Şimdi Ara

NAND Flash kontrolcü fiyatları %20 artabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NAND Flash kontrolcü fiyatları %20 artabilir



    Pandemi ile birlikte TSMC’nin üretim bantlarına talep zirveye oynuyor. Arzın talebe zor yetiştiği şu günlerde bileşenlerin alt bileşenleri de bir diğeri kadar önemli.



     



    Yaşanan NAND Flash bolluğu açıklamalarının ardı ardına geldiği şu dönemde TrendForce’a göre Phison ve Silicon Motion gibi downstream yani üretim halkasının kullanıcıya daha yakın adımlarında upstream-üretim tesislerinden yeterince zar sağlanamaması neticesinde üretim talebe yetişemiyor.



    Kontrolcülerde %20 fiyat artışı beklentisi



    Çoğu entegre devre üreticisinin yeni sipariş alımını durdurduğu rapor edilirken üreticiler NAND Flash ve bellek modülü üreticilerinin arasındaki anlaşmanın önemli bir aşamaya gelmesiyle birlikte önümüzdeki yılın ilk çeyreği için %15-20’lik fiyat artışı düşünüyor.



     



    Talep tarafında ise Chromebook ve TV’lerde yaşanan yüksek satışlar nedeniyle 64 GB ve daha düşük kapasiteli eMMC’lere talep artmış durumda.



    NAND Flash üreticilerinin teknolojik geliştirmeyi bırakıp  yalnızca nevcut 2D ve 64 katmanlı 3D NAND fazında üretime devam ettiği eMMC sürücüleri bu açıdan üreticilerin bit üretim kapasitesini de aşağı çekiyor.



    Bu da NAND Flash üreticilerini bu alanda üretim yapma iştahını azaltan bir etken. NAND Flash tarafı sabit kabul edersek entegre kontrolcüyle gelen eMMC sürücüleri beklenen fiyat artışından doğrudan etkileneceğe benziyor.



    NAND Flash kontrolcü fiyatları %20 artabilir



    SSD tarafında ise çoğu büyük üretici sürücülerinde kendi üretimi kontrolcüye yer verdiği için üretim kısıtı SSD piyasasını etkilemesi beklenmiyor.



    Ayrıca Bkz.AMD ilk Navi 2 iGPU’lu APU’sunu önümüzdeki yıl duyurabilir



    Yine de raporda kontrolcü tedarik süresinin son dönemde uzamaya başladığını altı çizilmiş. Son olarak PCIe 4.0’a geçişle birlikte artan maliyet ve zar tedariğinde yaşanabilecek sorunların fiyat arttırma potansiyeli taşıdığını ekleyelim.



     



     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/276340/prices-of-nand-flash-controller-ics-poised-to-rise-by-15-20-due-to-tightening-production-capacity-for-foundry-services-says-trendforce







  • Yıllardır ucuzlasın diye bekliyoruz ama her sene daha çok artıyor.
  • İyice baksınlar kıyıda köşede sel olmuş olabilir

  • Apple zararlısı mahsüle kıran gibi girdi.

  • İki hafta önce % 20 düşebilir diye haber yapmadınız mı?

  • Daha gecenlerde fiyatlar dusecek yazdiginizda kimse inanmamisti zaten, tik almak icin insanlarin duygulariyla oynamayin 😈

  • eAkman E kullanıcısına yanıt

    Yalan yanlis haber yapiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.