Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
activexdebugger32.exe nedir? İşlemciyi %98 bloke ediyor??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network ve Güvenlik >> Güvenlik >> activexdebugger32.exe nedir? İşlemciyi %98 bloke ediyor?? Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
taksoyy

2 Haziran 2007, 22:31:38  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar screen shot da koydum, virus olması çok muhtemel bir dosya çunku flash diski takınca çalışıyor. Sonra task manager'dan kapatıyorum dosyayı ama flash diske girince tekrar başlatıyor kendini. Anlamadığım şey ise NOD32 ile taradım ve bir virüs bulamadı. C ve Dyi de taradım onlar da temiz gözüküyor. Bu dosyayı bilen tanıyan ve nasıl ayıklanacağını bilen var mı?

Bu arada dosyayı keşfedişim şöyle oldu: Normalde fanının çalıştıgını dahi anlayamadığım laptopumun fanı dün gece uçak motoruna dönmüştü ancak uykum vardı, kasamadım ve yatıp uydum. bu sabah görev yüneticisinden işlemci performansına bakmak aklıma geldi. bakınca ne göreyim, bu dosya işlemciyi %98 bloke ediyor. Dosyayı durdurdum fan direk sustu tabi..

Cevaplarınızı bekliyorum...

edit: Cümle ve anlatım düzeltimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taksoyy -- 18 Ocak 2008; 19:59:30 >

Aradığınız imzaya şu anda ulaşılamıyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

The signature you have looked for cannot be reached at the moment. Please try again later.
pprodigyy

2 Haziran 2007, 22:34:25  

The Power of Dreams Honda

Siyah 2008 CRV
F@ruk

Sisteme Gözat

2 Haziran 2007, 23:27:11  

@taksoyy özel mesaj attım.

www.anitolia.com

DeSiNaTöR

2 Haziran 2007, 23:30:52  

quote:

Bulunduğu yer C:\Windows\system32

Gizli olur genelde.
Bu trojan C ve D sürücülerini sizden izinsiz halka açıyor.

Nasıl silineceğine gelirsek:

1 - İyi bir virüs programı (Avira olabilir [virüsün çalışmasını engelleyecek])

2 - Ad-Aware SE Professional (Ad-Watch [kayıt defterini kontrol altında tutacak] açık olsun)

İlk önce ctrl-alt-delete yaparak activexdebugger32.exe yi sonlandırıyoruz. Sonra C:\Windows\system32' ye gidip activexdebugger32.exe'yi siliyoruz.

Not: C:\Windows\system32 nin içinde bulunan Ijl11.dll , KMON.OCX , KTKBDHK3.dll , MSWINSCK.OCX , PAC.exe , dosyalarını silin. ve scrrntr.dll , scrrun.dll dosyalarını windows cd sinden değiştirin...Çünkü bunlar değiştirilmiştir.

Daha sonra C:\Windows\system klasörüne gidip ACD.CMD ve ACD2.CMD dosyaları göreceksin onları
siliyoruz..

Başlat çalıştır regedit yazıp regedit de activexdebugger diye arama yapıyoruz.bulduğun tüm activexdebugger dosyalarını silin.
Sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz.

Başlat / Çalıştır / Cmd yaz.

Çıkan Msdos Penceresine net share yaz. ( net share paylaşılan dosyaları listeler )

"hangi paylaşımdaki dosyayı kaldırmak istiyorsan
onun adını yaz" /delete komutunu kullan.

Örnek: net share dosyalarım /delete

Örnek: net share c:\ /delete ( “c:\ /delete” \ / arasında boşluk var.)

Bilgisayarı tekrar yeniden başlatın.

alıntı.

