim dedi telefonu öyle dizayn et diye? Bundan kaçınmak için de sigorta çıkartmış ekstra sigorta ödüyorsun 30 dolar.


    3.5mm jakı koymayıp onun yerine koyacakları hadi olsun olsun koyacakları ekstra 100mAh batarya kapasitesi değildi esas hedef. Burada da çevre değil.


    Apple ticari bir şirket olarak elbette para kazanmayı hedefleyecek. Burada tek sorumlu oldukları da Apple hisse sahipleridir.


    Sorun aslında kendisinin bir tüketici olduğunun farkında olmayıp kendisini Apple hisse sahibi zannedenlerde.


    Adamlar deli gibi para kazanıyor. Gözümüz yok, ama iOS'a çok para harcıyor zannediyorsunuz. Fazla fazla söylüyorum ortalama 150.000 dolar verdikleri yazılım mühendislerinden 2000 kişilik bir ekibin maliyeti iPhone başına 1 dolar bile değil. Hadi otuyla bokuyla 2-3 dolar olsun.


    Takdir ediyorum. Adamlar para basıyor.





  • Apple tüketicilerini salak yerine koyuyor kimse kusura bakmasın. "Çevreyi korumak" bahanesiyle adaptörü kutu içerisinden çıkarıp bundan sağlam bir maliyet kârı yaptığını açıklamak ama sonra da bu adaptörleri ayrıca satmak tüketiciye "bunlara inanacak ve itibar edecek kadar salaksın" demektir. İçlerinden yakında kabloyu da çıkaracaklarmış. Olm o zaman telefon da üretmeyin her sene, çevreye zarar veriyorsunuz yazık değil mi? Delikanlı gibi desenize maliyetleri kısmak ve kârımızı arttırmak için bunu yaptık diye. Ne çevresinden bahsediyorsunuz alüminyum. Aynı b.ku Xiaomi, Samsung gibi firmalar da yiyecek. Abi tüketici olarak tepki verin zorunda değilseniz almayın. Bu, tüketiciyi "saf, enayi" yerine koymaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Ocak 2021; 16:0:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.