Şimdi Ara

Apple; sanal iPhone geliştiren Corellium’a açtığı davayı kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple; sanal iPhone geliştiren Corellium’a açtığı davayı kaybetti



    Apple’ın geliştirdiği sistemlere kendi kuralları haricinde erişilmesine veya benzerlerinin yapılmasına kesinlikle karşı olduğu herkesin malumu. Geçtiğimiz yıl sanal iPhone yazılımları üreten Corellium’a dava açan firma istediğini alamadı.



    Corellium zaferi



    Corellium girişimi sanal iPhone ve Android yapıları geliştirerek güvenlik araştırmacılarının beğenisine sunuyor. Araştırmacılar tarayıcı üzerinde sanal iPhone veya Android telefon çalıştırarak gerçek bir cihaza gerek kalmadan sistemdeki açıkları araştırabiliyor. Firma bundan iyi de bir gelir elde ediyor.



    2018 yılında Apple muhtemel bir satın alım için Corellium ile görüşmelere başlamıştı. Sanal iPhone yazılımlarını da test eden firma ne var ki sonrasında kararından vazgeçti. Hemen ardından da iki önemli iddia ile Corellium firmasına dava açtı.



    Davada Apple firmanın izinsiz bir şekilde sanal iOS oluşturduğu için telif hakları kanununu ve platformun güvenliğini tehlikeye sokarak da Dijital Milenyum Telifleri kanunu çiğnediğini iddia etmişti.



    Apple; sanal iPhone geliştiren Corellium’a açtığı davayı kaybetti



    Florida mahkemesi Apple’ın telif hakkı iddiasını kafa karıştırıcı buldu ve Corellium’un adil kullanım ilkelerini gözeterek ürün geliştirdiğine hükmetti. Yargıç; bugün Apple’ın suçladığı yazılımın eğer satın alım gerçekleşseydi şirket içi testler için kullanılacağını da dile getirdi. Bununla birlikte güvenlik parametrelerini çiğnediğine dair iddia ise daha sonra görüşülecek. Böylece Corellium’un sanal iPhone yazılım satışına bir engel gelmemiş oldu.



    Dava ile Apple’ın güvenlik araştırmacılarına yönelik olarak siber saldırıya uygun hale getirilmiş iPhone cihazları programı başlatmasının aynı dönem denk gelmesi ilginç. Apple uzun süredir mobil platformunu açıklara karşı taramak isteyen araştırmacılara zorluk çıkarmakla eleştiriliyordu. Geçtiğimiz haftalarda SRD adı verilen özel iPhone programını duyurarak sürpriz yapmıştı.




    Kaynak:https://www.engadget.com/apple-loss-lawsuit-corellium-120347028.html







  • İyi de ayda 99 dolara cihazın gerçeğini alırım orada?


    https://www.corellium.com/security-research




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 30 Aralık 2020; 22:11:32 >
  • Teknik üretmek neyse de genel satışa açık sunulmuş bir ürün yada hizmet için yancı bir firma iş yaptığında, misal samsung'un yaptığı bir telefona kulaklık, kılıf yada kablo üretip satabilmek için veya bir yazılım ürettiniz sisteme entegre çalışıyor MS exchange gibi bir yazılım yaptınız, yada bir donanım PS5/ Xbox X cihaza bir şey yapmaya çalıştığınızda firmadan izin almanız gerekiyor, üreticinin kopyalanamaz teknik patent dışında kazanç kapıları uydurulmasına son verilmesi lazım.
    Firmalar büyüdükçe semiriyor kendi sömürü eko sistemini oluşturuyor.

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Hedef kitlesi son kullanıcı değil dostum, geliştiriciler. Tarayıcıdan her ulaştığında sıfır bir telefon gibi farklı şeyleri deneyebiliyor geliştiriciler. Fiziksel bir telefondan çok daha pratik haliyle.

  • Bu iyi bir haber. Bu sistemi iyi bir şekilde pazarlayabilirlerse her yazılım firması kendi device farmını çok daha düşük fiyatlara çok daha efektif ve ölçeklenebilir şekilde kurabilir.
    Yaygınlaşması durumunda test mühendislerinin değeri daha da artacaktır.
  • Apple a komisyon ödemeden, aman kimse iphone dan zerre faydalanmasın.

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Hocam tek başınıza bir geliştirme yapıyorsanız cihazları satın almak belki düşünülebilir ama daha büyük bir ekip ile geliştirme yapıyorsanız bu tür sistemler çok daha avantajlı. Ek olarak kullanım bazlı ücretlendirme için saatlik $0.50 çok değil bence.

  • inşAllah böyle bir haberle apple iflas etti haberinide okuruz... Amin...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    İflas etse senin eline ne geçecek? Yani Apple’nin sana ne zararı var? Beğenirsen alırsın beğenmezsen almazsın.
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

    insanlık kurtulacak... 1defa yırttı bu kez kaçamıyacak...

  • Arkadaşlar Bu Corellium Galiba Android Tabanına İOS Yapıyor.

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    Ne mana da kurtulacak insanlık ?
  • Esxici E kullanıcısına yanıt

    yokedilmekten kurtulacak...

  • ugah6aiw kullanıcısına yanıt
    Tamamen alakasız konuşuyorsun. Kısaca sevmiyorum bu markayı de ve geç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.