NOT:ALINTIDIR

erkan7307

2 Haziran 2007, 23:43:11  

Arkadaşım araştırdım oldukç illet bişeye bulaşmışsın

bu virüs ne zaman çıktı bilmiyorum ama bilğdiğim bişey var oda ,kaspersky, nod32 v.b. anti vürüs sistemlerinin tanıyamadığı ve müdahale edemediği bir bir vürüs.

bu bir trojan.. sisteminize girdiği zaman C ve D sürücülerini ağ üzerinde "PATRON1" ve "PATRON2" adıyla paylaşıma tam erişimli olarak açıyor. işlemcinizi %100 kullanarak pc nizin donmasına neden oluyor. hatta bazen bilgisayarınızı açtığınız zaman masa üstü simgeleri çıkmadan öylece kalabiliyor bilgisayar..

bu durumda yapmanız gereken şeyler!
bu erkanda kalınca bilgisayar Ctrl+Alt+Del yaparak görev yöneticinizin işlem ler bölümünde çalışan "activexdebugger32.exe" adlı işlemi sonlandırın. "dosya" bölümünden "yeni görev" seçerek "regedit" yazın ve kayıt defterinde "düzen " menüsünden "ara" seçerek "activexdebuger32" adını arayın. bulduğunuz bütün verileri silin. sonrakini aramak için kısaca "F3" tuşunu kullanabilirsiniz.. bilgisayarınızı yeniden başlatın. sorun hallolmuş olacaktır. ama henüz vürüsten kurtulamadınız bunu unutmayın..

hemen googleden "AVG Antispyware" programını bulun ve indirip bilgisayarınıza kurup güncelleyin.. ve full tarama yapın. bulduğunuz trojanları silip kurtulun..

NOT: bu vürüs flas diskle falan bulaşabiliyor buyuzden bilgisayarınıza taktığınız bu tür depo bellekleri taratmadan açmayın.. tarattıktan sonra flasınız açılmıycak, bu yüzden flasın içini adres çubuğundan veya windows gezgininden görebilirsiniz. içindeki verileri bilgisayara kopyalayıp flasınızı biçimlendirin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan7307 -- 2 Haziran 2007; 23:44:52 >
taksoyy

3 Haziran 2007, 15:31:56  

F@ruk arkadasimin pm'i cidden cok isime yaradi. Bu pm'de ne vardi derseniz, baska bir foruma ait bir link vardı. sanirim baska forumlara link vermek yasak oldugu icin pm atma ihtiyaci duydu. Bu işe yarar programı paylaşmak adına ben de buraya yazmak istiyorum çunku bu virus cidden cok kotu farkında olmayan birisinin bilgisayarını resmen bloke ediyor ve tum disklerini paylaşıma açarak isteyen başka birinin sizin dosyalarınızı silmesine bile davetiye cıkarıyor.

ALINTIDIR:

Şimdi programı kullanmak için Microsoft .NET Framework 2.0'ın kurulu olması lazım, Denetim Masası>Program Ekle-Kaldır'dan bakın aynen bu isimde bir dosya yoksa listede, BU LİNKTEN Framework'u İNDİRİP KURUN. Daha sonra da Mevlüt Aksu adlı arkadaşımızın hazırlamış oldugu "DRACULA Virüs Temizleyici V2.3" adlı programı kullanarak virusu bilgisayarınızdan temizleyin. Viruslu falshlarınızı temizlemek icin DRACULAyı çalıştırmadan onları da takın bilgisayara onları da temizlesin. Ayrıca DRACULA tum disk suruculerinizin paylaşım ayarlarını da eski haline getiriyor.

DRACULA'yı da bu linkten indirebilirsiniz:[link=http:/****.com/files/34988374/ActiveXDebugger32.exe_Temizleyici.rar]http://ra pidshare.com/files/34988374/ActiveXDebugger32.exe_Temizleyici.rar[/link] Linkin ortasındaki boşluğu silmeyi de unutmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taksoyy -- 3 Haziran 2007; 15:33:46 >

Aradığınız imzaya şu anda ulaşılamıyor. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

The signature you have looked for cannot be reached at the moment. Please try again later.
carman1tr

Sisteme Gözat

4 Haziran 2007, 18:11:31  

yaw bu konuyu açan arkadaş ve çözüm veren arkadaşlardan allah razı olsun. bende bulaşan bu illeti silmek için hard diski hepten silip yeniden yükleyecektim herşeyi.kurtulmuş oldum böylece.
yalnız arkadaşlar benim bilgisayarda çalışma sorunu yoktu yani açılışta kilitlenme falan. sadece kasılıyordu. neden olabilir bu?

