Şimdi Ara

Xiaomi'nin çevreyi koruma çağrısı yanıtsız kaldı: Herkes şarj cihazlı Mi 11 satın alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi'nin çevreyi koruma çağrısı yanıtsız kaldı: Herkes şarj cihazlı Mi 11 satın alıyor



    Apple'ın ardından Xiaomi de yeni amiral gemisi telefonunun kutusundan şarj cihazını kaldırmıştı. Çinli şirketin "çevreyi koruma" düşüncesiyle aldığı bu karar tüketicilerin büyük bir kısmı tarafından tepkiyle karşılandı.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi Mi 11 satış rekoru kırdı: Beş dakikada 350 bin



    Qualcomm Snapdragon 888 işlemcili ilk telefon olarak piyasaya sürülen Xiaomi Mi 11 kısa süre önce Çin'de satışa sunuldu. Beş dakikada 350 bin adet satarak büyük bir başarıya imza atan cihaz şirketin "çevreye duyarlılık" hedefini pek karşılamış gibi görünmüyor.



    Xiaomi'nin çevreyi koruma çağrısı yanıtsız kaldı: Herkes şarj cihazlı Mi 11 satın alıyor



    "Evinizde bir şarj cihazı varsa ikincisine gerek yok"



    Xiaomi, Apple'ın ayak izini takip etse de müşterilere farklı bir yaklaşım sundu. Çinli şirket Mi 11'i iki farklı versiyon olarak çıkardı. Special Set Edition modelinin kutusunda şarj cihazı yer alırken, Green Edition versiyonunda güç adaptörü bulunmuyor.



    İşin güzel tarafı her iki versiyonun da (şimdilik) aynı fiyatla satılması. Ancak Xiaomi lansman sırasında kullanıcılara evlerinde zaten bir şarj cihazı varsa ikincisini almayarak çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilemeleri yönünde çağrıda bulundu.



    Xiaomi'nin çevreyi koruma çağrısı yanıtsız kaldı: Herkes şarj cihazlı Mi 11 satın alıyor



    Green Edition'a talep çok az



    Açıklanan ilk satış raporları şirketin çağrısının yanıtsız kaldığını gösteriyor. Zira beş dakikada satılan 350 bin adetin sadece 20 bini şarj cihazı içermeyen Green Edition versiyonuydu. Yani kullanıcıların yüzde 94 gibi ezici bir çoğunluğu kutusundan şarj cihazı çıkan versiyonu tercih etti.



    Bu tartışma 2021 yılında da gündemi oldukça meşgul edecek gibi görünüyor. Zira diğer şirketlerin de Apple ve Xiaomi'nin yolundan ilerleyeceğine yönelik bilgiler var. Samsung'un Ocak ayı ortasında tanıtacağı Galaxy S21'in kutusundan da şarj cihazı çıkmama ihtimali yüksek.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/01/01/less-than-six-percent-of-first-mi-11-orders-were-for-the-no-charger-green-edition/



  • Cevreyimi koruyo yoksa cevreyı one surup malıyetı dusurup fırmanın karınımı arttırıyor. Bır urun aldımmı fıyat performansa bakarım hatta birirm fiyata maksimum urun almaya bakarım keza ulkemiz gıbı yerlerde diyelım bozuldu servıs dırek olarak orjınal sarj cıhazı ve kablosunuda ıstıyor. Sız ben bunu evdekı eskı samsungun adaptoruyle şarj ettim diyin. Hemen kullanıcı hatası diyip yollarlar.

    Evlerinde şarj aleti varsa zırvalığını kim çıkardı merak ediyorum. Kimin evinde 55w şarj aleti var? Telefonu satınca şarj aleti zaten gidiyor. Hayır gitmese dahi senelerce kullandığım telefonun şarj aletini yeni telefonumda kullanmak isteyeceğimi sanmıyorum. Zaten yeni modellerde watt değeri yükseliyor,evde şarj aleti olsa bile yeni model için düşük kalacak. Neresinden tutsan elinde kalıyor

  • "Aynı fiyata satılan"dan sonrasını okumaya gerek yok
  • 55W adaptör 15$ değerinde. kolay kolay kimse istemiyorum demez.

