Şimdi Ara

Ters kablosuz şarj özellikli MacBook'lar ile diğer Apple cihazları şarj edilebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ters kablosuz şarj özellikli MacBook'lar ile diğer Apple cihazları şarj edilebilecek



    Apple, bir iPhone, iPad veya Apple Watch'u kablosuz olarak şarj edebilen yerleşik ters şarj bobinlerine sahip bir MacBook'u tasvir eden iki patent aldı. Apple bu patentler ile her cihaz için ayrı şarj aletine ihtiyaç olduğundan fazla olan kablo kalabalığını en aza indirmeyi sağlayacak teknolojinin geliştirilmesini amaçlıyor.



    Ayrıca Bkz.İki farklı katlanabilir iPhone modeli, dahili dayanıklılık testlerini geçti



    Apple'dan iki ters kablosuz şarj patenti



    Apple'ın aldığı patentlerden ilkinde diğer Apple cihazlarını şarj eden bir MacBook çizimi yer alıyor. Avuç içi dayanağında yer alan bobinler sayesinde bir MacBook, iPhone ve Apple Watch'u şarj edebiliyor. Ayrıca patentte bir iPad'in yine bir iPhone ve Apple Watch'u şarj ettiği gösterilmiş.



    Apple patent açıklamasında: "Bazı elektronik aygıtlar, yeniden şarj etmek için harici güç gerektirebilecek bir veya daha fazla şarj edilebilir pil içerir. Genellikle, bu cihazlar ortak veya standartlaştırılmış bir elektrik konnektörü veya kablosu kullanılarak şarj edilebilir. Örneğin, bazı cihazlar bir USB konektörü veya kablo kullanılarak şarj edilebilir. Bununla birlikte, standartlaştırılmış konektörlere ve kablolara sahip olmasına rağmen, her biri cihazın şarj edilmesi için ayrı veya tahsis edilmiş bir güç kaynağı gerekebilir. Bazı durumlarda, her cihaz için ayrı güç kaynaklarına sahip olmak, kullanımı, saklanması veya taşınması külfetli olabilir." diyor.



    Ters kablosuz şarj özellikli MacBook'lar ile diğer Apple cihazları şarj edilebilecek



    Diğer patentte yer alan çizimlerde ise bir MacBook kapağının kablosuz şarj pedi olarak kullanılabileceğini gösteriliyor. Bir iPad ve bir iPhone, MacbBook'tan enerji alırken aynı sıra da bir Apple Watch da iPhone'dan güç alıyor.



    Mevcut MacBook ve iPad'ler, kablosuz şarj ile uyumlu olmayan alüminyumdan yapılıyor. Apple'ın patentlerde yer alan teknolojiyi ne zaman hayata geçireceği bilinmezliğini koruyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/1/5/22215413/apple-patent-device-wireless-charging-iphone-macbook







  • Macbookların yüzey materyali değişiyor demek ki

  • Donanım Haberden bunu beklemezdim bu haberi sabah tamindirde okumuştum, siz ise ancak akşama haber yapmışsınız bu sistemi geliştirmeye ihtiyacınız var. Arkadaşlar +1
  • -1

    çok önemli ve gündem haberi değil,sabahda görsem akşamda görsem benim için farkeden bir şey yok.peki sizin için bu haberi özel yapan şey nedir.
  • Harika kullanışlı bir özellik yıllar önce aklıma gelmişti

  • Patenti Samsung alsa ve bu sistemi zaten Apple yapmış olsa haberde hatta başlıkta Appleda olan Apple gibi diye bahsedilir ama tam tersi olunca asla yok gibi bahsediliyor... Samsung'un geçen seneki notebooklarında olan bi özellikbu arada

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nikienta

    Macbookların yüzey materyali değişiyor demek ki

    Bende bunu düşündüm aluminyum hafif ve güzel .. cam da yapamazlar ağır nasıl çözüm bulucaklar acaba

  • Xtrud kullanıcısına yanıt
    Haklısın ama touchpad'i kablosuz şarj olarak kullanmak xnasıl bir mantıksa artık.

  • kasa değişimi gelecek o zaman m1'lere

  • ters kablosuz şarj 2 senedir en büyük rakibi samsung'da,huawei'de ticari zaten.apple tüm markalarla ile uyumsuz olan,sırf apple cihazları şarj edebilen bir kablosuz şarj için patent mi almış yani Ters kablosuz şarj özellikli MacBook'lar ile diğer Apple cihazları şarj edilebilecek 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.