Şimdi Ara

Windows 10'da silinen dosyaları kurtarmak daha kolay hale geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows 10'da silinen dosyaları kurtarmak daha kolay hale geliyor



    Microsoft, Windows 10'da silinen dosyaları kurtarma sürecini basitleştirmeyi planlıyor. Yazılım devi 2020'nin başlarında Geri Dönüşüm Kutusu da dahil olmak üzere her yerden kalıcı olarak sildiğiniz dosyaları kurtarmanıza olanak tanıyan "Windows File Recovery" uygulamasını kullanıma sunmuştu.



    Ayrıca Bkz.Windows'un tasarımı yenileniyor: Microsoft'tan kapsamlı revizyon planı



    İnternete sızdırılan bilgilere göre şirket uygulamanın yeteneklerini genişletiyor. Windows File Recovery, bir komut satırı aracı olduğu için pek "kullanıcı dostu" olduğu söylenemez. Geliştiriciler, uygulamayı hızlandırma ve yeni özellikler ekleme çalışmaları yapıyor. Ayrıca daha basit hale geleceğini de belirtelim.



    Windows 10'da silinen dosyaları kurtarmak daha kolay hale geliyor



    İki yeni mod eklendi



    Windows File Recovery, artık iki yeni modu destekliyor. Normal mod, NTFS sürücüleri tarayarak silinen dosyaları kurtarabiliyor. Özellikle yakın zamanda silinen dosyaları kurtarmak için çok uygun. Normal modu kullanmak için, komut satırı ile çalışma konusunda temel bilgiye sahip olmak yeterli gelecek.



    Normal mod daha kullanıcı dostu olsa da, kurtarmak istediğiniz dosya sürücünüzdeki boş alan üzerine yazıldıysa veya PC'nizde SSD varsa pek işe yaramayabilir. Uzun zaman önce sildiğiniz dosyaları geri getirmeniz gerekiyorsa Kapsamlı modu kullanmanız öneriliyor. Bu modun hasarlı diskleri bile tarayabildiği ifade ediliyor.



    Windows File Recovery'ye eklenen yeni özellikler şu anda Windows 10'un beta sürümlerinde test ediliyor. Dosya kurtarma aracının ilk büyük güncellemesi, önümüzdeki aylarda yazılım platformunun kararlı sürümleri aracılığıyla genel kullanıma sunulacak.




    Kaynak:https://www.windowslatest.com/2021/01/07/file-recovery-is-getting-easier-on-windows-10-in-the-next-update/







  • Bazı programlar ile oluyordu . En azından HDD lerde bir kaç kere denemiştim . Ama dosyalar karmaşık isimde ve kalitesi düşük oluyordu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük dosyaları kurtarabileceğimizi sanmıyorum

  • Şuna bir de arayüz ne zaman gelecek acaba

  • Windows bütün bilgilerinize eriştiği gibi artık silinenlere de erişmek için yeni bir yol bulmuş. Yakında mahalledeki çöp tenekemizi de karıştırırlar ise hiç şaşmam. Ajanlar önce çöpe bakar.

  • Linux olsa neyse dicem de Windows gibi bir platformun şu tarz programları komut satırına mahkum etmesi ireonik geliyor bana.

  • Artık 2. el hdd hiç satılmaz. Zaten ek programlarla eskiden beri kurtarma yapılabiliyordu, artık herkes yapabilir olur. Ya zaten şu bilgilerin tam silinmemesi harddisklere de zarar değil mi? Yani 1tb hdd. İçinde eskilerle beraber 3tb'yi de tutarsa o hdd den ne verim gelecek.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    1 tb harddisk içinde 3 tb bilgi. Hmmm.... Güzel.

  • Xagdas kullanıcısına yanıt

    3'üni bilemeyeceğim de şöyle düşünün. Şimdi benim 1tb hdd full doldu. Ve hepsini sildim. Tekrar 1 tb bilgi doldurdum. Bu yeni sildiğim 1tb bilginin ciddi bir bölümüne özel programlar ile ulaşıp recover yapabiliyorum, ki daha önce yaptım, öyle bana çok veri kurtarmaya gelen oldu. Şimdi bu ne demek oluyor 1tb hdd'ye 1tb bilgi mi?

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    o iş öyle değil ama şimdi anlatamayacağım. Çok uzun. Özetle, ne kadar ekmek o kadar köfte. 1TB diske 2,3,5,10 TB yazmak yok. Diskte ne silersen sil, kurtarırsın AMA sildiğin datanın diskteki bölümü üzerine kısmen veya tamamen bişey yazarsan geri getiremezsin. Yanş yanlışlıkla bişey silersen, geri getirmek istiyorsan, getirene kadar o diski kullanmayacaksın. Geri döndürülmesini istemedeğin verilerin üzerine anlamsız veriler yazıp silen otomatik programlar var. Atacağın ya da satacağın diskleri öyle yapabilirsin.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    HDD'yi temizledikten sonra alakasız verilerle bir kaç kez tamamen doldurup tekrar temizlemek çözüm olabilir. Zaten askeri düzey dosya silme araçları da bu işlemi otomatik olarak yapıyorlar.

  • Arka planda yer kaplamasının neresi iyi ki! Siliyorsak boşa silmiyoruz ; kazara silindiğinde bir gün içinde silinenleri geri alma özelliği eklesinler, geri kalanını da tam temizlik olsun!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 9 Ocak 2021; 22:21:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.