Şimdi Ara

2021 yılının zamlı trafik cezaları belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2021 yılının zamlı trafik cezaları belli oldu



    2021'de en düşük ceza, taşıma sınırı üstünde yolcu alan sürücülere 113 lira olarak kesilecek. En yüksek ceza ise 35 bin 699 lira ile işletme şartlarına uymadan araç muayene etmeyi üçüncü kez tekrarlayanlar için uygulanacak. Yetkisi olmadığı halde aracında "çakar" olarak tabir edilen ışıklı/sesli uyarı sistemlerini kullananlara 1339 lira ceza verilecek. 



    Alkollü olarak araç kullandığı ilk kez tespit edilen, trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde art arda birden fazla şerit değiştiren, ters istikamette araç süren, emniyet şeridi ihlali yapan ve hız sınırlarını yüzde 50'den fazla aşan sürücüler 1339 lirayla cezalandırılacak.



    Hız sınırlarını yüzde 30'dan yüzde 50'ye kadar aşan, takograf ve taksimetre kullanmayan, yaya veya okul geçitleri ile kavşak giriş ve çıkışlarına yaklaşırken yavaşlamayan ve buralardan geçmek üzere olan yayalara öncelik vermeyenler 652 lirayla cezalandırılacak.



    2021 yılının zamlı trafik cezaları belli oldu



    Ayrı bisiklet yolu veya şeridi varsa bisiklet ve elektrikli skuteri taşıt yolunda sürenlere, bisiklet, elektrikli skuter, motorlu bisiklet ve motosikletleri yayaların kullanması için ayrılan yerlerde sürenlere, elektrikli skuter ile sırtta taşınabilen kişisel eşya harici yük ve yolcu taşıyanlara da 314 lira ceza kesilecek.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli motosiklet markası Silence Türkiye pazarına giriş yapıyor



    Araçlarına nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda tescil plakası takmayan, farklı okunması veya okunmamasını sağlayacak şekilde tescil plakasında değişiklik yapanlara 551 lira ceza verilecek. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ya da yabancı sürücü belgesiyle şartlara aykırı araç kullananlar 543 lirayla cezalandırılacak.



    Sahte ya da başka bir araca ait plakayı takan veya kullananlar, 6 bin 687 lira cezayı ödemek zorunda olacak. Drift/spin atarak trafiği tehlikeye düşürenlere 6 bin 700 lira ceza uygulaması yapılacak. Uyuşturucu veya uyarıcı madde alarak araç kullanan kişiler 6 bin 909 lirayla cezalandırılacak.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/2021in-trafik-cezalari-belli-oldu/2094495







  • 2021 YILININ ZAMNSIZ BELLİ OLAN BİŞİ VAR MI BE

  • Yine zamımıza koymuşlar desene...

  • 341 lira kırmızı ışık ihlali. Şaka mı bunlar. Kırmızı ışıklara uymuyarak kaçtane ölümlü kaza oldu. Dikkate almıyorlar ki .

    Yap şunu 20.000 lira bak bakalım Türkiyede kırmızıda geçen olacak mı. Cezalar caydırmak için , ödenebilir bir gelir kapısı değil.

  • Daha ağır müeyyideleri olmalı, sayın içişleri bakanımız inşallah gereğini yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu motorbisikletin arkasına ses sistemi bağlayan, mahalleyi ayağa kaldıranlara da idam falan gelse keşke.

  • Ülkemizde uygulanan trafik cezaları caydırıcı olmaktan çok ama çok uzak bizim milleti ancak cebiyle hizaya getirebilirsin yoksa kural tanımaz bu millet

  • Cezalar gayet caydırıcı ama trafikte suç işleyeni takip edip anında sıcağı sıcağına ceza yazan yok...

    Misal; bir minibüs günde hiç geçmese en az 10 defa kırmızı ışık ihlali yapıyor, cezası 314 TL x 10 =3140 TL ve aynı gün...

    Yarın tekrar ışıkta geçebilir mi acaba?

  • İyiymiş
  • Bunlar para cezaları. Kaç cezadan sonra ehliyete el konulduğu da belirtilirse güzel bir tablo olur lakin bu şekilde hiç caydırıcı gözükmüyor.

  • Kırmızı ışıkda geçip aracım ile çarpışan peugeot marka araç inkar edip yeşildi diye imzaatmıştı ilk kazam oldugundan uyanamadım. bir daha kırmızıda geçip yeşildi diyeni anırtmak boynumun borcu olsun. Cezalar degil hukuk sistemi yargı sistemine taşınınca ipler kopuyor haksız haklı haklı haksız oluveriyor arkan olsun kafi. kaza yaptıgım aracın sahibi kadın arayıp ben bu işlerin içindeyim diye tehdit ettigi gün gibi aklımda ve dedigi oldu yarı yarıya kapandı mevzu kaza videomda elimde bu ülkede adalet samanlıkda iğne aramak gibi.

  • ceza konusundaki güncellemelere lafım yok ama otoyol ve köprü güncellemeleri çok saçma oldu.

  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt

    o minibüslere ceza yazacak baba yiğit yok ki öyle 10 kere.

  • raiden_ R kullanıcısına yanıt

    hocam hakkını niye aramadın haklı olduğunu bildiğin halde ?

  • o herifler de iyi ceza yiyor ama polisine denk gelirse. Ülkede tek tip polis karakteri olsa herkes o cezalara uyar. Almanya'da yaşadım yıllarca, polisin cinsiyeti ve adı değişir ama karakteri asla değişmez. Görevini asla ihmal etmezler.

  • Thermodynamiker kullanıcısına yanıt

    İşte bunun için Almanya dünyanın sayılı devletlerinden...2021 yılının zamlı trafik cezaları belli oldu 

  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt

    aynen öyle hocam. Üniversite'de hocalar olsun, iş yerindeki çalışanlar olsun, herkes işini olması gerektiği gibi yapar. Hiç şaşmadı daha 7 yıllık tecrübemde.

  • Cezalar hiç caydırıcı değil, engelli yerine park etmek 288 olabilir mi? Caydırıcı mı şimdi bu?

  • Daha çok zam istiyorum daha çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.