Şimdi Ara

Volkswagen, Türkiye'de kurduğu şirketi kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Volkswagen, Türkiye'de kurduğu şirketi kapatıyor



    Alman üretici Volkswagen, yeni fabrika yatırımı için Türkiye'yi seçtiğini duyurmuş ve bu kapsamda geçtiğimiz yılın Ekim ayında Manisa'da ‘Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi' unvanlı şirket kurmuştu.



    Söz konusu yatırım kararı ilk kez Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyonları sebep gösterilerek askıya alınmış, ardından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının sektörü olumsuz etkilediği gerekçesiyle tüm yeni fabrika yatırımlarının durdurulduğu belirtilmişti.



    Volkswagen, Türkiye'de kurduğu şirketi kapatıyor



    Bu kapsamda Türkiye'deki fabrika yatırımından da vazgeçen şirket, şimdi de yatırım için kurduğu Manisa merkezli şirketi kapatma kararı aldı. Alman üreticinin 943 milyon 500 bin Türk Lirası sermaye ile kurduğu Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi için 17 Aralık tarihinde tasfiye kararı aldığı belirlendi.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'de cep telefonu ve otomobil üretenlere yeni teşvik düzenlemesi



    Şirketin bu kararı Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi. Ardından 28 Aralık tarihinde de tasfiye için tüm alacaklılara çağrı yapıldı. Böylece Volkswagen'in Türkiye'de yeni bir fabrika kurmak için başlattığı girişim tamamen ortadan kalkmış oldu. Şirketten yapılan açıklamada yeni bir fabrika yerine Slovakya'da bulunan tesisi güçlendirmek için yatırım yapılacağı duyurulmuştu.




    Kaynak:https://www.bloomberght.com/volkswagen-turkiye-deki-sirketini-tasfiye-ediyor-2271598







  • Doğru söylüyorsun hocam. Sırf kendisi daha çok satsın diye başımıza bir dünya vergi getirten, IMEI ücretini 150-160 TL'den 2000+ TL'ye çıkartan Vestel'i alalım.

    Ayrıca bir çok ilde yer alan Samsung/Apple mağazaları veya büyük teknoloji mağazalarındaki ilgili firma standlarında çalışanları felan hiç saymayalım. Bir firma sadece merkez şubesinden ibarek çünkü.

  • Nereye gidiyorsa gitsin. Sıktı şunların muhabbeti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atam ne güzel demiş, " Her fabrika bir kaledir" diye.. yazık oldu.. böyle fabrikalar sayesinde işsizlik azalır oysa.

  • Volkswagen seviciliğine devam mı ?

  • Evet bunla uğraşacağız. Renault 7.500 , Fiat 6.500 , Toyota 5 bin , Mercedes 5 bin ,Man 2.500 , Ford 11.500 yan sanayi fabrika ve çalışan sayılarından bahsetmiyorum bile bunların ülkeye yaptığı katkıları görmezlikten gelmek cahilliktir.

  • Alperk87 A kullanıcısına yanıt
    merak etme vatan sevgisi için para almayız biz.

  • ülkeye fabrika kuruyorlar diye propaganda yapan kitle ile kapatıp s... gitsin diyen kitlenin aynı olması... bunu bilim adamları açıklamalı...:)

  • Kurulurken de ağzı olan konuşuyordu şimdi de konuşacak. Geçiniz.

  • RichesMen kullanıcısına yanıt
    nereden eserse oraya...

  • vatan sevgisimi
  • Bazzat almaya devam mı ak sevdalı kardeşlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 29 Aralık 2020; 14:28:2 >
  • Adam pkk ya operasyon yaparsan fabrika kurmam diyor,bizimkiler ağlıyor
    Nasıl bir düzene düştük yav

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canmania

    Evet bunla uğraşacağız. Renault 7.500 , Fiat 6.500 , Toyota 5 bin , Mercedes 5 bin ,Man 2.500 , Ford 11.500 yan sanayi fabrika ve çalışan sayılarından bahsetmiyorum bile bunların ülkeye yaptığı katkıları görmezlikten gelmek cahilliktir.

    kurulsa tabi ki iyidi fakat fabrika muhabbetleri dönerken kurmazlar gibi şeyler söylediniz kurulurken az maaş verecek o yüzden kuruyorlar dediniz şimdi tekrar başa döndünüz

    ayrıca vw denilen firma siyasi nedenlerden dolayı fabrika kurmuyor. yani bizim dış politikamız yerli yerinde olması gerektiği gibi açmıyorsa açmasın. kim ne derse desin tamamen objektif olarak iktidarın dış politikasını beğeniyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JanKlod kullanıcısına yanıt

    Ben bunları nerede ne zaman söylemişim ? Her şeyi siyasete iktidara muhalefete bağlamayın , buna tepki veriyorsam iktidar eleştiriyorsam muhalefet yanlısıyım öyle mi ? Öncekiler gibi iktidarı muhalefeti bunların hepsi bir gün değişir aslonan ülkenin geleceğidir. Ben vw fabrika açsın diye dış politika belirleyelim demiyorum yorum yazan arkadaşın bunlarla mı uğraşacağız lafıma tepkim her şeye herkese gider yaparak biz bize yeterizle olmaz bu işler. Öyle olsa şu an ülkeye yatırım getirmek için uğraşmazlardı.

  • SevenDeadlySins S kullanıcısına yanıt

    https://onedio.com/haber/sayistay-raporundan-ovit-tuneli-nde-19-5-bin-tl-lik-is-icin-17-milyon-tl-odenmis-944758 gerçekten vatan sevgin varsa böyle şeylerde iktidarı eleştirmen gerek diceksin konumuzla ne alaka gerçek vatan sevgisi olan insanlar halkı ve vatanı böylesine yanlış yönetenleri eleştirir başımızdan gitmesini ister o yüzden bu göze batan bi kaç örnekten biri diye söyledim. daha bir sürü var bunları görmediğini varsayarak söylüyorum istersen bir sürü söyleyerebilirim gerçekten vatan sevgilisiysen iktidardan iğrenmen gerek anladın mı? :) ne diyorsun var mısın iğrenmeye bakalım

    bu sevginin kaynağı gerçekten vatan mı yoksa akp mi :) ha baştan söyle çalıyo ama çalışıyo diyenlerdensen hiç uğraşmayalım :)





  • Fabrika kurmayacaksa manası yoktu zaten. Normal bir durum.



    Bu arada Ovit Tünelinde 19.500 liralık ne işi varmış?

    Yoldan çevirdiğin ameleye "şu toprağı şurdan al şuraya at" desen o parayı isteyecek senden zaten.

    Rakamlarda bir saçmalık var.


    Bir de hep mış mış, miş miş. "Aha al belgesi bu" demek yok hiç. Salla, sallayabildiğin kadar. Çünkü arkanda bunlara gözü kapalı inanan bir kitle var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Aralık 2020; 15:0:47 >
  • Bu markayı kullananlar türkiyede üretilmediği için kullanıyorlardı. Fabrika açılsaydı türkiyede üretildiğü için limse alıp binmezdi

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.