[DH] TOYOTA TAKIMI
2005 AVENSIS ELEGANCE/1997 COROLLA GLI
erkan7307

4 Haziran 2007, 19:18:01  

quote:

bilgisayarda çalışma sorunu yoktu yani açılışta kilitlenme falan. sadece kasılıyordu. neden olabilir bu?

Aynı şey sayılır bu senin kullandığın programların daha az işlemci tüketmesinden ya da işlemcinin daha güçlü olmasından kaynaklanan işlemci kapasitesindeki farkla ilgili bir durum. Duruma göre kasılır ya da donar.
Cavo

5 Haziran 2007, 17:01:24  

DrACULAYI KULLANIM AMA PC HALA YAVAŞ AÇILIO:s:s
yerel ağ bağlantısını gösteren imge, wireless bağlantısını gösteren imge ve pc nin sağ altköşesindeki bi çok imge çok geç gelio:S:S
ilk bir dakka işlem yapamıyorum pcde nasıl düzeltebilirim??

NightWalker

5 Haziran 2007, 18:38:28  

bu dracula programını uludağ üniversitesinden bir öğrenci yapmış. Allah razı olsun ondan. hiç bir antivirüs programı henüz virüsü tanımıyor

mühendis48

5 Haziran 2007, 19:27:03  

kardeşler aynı illetin bugün bende ölümü gercekleşti.
çözüm panda antivirüs 2007 deneme sürümü(kaspersky-avast antivir-spyware doctor bu illeti çözemedi)

sürümü netten indirin kurun (diğer anti virüsleri siler) onarım isterse yapın güncellestirin taratın

bundan sonraki bilg açılışında activexdeb.... sorunu verir arkadasların dediği gibi baslat>calıştırdan regedit
düzen bul activexdebugger32 yazıp aratın

gelen dostayı silin f3 ile bir sonrakini bulup silin sonu gelene kadar

sorununuz çözülmüştür

not panda türkce kurulabiliyor

tek dileğim mutlu olman gülüm, ama benimle mutlu olursan süper olur...
engino_simone

7 Haziran 2007, 22:43:06  

enihavend

8 Haziran 2007, 1:29:40  

Bana bu virüs ODTÜ'nün kütüphanesinin Windows tabanlı bilgisayarlarından bulaştı.
Bir de güvenlik hat safhada derler... lafff...
Zaten kütüphanedeyken anlamıştım birşey bulaştığını.
Eve geldim. Flashdiski taktım. Avast atladı. İlk önce bittorent sandım.
Flashdiske sağ tıkladığında en üstte "Auto" yazıyordu.
(Özellikle dikkat ederim. Flashdiski hep formatlarım.)
Biçimlendireyim dedim. yemedi.
Bir baktım C ve D'nin altında el işareti var. Birisi iki eliyle benim bilgisayarı avuçlamış.
Halka açmış. Allahtan, Acronis trueimage vardı da hemen bastım imajı.
Bundan sonra daha dikkatli olmak lazım.

bundan sonra Flashdisk taşımayacağım.
Kimsenin flashdiskini bilgisayarıma takmasına müsade etmeyeceğim.
Başka türlü kurtuluş yok.

Bence bu virüsü ODTÜ'lüler geliştirdi. Patron matron... "Ne ayak?"
İngilizcede patron mu var?
bi de goolge'da "Activexdebugger32.exe" diye aratın. Şu an itibariyle 98 sonuç var.
Hepsi de türkçe. Yani bu virüs sadece türklerin başına bela şimdilik...

