Şimdi Ara

Xiaomi Mi 11 tanıtıldı: Snapdragon 888 yonga seti, Harman Kardon ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
8.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mi 11 tanıtıldı: Snapdragon 888 yonga seti, Harman Kardon ses



    Amiral gemisi sınıfında her yıl üzerine biraz daha ekleyerek gelişmeye devam eden Xiaomi; yeni yılda rekabete katılacak Mi 11 adındaki amiral gemisini duyurdu. Xiaomi Mi 11 pek çok yenilik ile geliyor.



    Xiaomi Mi 11 tasarımı



    Xiaomi Mi 11 modelinde 6.81 inçlik kavisli AMOLED ekran bizi karşılıyor. 3200x1440 piksel çözünürlüğe sahip olan ekran düşmelere ve darbelere karşı çok daha dayanıklı Corning Gorilla Victus ile kaplanmış.



    Ayrıca Bkz.Maske, mesafe ve karantina bu oyunda buluşuyor



    120Hz tazeleme hızına ulaşabilen ekranda 480Hz dokunmatik tarama hızı yer alıyor. Nokta çentikli ekran DisplayMate tarafından A+ kategorisinde değerlendiriliyor ve piyasadaki en iyi ekranlardan birisi olarak gösteriliyor.



    Telefonun arka kısmı da kavisli ve elde tutuşu kolaylaştırıyor. Kasa 8.06mm kalınlığında ve 196 gram ağırlığında. Devasa arka kamera biraz çıkıntı yapıyor. Parmak izi okuyucusu ise ekrana entegre ve nabız ölçümü de yapabiliyor.



    Xiaomi Mi 11 tanıtıldı: Snapdragon 888 yonga seti, Harman Kardon ses



    Xiaomi Mi 11 kamerası



    Telefonun arka kısmında 108MP çözünürlüğünde f/1.85 aralığında ve 1/1.33” ölçeğinde büyük bir sensör yer alıyor. Sensör 7 katmanlı lens ile desteklenmiş. 1.6 mikron piksel boyutu daha iyi ışık almasını sağlıyor. 13MP çözünürlüğünde 123 derece açılı sensör ve 5MP çözünürlüğünde 50mm telefoto/makro sensör onu tamamlıyor. Ön kamera ise 20MP çözünürlüğünde.



    8K video kaydı yapabilen kamera paketi süper gece modu, profesyonel mod, video log modu, sinematik lens gibi pek çok yapay zeka özelliği ile destekleniyor. HEIF desteği ve gökyüzü filtresi de unutulmamış



    Xiaomi Mi 11 donanım özellikleri



    Telefona Snapdragon 888 yonga seti güç veriyor ve sektörde bir ilk. Zaten Qualcomm ve Xiaomi uzun süredir yonga tasarımı konusunda ortaklık yapmaktaydı. 5nm sürecinde geliştirilen Snapdragon 888 yonga seti önceki nesillerden farklı bir yapılanmaya sahip.



    Performans tarafında ARM’ın tasarladığı Cortex-X1 özelleştirilmiş çekirdeğini temel alan Kryo 680 yer alıyor. Orta yüklerde Cortex-78 olduğu tahmin edilen 3 adet çekirdek ve Cortex-55 tabanlı 4 adet çekirdek hazırlanmış



    Ayrıca Bkz.Yerli girişimden milyon dolarlık satın alım



    2.84GHz seviyesine kadar çıkabilen işlemci tarafı Snapdragon 865 yonga setine göre yüzde 25 daha iyi performans sunuyor. Aynı hızlarda ise yüzde 25 enerji verimliliği yakalanabiliyor. Adreno 660 grafik birimi ise yüzde 35 performans ve yüzde 25 enerji verimliliği artışı getiriyor.



    Telefonun RAM belleği LPDDR5 standardını destekliyor ve rakiplerinde yüzde 16 daha iyi performans sunuyor. Depolama belleği ise UFS 3.1 standardı ile çok daha yüksek değerlere ulaşıyor.



    Xiaomi Mi 11 tanıtıldı: Snapdragon 888 yonga seti, Harman Kardon ses



    Xiaomi Mi 11 diğer özellikler



    Xiaomi Mi 11 amiral gemisinde dikkat çeken diğer bir detay Harman Kardon hoparlörler. Stere ses veren hoparlörler kaliteyi oldukça yukarı çekiyor. 4600mAh kapasiteli batarya 55W hızlı şarj, 50W kablosuz şarj de 10W tersine şarj ile desteklenmiş. Ayrıca Quick Charge 4+, Quick Charge 3+ ve USB Power Delivery 3.0 da destekleniyor.



