Şimdi Ara

PlayStation markası anavatanı Japonya'da zor günler geçiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PlayStation markası anavatanı Japonya'da zor günler geçiriyor



    PlayStation markası dünya genelinde yükselişte olmasına rağmen ilginç bir şekilde anavatanı Japonya'da en kötü dönemlerini geçiriyor. Famitsu tarafından yayınlanan verilere göre PS5'in Japonya'daki ilk ay satış rakamları pek iyi değil. İlk dört haftasında 240 bin satan PS5'in, Sony tarihinin PSP'ten sonra en kötü çıkış yapan konsolu olduğu belirtildi.



    Switch iki yılda PS4'ü geçmişti



    PlayStation konsolları Japonya'da aslında önemli bir süredir gerileme sürecinde bulunuyor. Örneğin PlayStation 4 konsolu dünya genelinde müthiş bir başarıya ulaşmış olsa da Japonya'da beklentilerin altında satış performansı göstermişti (PS3'ten daha az sattı). Son olarak Nintendo'nun Switch konsolu da çıkışından sadece iki yıl sonra Japonya'da PS4'ün toplam satış rakamını yakalayıp geçmeyi başardı. 2019 yılında Switch, PS4'ün tam dört katı oranında satış yapmıştı.



    PS4 vs Switch satış grafiği:



    PlayStation markası anavatanı Japonya'da zor günler geçiriyor



    PlayStation markasının Japonya'daki bu büyük düşüşüne neden olarak Sony'nin Japon bir şirket gibi değil de daha çok Amerikalı bir şirket gibi hareket etmesi gösteriliyor. Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Ace Economic Research Institute analisti Hideki Yasuda, Sony'nin Japonya'daki oyun geliştirme ekibini küçülttüğünü ve PS5 tanıtımlarında da Japonya'ya çok fazla önem verilmediğini söyledi. Sony'nin en büyük önemi ABD'ye gösterdiğini belirten Yasuda, Japon oyunseverlerin de bu durumun gayet farkında olduğunu belirtti.



    PS5, PS4'ün yarısı kadar satmayabilir



    GamesIndustry.biz'e konuşan Hideki Yasuda,"Sony, Japonya'ya gereken önemi vermiyor. PlayStation markası şu anda Japonya'da büyük bir şekilde kayıp yaşıyor. 240 binlik satış rakamı ev konsolları için Sony tarihinin açık ara en kötü performansı. Bu trend devam ederse PS5, PS4'ün yarısı kadar bile satamayabilir." ifadelerini kullandı.



    12 Kasım'da çıkış yapan PlayStation 5'in ilk ayında 3 milyondan fazla satış gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Bu satışların yarısı doğrudan ABD'den geldi. ABD'de daha büyük bir ilgi olduğu için Sony'nin odağını o tarafa yönlendirmesi elbette normal olarak karşılanabilir; ancak dünya genelindeki stok durumuna baktığımızda örneğin Avrupa'da bir ayı aşkın süredir hiçbir şekilde yeni stok gelmezken ABD'de neredeyse her gün farklı perakendecilerde yeni stoklar görüldü. Avrupa'da da ilgi yüksek olmasına rağmen Sony ilginç bir şekilde tüm odağını Amerika'ya çevirmiş durumda. 




    Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/playstation-brand-is-in-decisive-decline-in-japan-research-firm-claims/
    Kaynak:https://jp.gamesindustry.biz/article/2012/20122502/







  • Tüm stoklari Amerikaya kaydiriyorlar, Xbox'u ana vatan'inda ezmeyi planliyor Sony fakat planlari ters tepebilir.Playstation Fan'i olmama rahmen Sony'nin bu patavatsizligi canimi skmaya basladi.Üstüne üstük olmayan konsol'un Reklam'larini e-mail ile göndermiyorlarmi cildiriyorum, resmen sogudum Playstation markasindan.Kac ay gecti hala stok yok kim aliyor bu konsol'lari hala anlam veremiyorum.
  • motoru yerlimi?

  • adamlar akıllı
  • PS anavatanı olan Japonya'da zor günler geçirirken, yine anavatanı Japonya olan Nintendo tüm dünyada konsol satışları arttırıyor

  • Yav zaten Japonya'da gamer olan herkes de hali hazırda PS4 vardır tabiki de yeni olan konsol daha çok satacak. İkinci PS4 mü çeksin adamlar ?

  • japonlar psp den beri el konsoluna daha cok önem verıyorlar

  • Stok var ama satmıyor mu stok mu yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun yok ki niye ps5 alsın adamlar

  • Adamlar müsrif değil ki her çıkanı alsınlar. Çok fazla çalışmaktan oyun oynadıklarını da sanmıyorum, tabi istatistiklere bakmak gerek. Çalışırken uyuya kalmanın övülecek davranış sayıldığı bir ülkede normal.

    Zehri dünyaya salıyorlar. Kendilerinin boşa harcayacak zamanları yok belliki.
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt

    Zehir değil hocam o bildiğin kapitalist sistem. Para en çok neredeyse oraya gidersin. Alış veriş kültürü Amerika'da yemek, içmek, uyumak gibi olmazsa olmazlardan.

    Bu arada konsol savaşları diye bir belgesel film vardı. İzlemediyseniz tavsiye ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm stoklari Amerikaya kaydiriyorlar, Xbox'u ana vatan'inda ezmeyi planliyor Sony fakat planlari ters tepebilir.Playstation Fan'i olmama rahmen Sony'nin bu patavatsizligi canimi skmaya basladi.Üstüne üstük olmayan konsol'un Reklam'larini e-mail ile göndermiyorlarmi cildiriyorum, resmen sogudum Playstation markasindan.Kac ay gecti hala stok yok kim aliyor bu konsol'lari hala anlam veremiyorum.

  • Çok gereksiz bir haber.
  • son anda fikrimi degistirip konsol yerine asus rog phone 3 ve kolunu aldim ,tamam bir tv ve konsol oyunlarinin tadini vermez ama yüzlerce oyun var android de ve cogunu para vermeden oynuyorum üstelik hem telefon olarak kullaniyorum hemde bilgisayar gibi

  • Bence bunun nedeni Nintendo'nun Japonya pazarını ele geçirmesi

  • Japon’lar ne tv de vakit harcar nede önem verir. Onlar için önemli olan şey portatiflik . yolda , metroda yürürken oynayabilecekleri bir el konsolu .
  • Nasıl kayıp yaşıyor anlamadım, ps5 çıktığı an tükendi japonya da, 500 dolarlık konsol karaborsacıların elinde 1000 dolar dan satılıyo, en çok oyun oynayan ülkeler arasında japonya her evde hemen hemen 1 playstation var bu haber biraz boş çarpıtma gibi geldi bana

  • Akıllı adamlar, PC varken PS niye alsınlar ki. Ne grafikleri grafik, ne oyunları oyun. 3x fiyat var. PS yakında tarih olup Atari- Commodore- Amiganın yanına gider.

  • hangi oyunu oynuyorsunuz mesela? android oyunları kasdediyorsunuz galiba. Ayrıca telefonun hdmi desteği varmı? yoksa cast üzerinden kablosuz olarak tv ye mi bağlıyorsunuz? cast ile gecikme süresi ne kadar oluyor oyunda hissediyormusunuz lag?

  • ahrimar kullanıcısına yanıt
    Pcle rahat rahat upgrade yapmadan 5 sene oyun oynayabilir misin ?
  • ABD’ye çevirmesi normal çünkü oradaki tek rakibi Xbox’ın anavatanında yenerse Avrupa zaten kolay olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.