MAG

Sisteme Gözat

8 Haziran 2007, 13:52:36  

öncelikle görev yöneticisinden virüs'ün çalışmasını durdurun,
sonra regedit'ten "activexdebugger" diye aratın ve hepsini silin.

╚═╦═══╗═║═══║═══════║═══║═╦═══╦═╝
══║═══║═║═══║═╔═══╗═║═══║═║═══║══
══╠═══╣═╚═══╣═║═══║═║═══║═║╔══╝══
══║═══║═════║═║═══║═║═══║═║╚═╗═══
══╝═══║═════║═║═══║═╚═══╝═║══║═══
╔═════║═════║═║══════════════║══╗
ÅÿηՄя
dracula_awesome

8 Haziran 2007, 15:33:24  

Bugün itibariyle sürücülerimizi paylaşıma açan ve bilgisayarların kilitlenmesine neden olan activexdebugger32.exe virüsü için temicleyici programın son sürümünü sizlerle paylaşmak istiyorum Dracula Virüs Temizleyici V 3.0 .
link:http://www.geocities.com/guvenlikmerkezi_32/DRACULAVirusTemizleyiciV3.0.zip
Baştan belirtelim; programın çalışması için .NET Framework 2.0 veya 3.0 yüklenmelidir bunun için linkler dosyanın içindeki metin belgesinde mevcuttur.
Dosyayı yükledikten sonra içindeki AÇIKLAMALAR konulu metin dosyasını da okursanız kafanızdaki birçok soruya cevap bulabilirsiniz.Programı hata verenler olursa hatayı print screen ile paintten JPEG olarak kaydedip mail adresime gönderirseniz sevinirim.
Önceki sürümlerdeki hatalar düzeltildiği için V3.0 'dan öncekileri dikkate almadan silebilirsiniz.
ayrıca; olur da yeni sürüm çıkarsa sitenin adresi www.geocities.com/guvenlikmerkezi_32

tarnat1985

Sisteme Gözat

8 Haziran 2007, 22:57:59  

Yaw Ne illetmiş bu ACTİVEX .
Az Kala İnterneti beraber kullandığım Komşularımızla aramı açıyordu?
Disklerimi paylaşıma kapattıktan sonra, Tekrar bir tane dosyamı Paylaşıma Açıp, bilgisayarımı hacklediğini düşündüğüm komşum görsün diye.."PATRONU YAKALARSAM......" yazdım..
Meğerse bu virüs işiymiş....
Bu PATRON 1 -2 kesin türk ün biri yapmıştır...Paylaşım Açıklamasına da "RockStar" yazmış..
Yapan Arkadaş Rock Yıldızı heralde "" SAKIN TEO Olmasın??"
Bu Kadar hızlı bir şekilde nasıl yayıldı anlayamadım Valla...
Nerden bulaştı onu bile anlayamadım..
Niye yalan söyleyeyim..Bu virüs ün "setup" ından elimde olmasını isterdim..

SİSTEMİM..:)
İşlemci: AMD X2 5600+ ,Anakart: GİGABYTE MA69G-S3H ,Ram: OCZ 1GB GOLD EDITION DDR2 800Mhz ,Hardisk:WD3200AAKS 16 mb SATA II, DVD-RW: SAMSUNG SH-S203N SATA ,Ekran Kartı: ATI™ Radeon™ X1250(Onboard) ,Kasa:
Termaltake VG8400BNS(400W) ,Monitor:AOC 19" 916Swa ,Vista Ultimate x64 Bit Türkçe.
arkitrom

