Şimdi Ara

Akıllı telefon üretimi yüzde 11 düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon üretimi yüzde 11 düştü



    Pandemi nedeniyle pek çok sektöre yoğun bir ilgi oluşmasına rağmen bazı sektörler bundan tam olarak yararlanamadı. Üretim sıkıntıları, ambargolar ve düşük ilgi akıllı telefon pazarında geçen yıl satışları düşürdü.



    Pazarda düşüş var



    TrendForce tarafından yapılan analizlere göre 2020 yılında 1.25 milyar adet akıllı telefon satıldı. 2019 yılına göre yüzde 11 civarında bir düşüş yaşandı. Yılın ilk günlerindeki en iyi sıralaması da değişti.



    Ayrıca Bkz.XRP ardı ardına borsalardan çıkarılıyor



    Samsung yılı 263 milyon akıllı telefon satışı ile kapatırken yüzde 21 pazar payına sahip. Apple 199 milyon satış ile yüzde 15 payı elinde tutuyor. Huawei 170 milyon akıllı telefon satışı ile yüzde 13 pazar payına hakim. Xiaomi 146 milyon, Oppo da 144 milyon satış ile yüzde 11 pazar payına ulaşıyor.



    Pandeminin ilk dönemlerinde üretim zincirinin  sekteye uğraması satışların düşmesine neden oldu. Yaz sonlarına doğru döngü biraz düzelse de talebe yetişemeyince satışlar yine düşük kaldı. Bu yıl da üretim sıkıntılarının devam etmesi bekleniyor.



    Akıllı telefon üretimi yüzde 11 düştü



    Sıkıntının devam edecek olması pazarın büyümesini sınırlıyor. Özellikle 5G telefonlara ilginin artması ile toplamda 1.36 milyar adet satış rakamı bekleniyor. Bu da yaklaşık yüzde 9 civarında bir büyüme anlamına geliyor.



    Pazarda önemli bir gelişme Huawei’nin ambargolar nedeniyle bu yıl dibe vuracak olması. Firmanın toplamda 45 milyon civarında bir satış yapması bekleniyor. Tecno ve Infinix markalarının sahibi Transsion ise bir miktar daha artışla altıncı seviyeye kadar çıkacak.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/trendforce_smartphone_production_decreased_11_in_2020-news-47025.php







  • Akıllı telefonlarında yavaş yavaş modası geçiyor artık . Yeni trend tabletlerde .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Hocam tabletlerin Windows veya Mac Os deneyimini birebir sunmadı sürece hala istenilen düzeye gelmeyeceğini düşünüyorum. Bugün bir çok işlerimizi halledebiliyoruz fakat tablette hep bir şeyler eksik kalıyor maalesef. O açık kapatılırsa trend artacaktır. Trend şuanlık akıllı aksesuarlarda gibi görünüyor ve bir süre daha orada olacak.

  • Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt
    Yillardir tablet li Windows lar var. Hatta Windows XP den beri boyle :)

  • Eskisi gibi değil artık orta segment bir cihaz bile yıllarca sorunsuz kullanılıyor

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Doğru hocam, fakat yüzde kaçı efektif olarak kullanılabiliyor ki? Hangisi yük altında iş görüyor. iPadOs bir çok işi görüyor ama spesifik olaylarda yetersiz kalıyor maalesef, windows tabletlerde öyledir muhtelemen. Apple M1 işlemcisi bu alanda devrim yapabilir, Microsoft, İntel gibi şirketlerde M1 gibi işlemciler üretip tablete yerleştirebilirse ilerleyen aşamalarda tablet yükselen yıldız olacaktır. İlerleyen aşamalarda olacağına inanıyorum

  • her taraf akıllı telefon oldu yeter durdurun bu telefonları biraz. Fiyatlar düşse bari fiyatlar da düşmüyor

  • Teknolojist_44 kullanıcısına yanıt

    Kullanimi vardir ama populer degillerdir.

  • Her sene model çıkarmak ne kadar gerekli, tamam teknoloji sürekli gelişiyor ama ne bileyim şu an elimde 11 Pro Max olsa çok zengin olmadıkça 12 Pro Max'e geçmezdim sonuçta ikisi de iş görüyor.

  • Barni Moloztaş kullanıcısına yanıt
    Jeff bezos bile 2-3 yıl kullanıyor aynı telefonu 😀
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Akıllı telefonlarında yavaş yavaş modası geçiyor artık . Yeni trend tabletlerde .

    Tabletler yok olalı cok oldu.. Ayrıca tablet ergonomik değil.. Akıllı telefon varken tablet almak bir modaydı ve gecti.. Ipad diyorsan zaten apple ne cıkarsa belli bir kitleye satar.. Talihsiz bir yorum olmus..

  • Akıllı telefon pazarının daralmasının tek nedeni küresel daralma. Pandemi sebebi ile kısa çalışma sürelerine geçilmesiyle insanların eline daha az para geçmeye başladı. Kimi işyerleri kapandı, insanlar işsiz kaldı. İşi olanlar da gelecek korkusu yaşamaya ve tüketimi ertelemeye başladı. Belli kesim (memur, doktor, gıdacı vb) dışında tüm dünyada durumun özeti budur.
    Ayrıca ülkemize baktığınız da, kötü yönetilen ekonomi ile döviz aldı başını gitti. Avrupa'nın 10 birime aldığı teknolojiyi, sizler 100 birime alıyorsunuz. Hal böyle olunca da değil akıllı telefon pazarı, elzem ihtiyaçlar dışında tüm pazarlar daralmaya mahkumdur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.