Şimdi Ara

Sosyal medya platformlarına reklam yasağı yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
4.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sosyal medya platformlarına reklam yasağı yolda



    Türkiye’deki sosyal medya yasasına göre günlük 1 milyondan fazla erişim elde eden yabancı sosyal medya platformlarının Türkiye’de bir temsilci belirlemesi gerekiyor. Temsilci belirlemeyen platformlara 5 aşamalı ceza uygulanacak. İlk 2 aşama uygulandı. 10 milyon TL ve 30 milyon TL tutarında ikişer ceza kesildi. Sırada reklam yasağı var.



    19 Ocak’a kadar Türkiye’de temsilci belirlemeyen platformlara reklam yasağı gelecek. Bu platformların Türkiye’den reklam almasına hiçbir şekilde izin verilmeyecek. Diğer ülkelerden aldığı reklamları kullanıcıya gösterebilecek.



    VK, YouTube ve TikTok platformları Türkiye’de temsilci belirleme kararı aldığını duyurdu. Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, LinkedIn, Pinterest ve Dailymotion platformları temsilci belirlemedi.



    Ayrıca Bkz.TikTok, Türkiye’ye temsilci atayacağını duyurdu



    Bu platformlar, reklam yasağının ardından temsilci belirlememeye devam ederse yavaşlatma cezası uygulanacak. Reklam yasağından sonraki 3 ay içerisinde temsilci belirlemeyen platformların bant genişliği yüzde 50’ye varan oranda daraltılacak. Sonraki 30 gün içinde yine temsilci belirlenmemişse bu defa bant genişliği yüzde 90’a varan oranda daraltılacak. Yani Mayıs ayına kadar temsilci belirlemeyen platformlar neredeyse kullanılamayacak duruma gelecek.



    Temsilcinin görevleri ne olacak?



    Belirlenen temsilciler BTK ve adli veya idari makamlarca gönderilecek tebligat, bildirim veya taleplerin yerine getirilmesini sağlayacak. Sosyal medya yasasındaki maddelere uygun olarak kişiler tarafındna yapılacak başvuruların cevaplandırılmasını temin edecek. Sosyal ağ playformu, 6 ayda bir içerik kaldırma ve erişimin engellenmesi başvurularına ilişkin istatistiksel ve kategorik bilgiler içeren raporları 6 aylık dönemlerle BTK’ya bildirecek. Raporda kişilerde yapılacak başvurulara ilişkin bilgiler de bulunacak. Temsiilciler bu raporların hazırlanmasını sağlayacak. Ayrıca sosyal ağ platformunun sorumluluk ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini temin edecek.









  • Geç kalınmış bir aksiyon, geriye dönük olarak bir vergilendirme çıkarılsa o bile yeridir. Ülkede resmi olarak 3 kuruş maaş alan insanlar bile vergi verirken bu şekilde reklam geliriyle büyük kazanç sağlayanlar da vergisini verecek, hükümet sadece görevini yapmayı hatırlamış siyasi bir gerekçe çıkarılmamalı bu durumdan.

    Demek birini eleştirdiniz diye ülkede polis evine gece baskın yapıyor. Allah, Allah. Hangi ülke oluyor bu?

    Bu nasıl hayal dünyası arkadaş ya?

    Ulan adamın karısına, kızına kadar demediğiniz hakaret, etmediğiniz küfür kalmadı. Bırak eleştirmeyi.

    O dediğiniz olsaydı biriniz sağ kalır mıydı acaba?

  • Bu ota b*ka 2 takipçi yaptığı için sürekli reklam atanlara gelse Instagram'a dönerim

  • facebook neden ısrarla geri adım atmıyor atasana kardeşim temsilci zormu ya

  • aga bir hayal etsenize hepsi kapatılıyormuş sonra devlet yerli bir platform kurduk herkes buraya gelsin falan hopp tüm ülke yerli sosyal medya kullanıyormuşuz. HAYALİ BİLE MÜTHİŞ 🙏
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A40356F19

    aga bir hayal etsenize hepsi kapatılıyormuş sonra devlet yerli bir platform kurduk herkes buraya gelsin falan hopp tüm ülke yerli sosyal medya kullanıyormuşuz. HAYALİ BİLE MÜTHİŞ 🙏

    hayır öyle bişey olmayacak zaten sadece instagram facebook ve twitter temsilci açmıyor bunlar kapatılınca geri adım atabilir

