Şimdi Ara

Trafik cezalarında düzenleme: Tutanaklar e-posta adresine gönderilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Trafik cezalarında düzenleme: Tutanaklar e-posta adresine gönderilecek



    "Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



    Yapılan düzenleme kapsamında araç tescil plakalarına düzenlenen trafik idari para cezası karar tutanakları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın teknik altyapısı üzerinden araç sahiplerinin sisteme kayıtlı e-posta hesaplarına gönderilecek.



    Ayrıca Bkz.Yeni Mercedes-Benz S-Serisi Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



    Elektronik tebligat almak isteyen ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda kayıtlı uygun e-posta adresi bulunmayan araç sahipleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili birimlerine bizzat başvurarak ya da "www.gib.gov.tr" internet sitesinden kayıt oluşturabilecek.



    Kiralık araçlarda ceza kiralayan adına düzenlenecek



    Ayrıca trafik kural ihlali yaptığı tespit edilen aracın, ihlal tarihinde kiralık olduğu Kiralık Araç Bildirim Sistemi'nden anlaşılması halinde, trafik idari para cezası karar tutanağı kiralayan adına düzenlenerek tebliğ edilecek.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/trafik-cezalari-e-posta-hesaplarina-gelecek/2088821
    Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/12/20201225-9.htm







  • Yil 2020 ancak elektronik ortama gecis olacak.Bakalim dogru isleyecek mi...
  • Mailler kasti spam'a düşürülüp indirim zamanını geçirmece :D

  • Fuji kullanıcısına yanıt

    Elektronik ortama geçiş süper ama öncelikle çözülmesi gereken çok daha büyük sorunlar var.

    Hükümet trafik ihlal adetlerini düşürmek adına bir hedef belirleyip buna göre önlem adımları almaktansa bütçeye gelir yazabilmek için bir çok konuya göz yumuyor. Bence önce eğitim ve geçici/kalıcı trafikten men konusunda daha ciddi yaptırımlar uygulamalı.

    Kuzey Amerika'da hatalı park bile yapsan cezayı ödemekle yetmiyor bir de mahkemeye çıkmak zorunda kalıyorsun. Gözünün yaşına bakmıyorlar. Biz ceza yazalım da para gelsin derdindeyiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul’da son yediğim ceza tam bir yıl sonra geldi. Cezayı yediğim yerden gerçekten geçtim mi. Geçtiysem acelem mi vardı? Hiç hatırlamıyorum bile. Ki ben hızlı araba kullanan biri değilimdir. Yani mail bir yıl sonra gelecekse bir manası yok benim için.
  • Bu zaten yok mu? 2 sene önce hanım çarşıya çıkmış arabayı ana cadde üzerinde herkes gibi bırakmış bir dükkana girmiş. Ben de bilgisayar başındayım. Tak e devlet üzerinden bir email geldi, şu plakalı aracınıza cezai işlem yapılmıştır diye. Hemen tlf ettim hanıma daha dükkandan çıkmamış bile 5-10 dk anca olmuştur. Polisi görmüş herkese yazdık size de yazdık demiş. Biz de ödedik mecburen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 27 Aralık 2020; 10:20:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sms bilgilendirmesi de yapılmalı. Hatta anne babaya tembihlenmeli çocuğunuz hız yapmış siz kulağını çekiverin bi zahmet diye. Sadece e posta olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.