Şimdi Ara

DFI'ın Intel kullanıcılarına sürprizi: LanParty X38-T2R

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hız aşırtma (overclock) denilidğinde akla gelen ilk anakart üreticisi olan DFI'nin Intel işlemci kullananlara yönelik ciddi bir sürprizi var. Firma önümüzdeki günlerde yapılacak olan Computex fuarında Intel'in X38 yonga setini kullanan yeni bir modeli gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. DFI'nin hazırladığı yeni modeli LANPARTY X38-T2R hayli iddialı geliyor. Intel'in hazırladığı kod adı Bearlake olan yeni nesil 3 serisi yonga seti ailesinin en performanslı modeli olan ve bayrak taşıma görevini üstlenen X38 yonga seti bilindiği gibi özellikle 1333MHz fsb'ye sahip yeni Core 2 işlemciler ile birlikte gelecek yılın başında marketlerdeki yerini alması planlanan 45nm üretim teknolojisine sahip çift ve dört çekirdekli Wolfdale ve Yorkfiled işlemcilerine verdiği destekle de dikkat çekiyor. Tabii yonga setinin sağlayacağı PCIe 2.0 uyumlu gerçek 2x PCIe X16 desteği de unutulmamalı.

    Gelen bilgilere göre, DFI'nin X38 yonga setini taşıyan yeni anakartı LANPARTY X38-T2R firmanın LanParty serisi modellerinin tüm karakteristik özelliklerine sahip olacak. Firmanın özellikle maliyetlerinden dolayı DDR-3 bellek desteği yerine uygun gördüğü DDR-2 bellek desteği ile anakart 8GB'a kadar DDR-2 1066MHz bellek deseğine sahip olacak. Ayrıca DFI'nin DDR-3 bellek desteğine sahip olan LANPARTY X38-T3R modelinin de daha sonra hazırlanabileceği vurgulanıyor. Hız aşırtmacıların ilgi göstereceği yeni anakartın sahip olduğu Crossfire desteği ile AMD-ATi'nin R600 grafik işlemcisine sahip ekran kartları ile yeni rekorlar kırılması da gündeme gelebilir. Topalm 3 adet PCIe slotuna sahip olan anakartın 3. slotu ise PCIe X4 formunda çalışmakta. Yine bir DFI standardı olarak 8 fazlı dijital güç ünitelerinin kullanıldığı anakart üzerinde ısı iletim teknolojisini esas alan özel bir soğutma ünitesinin de kullanılacağı ifade ediliyor. Ethernet, ses ve genişleme olanakları açısından da yeni güney köprümüz ICH9R'nin desteği ile son derece zengin olması beklenen anakartın piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor ama X38 yonga setinin Intel tarafından resmi olarak Temmuz ayında duyurulacağını ve firmaın en pahalı yonga seti olacağını düşündüğümüzde DFI'nin yeni modeli LANPARTY X38-T3R'in piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı konusunda aşağı yukarı bir fikir sahibi olabilmemiz de mümkün.

    Gelen bilgilere göre, DFI X38 yonga setli LANPARTY X38-T2R modelinin yanı sıra AMD'nin yeni nesil işlemcileri için hazırladığı en iddialı yonga seti olan RD790 yonga setini kullanan LP RD790-M2R modelini de hazırladığı ve bu modeli de yine Computex fuarında katılımcılara sergileceyeği ifade ediliyor. H eriki anakarta yönelik olarak DFI'nin iki ünlü ve başarılı mühendisi Oskar ve Jerry'nin ciddi çalışamları sonucunda hazırlandığı da özellikle vurgulanıyor. Bakalım DFI son zamanlarda piyasaya gecilmeli sürüdüğü LanParty modellerinin aksine bu sefer doğru zamanlama ile piyasaya giriş yapacak gibi görünüyor.


    Sayfanın Linki : http://vr-zone.com/?i=5016




  • Avuç içlerim kaşınmaya başlamıştı Meğerse bu yüzdenmiş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

    Avuç içlerim kaşınmaya başlamıştı Meğerse bu yüzdenmiş


    Konu overclock olduğunda malın iyisini hiç kaçırmıyorsun hee
  • Çok güzel 3 tane vga
  • İşte beklediğim anakart buydu...Yaza sistem toplıycaktım oc ile 4 ghz zorlamak istiyordum ama bir türlü anakartta karar kılamamıştım:) Sanırım DFI yine kendini gösterecek bu anakart ile ama çabuk çıksa ya:(
  • dfi olsunda çamurdan olsun bee



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 3 Haziran 2007; 15:20:14 >
  • güzell DFI çıkarsında ne çıkarırsa çıkarsın:D
  • bu anakart süper iş çıkarabilir..
  • bu yonga set harbi 60 derecelere vuracak mı en çok merak konu ettiğim bu. Eğer 60 celeri buluyor ise iyi bir soğutma sistemi koymaları gerekir bence.
  • Bu katı kondansatörlerin yaygınlaşması iyi bir gelişme.
  • ordaki chip set soğutucumu yoksa ek işlemci takma yerimi bana işlemci gibi geldi
  • güzel kart olmuş ddr2 olduğu için dahada iyi olmuş süper fiyatta iyi olursa yaşadık yaşadı yaşadılar(saçmaladım galiba sevinçtendir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_550 -- 3 Haziran 2007; 16:46:57 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MyR!sTaTe

    Çok güzel 3 tane vga

    3 vga olunca bi kartı fizik kartı olarak kullanabiliyormuyuz ? kullanabiliyosak nasıl kullanıyoruz ? 2 kartla da bunu yapmak mümkün mü ? mümkünse hangi çipsetle ? şimdilik bu kadar teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: subzero_eren

    ordaki chip set soğutucumu yoksa ek işlemci takma yerimi bana işlemci gibi geldi
    Dfi'ye özgü seramik soğutma. Büyük işlemci soğutucularının takılmasını engellememek amacıyla ve biraz da X38'in aşırı ısınması nedeniyle kuzey köprüsünde seramik soğutma kullanılmış.
  • Ula bu DFI gene ağırlığını koymuş.Şimdi gelde DFI alma
  • Bu arada anakartın diğer bazı özelliklerini de hatırlamakta fayda var,

    DFI'ın Intel kullanıcılarına sürprizi: LanParty X38-T2R
  • farkında mısınız bilmiyorum ama güney - kuzey köprülerede her hangi bir heatsink yok...bunun mantıklı tek bir açıklaması olabilir adamlr ısı sorununu bi şekilde çözdüler ve bunu fazla gösterip de başkaları tarafından kullanılmasını istemiyorlar....aklıma ilk bu geldi.... konu DFI olmasa daha oraya uygun bişi bulunamadı da derdim ya bunun öyle olmadığını bilebilecek kadar DFI yı iyi bilirim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arimurdul

    farkında mısınız bilmiyorum ama güney - kuzey köprülerede her hangi bir heatsink yok...bunun mantıklı tek bir açıklaması olabilir adamlr ısı sorununu bi şekilde çözdüler ve bunu fazla gösterip de başkaları tarafından kullanılmasını istemiyorlar....aklıma ilk bu geldi.... konu DFI olmasa daha oraya uygun bişi bulunamadı da derdim ya bunun öyle olmadığını bilebilecek kadar DFI yı iyi bilirim...


    Kuzey-Güney köprülerinde soğutucu yok çünkü resim kartın mühendislik örneklerinden birine ait. Piyasa versiyonunda kesinlikle özel bir soğutma olacaktır.
  • renkleri biraz daha caf caflı olsaydı fena olmazdı hani.
  • klasik uv dfi renkleri
    @rockford ve @enir bayılır walla
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.