  • ikisinin fiyatını aynı yaparlarsa tabi böyle olur,koyucaksın 100$ farkı o zaman alınırmı alınmazmı görürüz.bu alanların hepsinde adaptör olduğunuda adım kadar eminip.
  • madem şarj cihazı alma doğayı koru diyorsun, o zaman parasınıda düşüceksin kutudan. insanlar enayimi aynı fiyata şarj cihazsız alsın. kaldı kı xiaomi alan kitleden bahsediyoruz :)

  • Apple kullanıcısı olarak adamları takdir ettim, en azından şarj cihazına ekstra para istemiyorlar. Bazı yorumlarda şarj cihazı parasını düşeceksin demişler ancak Apple düşmeden üstüne bindirme yöntemi yaptı resmen, bu adamların yaptığı gibi yapmadı ona dikkat etmiyor kimse...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper Yasin Mutlubay -- 3 Ocak 2021; 20:16:37 >
  • Güzel olan şey Apple gibi direkt çıkarmamaları, en azından iki farklı sürüm çıkarıp insanlara seçme hakkı tanımaları. Garip olan şeyse niye aynı fiyattan koyuyorsunuz alüminyum

  • Aynı fiyata koyup kıyaslamak saçma olmuş. Kulaklık ve şarj aleti çıkar düşür ayrı sat mesela o zaman karşılaştır
  • Çevreyi koruma çek bir radyasyon
  • Xiaomi akıllandı. Bir dahakine fiyatlar aynı olmayacak.

  • Amaç doğayı korumak ise adaptörsüzün fiyatını düşürmek yerine adaptörlünün fiyatını yükseltseler bile daha mantıklı olurdu. Şu anki yapılan ugulamanın amacını tam anlamadım ben. Adaptörsüz alırsak aradaki farkla ağaç falan da dikmiyorlar sanırım.
  • Cevreyimi koruyo yoksa cevreyı one surup malıyetı dusurup fırmanın karınımı arttırıyor. Bır urun aldımmı fıyat performansa bakarım hatta birirm fiyata maksimum urun almaya bakarım keza ulkemiz gıbı yerlerde diyelım bozuldu servıs dırek olarak orjınal sarj cıhazı ve kablosunuda ıstıyor. Sız ben bunu evdekı eskı samsungun adaptoruyle şarj ettim diyin. Hemen kullanıcı hatası diyip yollarlar.

  • Şimdi birinde şarj aleti var birinde yok ikiside aynı fiyat mı ? Xiaomi apple müşterilerine göz dikmiş anlaşılan 😁
  • Sanki her şarj cihazı her telefonu adam gibi destekliyorda yok evdekini kullanmış ne saçma bi çıkarım.
  • Sar'ına bak da konuş.
  • Eee cin olmadan adam çarpmaya kalkarsan böyle olur. Apple alanında tek diye istediği şekilde at koşturuyor. Diğer üreticiler de görüp ders alsınlar.

  • Madem doğayı çok düşünüyorsun, kutusunda adaptör olmayan cihazlarda adaptör farkını düş yada adaptör maliyetini Greenpeace yada benzeri bir kuruma bağışla. Ulan komünistim diyen bile kapitalistin önde gideni.
  • Siz "evinizde bir şarj cihazı varsa ikincisine gerek yok" derseniz, biz de bi ara "evimizde bir telefon varken ikincisine gerek yok" diyebiliriz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vs-fb

    Madem doğayı çok düşünüyorsun, kutusunda adaptör olmayan cihazlarda adaptör farkını düş yada adaptör maliyetini Greenpeace yada benzeri bir kuruma bağışla. Ulan komünistim diyen bile kapitalistin önde gideni.

    Aynen öyle hocam. Daha ucuz değilse veya aradaki gelir farkıyla çevre adına bir şey yapılmıyorsa neden tüketici adaptörsüz alsın ki?

    Uzun süredir Çin ve komünizm aynı yerde anılamaz bile. Çin'in şu anki sistemi kapitalizm dahi değil, direkt vahşi kapitalizm uyguluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 4 Ocak 2021; 7:29:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimizdeki eski şarj bozulunca ne olacak peki? Yenisini bedavaya verecekler mi? Hem elimizdeki genelde düşük amperli oluyor. Yeni telefonu 3 saatte dolduruyor. O ne olacak? Şirketlerin çevre duyararına inanmayın. 3 kuruş kâr için ...... bile satarlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.