    Çift SIM kartın ikisi de 5G ile çalışabiliyor. Kızıl ötesi verici, 6Hz bandını kullanan WiFi 6E, Qualcomm TrueWireless Stereo Plus destekli Bluetooth 5.2, MIUI 12 işletim sistemi şeklinde diğer özellikler sayılabilir.



    Xiaomi Mi 11 fiyatı ve çıkış tarihi



    Xiaomi Mi 11 modeli iPhone 12 gibi kutudan şarj adaptörünü çıkarmış. Sınırlı sayıda Set Edition paketinde 55W GaN şarj adaptörü dahil olacak. Yetişemeyenler ise adaptörü ekstra satın almak zorunda. Xiaomi Mi 11 yılbaşı itibariyle satışa sunulacak ve fiyatlar şu şekilde:



    Xiaomi Mi 11 8GB+128GB – 611$



    Xiaomi Mi 11 8GB+256GB – 657$



    Xiaomi Mi 11 12GB+256GB – 719$




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2020/12/28/xiaomi-mi-11-arrives-with-the-snapdragon-888-a-top-tier-display-harman-kardon-speakers-and-more/







  • Değil. Ağzı olan konuşuyor.


    Xiaomi dün çıkmış bir marka değil. Artık her yerde görüyorsunuz. Kim almış da ne zararı etmiş?


    Reklamlar kapatılabiliyor. Nokta.


    Samsung alınca takip edilmiyor zannediyor, sözlük bebesi.


    Bir de bu takip sistemleri size özel reklam göstermek üzerine kurulu. Paranoyak olmuş millet. Dünyada 8 milyar insan milyarlarca akıllı telefon kullanıcısı var. Allah'ın Xiaomi'si senin verilerini takip etse ne olur etmese ne olur? Google zaten yıllardır ediyor.


    Etraf başkalarının göremediği büyük bir resim gördüğünü, kimsenin çözemediği komplo teorilerini çözdüğünü zanneden gerizekalı kaynıyor.

  • Her şeyin üst seviyede olması istenmiş.

  • yiğitlerin harman olduğu kardon xd ses çipi iyiyse hemen bir tane alırım herhalde.

  • fiyat önemli mi10 fiyatiyla gelirse doğru düzgün servisi olmayan cihazı kimse garantili almaz sarı site 2 haftaya başlar 6000-6500 bandından



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pSy! -- 28 Aralık 2020; 18:58:43 >
  • Stereo hoparlörden kavisli ekrana, bu sefer masraftan kaçmamışlar gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superminator -- 28 Aralık 2020; 19:0:28 >
  • Büyük kamerayı tasarıma iyi yedirmişler. 611$ (4500) mi10'dan daha ucuza getirilebilir. Gayet iyi

  • Bu kadar yüksek yenileme hızı bataryayı adeta öldürüyor. 6000 mAH batarya olsaymış çok iyi olurmuş telefonda. Diğer türlü telefonda kağıt üzerinde her şey çok iyi görünüyor. He sarj cihazı yok onu da yazalım tabi.

  • Ozellikleri gercekten iyi ama çok büyük değil mi yahu ? Bi ben mi alışamadım bu kadar buyuk telefonlara
  • Suya dayanıklılık yok sanırım yine. Kavisli ekran gibi gereksiz bi olay yerine IP sertifikası olabilirdi

  • 611 doların üzerine %50 ÖTV + %10 TRT + %1 Kültür + %18 KDV eklenince güncel kur (7.4 TL) üzerinden sonuç 8891 TL çıkıyor. Eğer kurda bir değişim olmazsa en ucuz modelde göreceğimiz fiyat 8899 TL olur.

    Daha ucuza Galaxy Note 20 varken bu telefonu kimse almaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 28 Aralık 2020; 19:34:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikler + fiyat iyi gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 164.3 mm uzunluk aşırı uzun 158mm idealdi kavisli bide çpk sıkıntı

  • kavisli ekran olduğu sürece çöp...hep aynı tasarım

  • Sd888 dışında bir cazibesi yok bence.



    ayrıca lansmanda sürekli iphone12 ile karşılaştırmaları o kadar itici geldi ki.

  • Tasarım güzel. Büyük bataryasına rağmen kalınlığını da 8mm civarında tutmuş. Ekran oranı 20:9'a geçmiş, Mi 10'a göre boyu 2mm uzamış, 1mm incelmiş.


    Renk seçenekleri de güzel.


    Çin'deki çıkış fiyatı 3999 yuan ve bu Mi 10 ile aynı, ancak selefinde bir olmamışlık hissi vardı. Nihayet QHD+ ekrana geçtiler. Bu fiyat seviyelerinde FHD+ artık ayıp oluyordu. Ancak su ve toz geçirmezliğin de artık gelmesi lazım.


