Şimdi Ara

Çinli koronavirüs aşısı Sinovac'ın Türkiye'deki 3. faz erken sonuçları açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli koronavirüs aşısı Sinovac'ın Türkiye'deki 3. faz erken sonuçları açıklandı



    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Türkiye’deki aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çinli Sinovac şirketinin koronavirüs aşısının Türkiye’ye geliş tarihini ve Türkiye’deki 3. faz çalışmalarının erken sonuçlarını açıkladı.



    Çinli koronavirüs aşısı Sinovac'ın Türkiye'deki 3. faz erken sonuçları açıklandı



    Çinli Sinovac şirketinin Coronavac isimli koronavirüs aşısının deneme çalışmaları Türkiye’de yapıldı. 3. faz aşamasındaki denemelerin erken sonucu yayınlandı. Türkiye’de 3. faz çalışmaları kapsamında 3457 gönüllüye iki doz aşı uygulandı. Aşı olan kişilerden her 2 kişiye gerçek aşı uygulanırken, 1 kişiye plasebo (boş aşı) uygulandı.



    İkinci dozu olan ve aradan 14 gün geçen 1322 kişi üzerinden aşının etkinliği araştırıldı. 1322 kişiden 29 kişi koronavirüse yakalandı. Bu 29 kişiden 3'üne gerçek aşı, 26’sına boş aşı uygulanmış. Gerçek aşıyı olup koronavirüs testi pozitif çıkan 3 kişi sağlık çalışanıydı ve hastalığı hafif bir şekilde atlattı.



    Yapılan aşı etkinliği hesaplamasına göre aşının yüzde 91,25 oranında etkili olduğu açıklandı.



    Ayrıca Bkz.Oppo Türkiye'ye fabrika kuracağını doğruladı



    Aşının yan etkileri



    Aşı olan bir kişide alerjik enfeksiyon görüldü. Diğer gönüllülerde ise ufak yan etkiler gözlemlendi. İlk doz uygulama sonrası en sık görülen yan etkilerin yüzde 4,7 sıklıkla yorgunluk ve yüzde 3,9 sıklıkla baş ağrısı oldu. Lokal etkilerin ise aşı bölgesinde ağrı (yüzde 1,9) olduğu gözlemlendi.



    İkinci doz sonrası sık görülen yan etkilerin ise yüzde 2,5 oranda yorgunluk, yüzde 2,3 baş ağrısı ve yüzde 0,5 aşı bölgesinde ağrı olduğu belirlendi.



    Çinli koronavirüs aşısı Sinovac'ın Türkiye'deki 3. faz erken sonuçları açıklandı



    Aşılar Pazar günü Türkiye'ye geliyor



    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Çin makamları da Türkiye'ye gönderilecek aşı dozları için onay işlemlerini tamamladılar. Aşılarımız bir aksilik olmazsa pazarı pazartesiye bağlayan gece yola çıkıyor. İnancımız bize her darlıktan sonra bir genişlik olduğunu söylüyor." dedi. Aşılar 28 Aralık'ta Türkiye'ye gelecek.









  • Son zamanlarda bu aşının Alman aşısından daha güvenli olduğu hissine kapılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de bu aşı ile ilgili görüşlerim pozitif. Geleneksel yöntemle uygulanması nedeniyle.
  • Olabilir. Herhangi biri için iyi, güvenli demek için yeterli zamanı beklemiyorlar. Kazanma ve güç hırsı bürümüş gözlerini. Yaşlı grubunda kullanılacak olması da ayrı bir soru işareti bence. Umalım da sonuçları yıkıcı olmasın.