  • Hepsi de seve seve gelecek
  • YigitErkin20 Y kullanıcısına yanıt
    O tür firmalar temsilci atayacak olsa şimdi atar, amaçları devletlerden daha güçlüyüz algısı yaratmak 👍
  • Bu işler yasakla, blokajla olmaz. Mantıklı şekilde düzenlenir, düşünülür. Yasak demek tehlike demek, gerisi de ansızın gelebilir, atarla hareket edilmez. İş yapanlar, para kazanmaya çalışanlar ciddi yara alacak, çözümü ne olacak? Öfkeyle, gazla iş yapılırsa sonu hüsran olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 9 Ocak 2021; 20:44:32 >
  • Seve seve açacaklar 80 milyon nüfus var.
  • Reklam bir çok uygulama ve sektör için en büyük hatta tek kazançtır. Tüm TV kanalları, dizileri, prodüksiyon ve yapımlar, haber bültenleri, internet siteleri DH 'de dahil bu reklam gelirleri ile ayakta duruyor. Adı üzerinde bu da bir gelir olduğu için vergisi de verilmesi gerekiyor. Dış kaynaklı bu uygulamalar Türkiyedeki bu firmalardan fazlasıyla reklam geliri alıyor hatta diğerler yerli sektörlere gidecek reklamlara da konuyorlar. Ama bunlar için vergi vermiyorlar. Yerli içerik üreticisi içeriğini bu kaynaklardan yayınlıyor ona para yok, izleyici reklamı izliyor ona para yok, bundan aldığı vergiyi cebe indiriyor devlete de para yok. E sen bütün serveti kendin alıyorsun, çalışan bu ülke insanı reklam veren de bu ülke insanı. Bu hiç adil değil.

    İçeriklerin kontrolü için temsilci açması ise gerekli. Çin veya Arap ülkeleri gibi tamamen kapatan ve yayınlamayan ülkeler bile var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 9 Ocak 2021; 16:13:27 >




  • Yasakla, blokla olmaz ise Twitter Trump'ın ve dahası işine gelmeyen birçok insanın hesabını askıya aldı da işine gelenler ne yazarsa yazsın yerlerinde duruyor?

  • Arkadaşlar engel koyacağım, blokaj koyacağım, beğenmeyene kapı orada demek problem getirir, insanlar sıkıntıyı çeker. Dert yaratmayalım, sektörleri küçültmeyelim. Meseleyi iyi anlayın, bu atarın altında iyi fikirler yok zaten, olumlu düşünülemiyor. Daha hangi çizgilerin çekilmesi istenir, yerli oluşumlara neler dayatılacak? Sonu yok, problemler başlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 9 Ocak 2021; 17:23:30 >
  • Şu halleri ile olmazsa, olmaz değiller zaten her ne kadar insanlar öyle zannediyor olsalar da. Twitter gider ziwitter gelir, Facebook gider handbook gelir.

    Önce insanlar sonra bu sosyal medya zımbırtıları bunu idrak etmeli.

    Dayatma yapamayacaklarını, kullanıcı ne istiyorsa onu yapmaları gerektiğini, kullanıcının değil onların bu konuda bağımlı oluklarını öğrenmeleri lazım.


    Eskiden ne güzeldi ya sosyal medya yoktu dert yoktu.

    Yahu şu an düşünüyorum cep telefonu olmadan, sosyal medya olmadan ne yapıyordu, nasıl yaşıyordu insanlar? O kadar hayatımızın olmazsa olmazı(!) oldular ki.


    Bu şekilde çok kolay manupule ediliyorsunuz. Kendinizi kullandırtmayın bunlara. "Yeter lan sen beni yönlendiremezsin benim kendi aklım ve fikrim var" demeyi öğrenin artık.

  • İyi işte son güne kadar beklesinler hem cezaları öderler hem temsilci atarlar

  • Umarım fesbok ve instikram atama yapmazda kullanılamaz hale gelir bu Shity platformlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 9 Ocak 2021; 17:53:0 >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Geç kalınmış bir aksiyon, geriye dönük olarak bir vergilendirme çıkarılsa o bile yeridir. Ülkede resmi olarak 3 kuruş maaş alan insanlar bile vergi verirken bu şekilde reklam geliriyle büyük kazanç sağlayanlar da vergisini verecek, hükümet sadece görevini yapmayı hatırlamış siyasi bir gerekçe çıkarılmamalı bu durumdan.
  • Bu sayede Hindistan ve Endonezya'yı sollarız bence. Onlara göre biraz geride kalmışız. Ama bu son hamlelerle birlikte başaracağız. Sosyal medya platformlarına reklam yasağı yolda 


    Sosyal medya platformlarına reklam yasağı yolda
  • Evet 80 milyon nüfus var ama Dünyada 7 milyar nüfus var Hükümet sosyal medyaları traş edicek ama bize kafasını kopardik diyecekler abartmak ruhlarinda var . Facebook ülkemizde kapansa akp nin oyları 0 a düşer malum kitle face'de :) Ben zukerberkin yerinde olsam Tayyip e derhal özür dile sen kimi kimin ayağına çağırıyorum bak kapatırım faceni haaa diye tehtit ederim zaten RTE de R ilk harf :) :) :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.