    Fiyat biraz daha düşük olsa daha iyiydi, ama daha düşük fiyatlı amiral gemisini Redmi K40 Pro ile birkaç ay sonra çıkarıp başka ülkelerde farklı markalar altında çıkarabilirler, ancak tabi ki bazı kesintiler olacaktır.


    Esas alınması gereken modeli 256/8 modeli gibi gözüküyor.


    Fiyatı Mi 10 Ultra'dan daha düşük. Adamlar Mi 10 Ultra'yı Mi 11'in çıkışına rağmen çok daha pahalıya satmaya devam ediyor.


    Mi 10 Ultra stokları bitmeden Mi 11 Pro'yu sürmek istememiş olabilirler.


    Kamera konusunda bir miktar kırpma var.


    Belki biraz da Qualcomm'un stok ARM tasarımını kullanması sayesinde bu sene Android amiral gemilerinin çıkış tarihi biraz daha erkene alındı ve iPhone ile yarım jenerasyon fark yerine aynı jenerasyonun içerisine dahil oldu diyebiliriz.


    Türkiye fiyatı kısmen vergiler, kısmense Xiaomi'nin artış gösteren fiyatları nedeniyle psikolojik sınırda takılı kalabilir. Malum ortamlardaki fiyatlarına göre rağbet görebilir, ancak onlar da bu durumdan faydalanacaktır. Mi 10 Ultra'nın satış fiyatları malum ortamlarda yüksek.


    Mevcut kur ve vergilere bakarak 9000TL civarı bir başlangıç fiyatı olacağını tahmin edebiliriz. Vergi ve kur farkını dikkate aldığımızda 8000TL çıkıyor aslında distribütör, aracı ve pazaryeri ile fiyatları şişiriyorlar.


    Mi 10T Pro'da şişirme yok gibi bir şeydi. 8000TL cazip bir fiyat olacaktır.





  • Çünkü kendileri de biliyorlar ki piyasada standart olarak herkesin kabul ettiği telefon iPhone. Sürekli iPhone ile kıyaslıyorlar ama çoğu şov amaçlı içi boş kıyaslamalar. Adam gibi çıkıp biz de bundan sonra beş yıl işletim sistemi güncellemesi vereceğiz diyemiyorlar. Diyemezler de. Çünkü beş yıl destek verebilmek emin olun o 120Hz ekranlardan zibilyon megapikselli kameralardan çok daha yüksek maliyeti olan bir iş. Samsung bile Android’e girişinden 11 yıl sonra üç yıl güncelleme sözü verdi. O da sadece amiral modellere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 28 Aralık 2020; 19:50:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Symbianist

    Çünkü kendileri de biliyorlar ki piyasada standart olarak herkesin kabul ettiği telefon iPhone. Sürekli iPhone ile kıyaslıyorlar ama çoğu şov amaçlı içi boş kıyaslamalar. Adam gibi çıkıp biz de bundan sonra beş yıl işletim sistemi güncellemesi vereceğiz diyemiyorlar. Diyemezler de. Çünkü beş yıl destek verebilmek emin olun o 120Hz ekranlardan zibilyon megapikselli kameralardan çok daha yüksek maliyeti olan bir iş. Samsung bile Android’e girişinden 11 yıl sonra üç yıl güncelleme sözü verdi. O da sadece amiral modellere.

    Güncellemenin maliyeti konusu kocaman bir palavra.


    Güncelleme işini küçük bir yazılım ekibi yapabilir. Milyonlarca adet satmış bir telefon bu maliyet bölündüğü zaman bu birim başına maliyet devede kulaktır.


    Çip üreticileri destek vermediği için istesen de belirli bir güncelleme sürecinin ötesine geçemezsin.


    Daha yeni Qualcomm ile Google anlaştı da 3 büyük Android güncellemesi teknik olarak mümkün hale geldi. O da bundan sonraki modeller için.


    Xiaomi ise Android güncellemelerinin ötesinde büyük arayüz güncellemeleri ile orta ve alt seviye telefonları için bile çok öteye taşıyor. Kullanıcılara yeni özellikler sunuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 28 Aralık 2020; 20:36:54 >




  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Son 5 yılda çıkardıkları model kadar 1 senede çıkarıyor diğer üreticiler.Evet yazılım desteği daha uzun ve daha seri ancak arkasında bazı mekanizmalar var.Ayrıca orta alt seviye ürünlere de yazılım sağlamak daha uğraştırıcı ve maliyetli.Sonuç olarak sadece 1-2 segmente ürün çıkarmaya karar verene kadar diğer hiçbir üretici o desteği sunmayı düşünmeyecektir.Belki de android tarafında özel bir gelişme olur kim bilir?

  • Telefon mu fırıncı küreği mi anlamadım. Niye 5 inç komple ekran bir telefon yapmıyor bunlar?

    Telefon yav bu. Cebe giriyor. Kolumuzda çanta niyetine taşımıyoruz.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.