  • yüzde oran daha fazla düşmeden erkenden açıklamışlar bence :)

    %65 70 bandında olsa sonuçlara inanırdım ama %90 üstü de ekonomi temelli bir sonuçmuş gibi geliyor.. Haa bu korona mevzusundan bende çok sıkıldım bir an önce bitsin elbette ama sinovac'a ait rüşvet iddiaları, bu komplo teorisi olacak ama mb de para kalmadığı için çinle swap karşılığı kobay olarak kullanılma ihtimalimiz vs beni hep tedirgin ediyor çünkü bu ilacı kapalı kutu çin üretiyor.. içinde yıllar sonra etkisi olacak maddelerin olup olmadığını nasıl bilicez.. avrupadaki hiçbir ülke almadı diye biliyorum..

    biz ailecek çok şükür atlattık koronayı ve domuz gribi , kuş gribini geçtim normal grip için bile aşı olmuyoruz (bu bizim kararımız bizi bağlar, isteyen olsun tabii :) )..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 24 Aralık 2020; 21:58:9 >
  • Çin bile sonuçları bizden öğreniyor dedi. Abi komedi gibi ülkeyiz, çin sattığı aşının etkinliğini bilmiyor mu da sen böyle bir cümle kuruyorsun ? resmen insanları kobay niyetine kullanıyorsunuz. Şuana kadar çin aşısı dahil diğer aşıların alerjik reaksiyon gösterdiği sonucları ortaya cıktı. Yani karaciğer enzimleri ile alakalı sıkıntısı olanlar aşı yaptırırken iyi düşünsün. Kaldı ki sıtma ilacı bile annemde alerjik reaksiyona sebep olmuştu, karaciğer enzimleri 150 lere gelmişti. Benim kronik karaciğer rahatsızlığım var, bana aşının karaciğerime zarar vermeyeceğinin garantisini verebilecekler mi ? Ben koronayı bile sırf bu yüzden ilaçsız atlattım...

  • Çin şu aşıdan bize 160 milyon doz gönderseydi de şu işten mart sonunda kurtulsaydık ya. 25 milyon aşılı toplu bağışıklık için yeterli olmayacak. 50 milyonu da bulsak yeterdi aslında. en az bir 5-10 milyon arası covid bulaşmış insan da vardır.

  • Başlık ile içerik farklı."Aşılar pazar gelmesiyle ilgili."-Çin aşısıyla ilgili"Güvenlik Analizlerine"güvenmemekle beraber haberlerde gördüğüm kadarıyla Alman aşısı yan etkileri bakımından sanki Çin aşısından daha tehlikeli gibi.

  • 85 milyondan 1300 kişi seçip bastık aşıyı, %91 başarı elde ettik demek biraz garip geldi. Bu 1300 kişi kim yaş aralığı nedir ne iş yapar sigara kullanır mı, ne yer ne içer bunların hepsi bir etken. kötülemek için söylemiyorum ama 1300 kişi az geldi bana 100bin kişi olsa belki o zaman net rakam çıkarabilirdik. umarım başarılı olur...

  • hollowman_ kullanıcısına yanıt

    50 milyon aşı zaten anca gelir. Parti parti göndereceklerdir şimdi 3 milyon göndermişler. Bu virüs dünyada bitmedikçe bir anlamı yok aşının etkisi biter virüs mutasyona uğrar tekrar yayılır. Kader kısmet artık sonumuz Allah'a kalmış biz elimizden geleni yapalım bakalım neler olacak :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP li Özgür Özel'in açıklaması

    “Bırakın Çin aşısını kötülemeyi. Çin mallarına duyduğunuz güvensizlikle Çin’de üretilen aşıyı karıştırmayın. Bir eczacı olarak söylüyorum: Çin’in aşıyı üretme yöntemi, doğru bir yöntemdir. Süreçler geçtikten sonra ben bu aşıyı olacağım. Tüm sevdiklerime de olmalarını tavsiye edeceğim. Bu konuda siyasi kutuplaşmanın dışına çıkmak lazım. Sağlık Bakanı’na çağrımdır: Gelin, bu konuda ulusal bir kampanya yapalım. Biz bu konuda elimizi uzatmaya hazırız.”
    --

  • Aynı aşı Brezilya'da da denendi, ve orada farklı sonuçlar geliyor garip bir durum.

  • zRx Z kullanıcısına yanıt
    Sözelciydim hocam kusura bakma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.