8 Haziran 2007, 23:34:32  

geçen hafta bu trojan banada bulaşmıştı, acronis ile image yükleyerek kurtuldum flashdiskleride formatladım ama ertesi gün tekrar ortaya çıktı sebebi ise xp ile flashdike format atınca bir şekilde bu illet temizlenmiyor, nod32 ve kaspersky de diski boş görüyor ve temizlemiyor ama diski vista işletim sistemine sahip bir bilgisayara takınca hemen bir uyarı çıkıp "activexdebugger32.exe çalışmak istiyor izin veriyormusunuz" diye soruyor benim gibi flashdiske format atıp kurtulduğunu zannedenler buna dikkat etsinler, bu arada vista ile format atınca flashdisk temizleniyor, galiba bu trojan xp ile format atmak istenince kendini rame yada hdd e kopyalayıp format bitince flashdiske geri yüklüyor, ama vista kendini kopyalamasına izin vermediği için formatı yiyince aynen taca çıkıyor

* AMD phenom II X4 920 * MSI KA790GX * ATI Radeon HD3300 * 2x2Gb ddr2 667 Kingston * 120+120 gb samsung sataII * Aopen Impression *
* MSI S420 T5600 Core 2 Duo 1,83 Ghz*2x1 gb kingston ddr2 667*256 mb ati X200 *
volkovich

9 Haziran 2007, 15:26:08  

Arkadaşlar merhabalar
Benimde başım bu bu illetle başım dertte
Bunu yapan adam gerçekten kendi çapında iyi bir çalışma yapmış yazılım java platformunda çalışıyor C ve D yi paylaşıma açıyor C ve D nin haricindeki partion ları açmıyor ve güvenlik duvarındaki gerekli iznide veriyor ben kolay bir şekilde temizledim ama tekrar girmemesi için ne yapacağız bilemiyorum benim işim icabı PC ye çok hafiza kartı ve flash disk takıyorum bittorrent te NOD32 çok iyi bir çözüm sağladı ama NOD32 bunda hiç oralı olmuyor PC ye girerken yakalicak bir pro yokmu acaba

ben nasıl çözdüm
1-görev yöneticisinden işlemi sonlandırdim
2-sistem32 den activexdebugger32 sildim
3-registiriden den bulupsildim
4-paylaşımı iptal ettim
5-güvenlik duvarından uzaktan erişime izin ver seçeneğini iptal ettim

F@ruk

Sisteme Gözat

10 Haziran 2007, 20:14:33  

Bu illet şey 2. defa bilgisayarıma bulaştı ama @DRACULA arkadaşımızın programı sayesinde kurtuldum nasıl bulaşıyor anlıyamıyorum nasıl bir açıktan yararlanıyor deli olacam

Nod32'de uyarı filan vermedi zaten ne iş bu böyle

www.anitolia.com

Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

10 Haziran 2007, 23:45:43  

bana da yeni geldi bu zımbırtı.nası geldi bilmiyorum.en son bittorrent programını yüklemiştim.sonra zone alarm uyarı verdi activex debugger internete erişim istiyor diye.microsoft fln görünce izin verdim tabii.bi baktım c ye d ye patron el atmış.
yalnız inatçı bişi değil.görev yöneticisinden gayet güzel kapanıyor.zone alarmdan da izin vermedikçe paylaşıma açamıyor.bu programın kodlarını nasıl görebiliriz bilen var mı? visual basicle açmaya çalıştım olmadı
Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Haziran 2007, 12:14:10  

sanki içimde şu dracula yı yapanlar bu virüsü yapmış gibi bir his var.daha çıkalı iki gün olmuş bizim türk cengaverleri de temizliyor ha? bu ne hızmış böyle
Herşeyi Bilen Adam

11 Haziran 2007, 12:24:06  

sadece biz turklere bulasmasında cok ilginç valla butun herkesin usb belleginde var bu virus artık kaspesky otmekten bıkmadı

1000 Dalyaya az kaldı!!!!!
Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Haziran 2007, 12:33:51  

quote:

Orjinalden alıntı: Herşeyi Bilen Adam

sadece biz turklere bulasmasında cok ilginç valla butun herkesin usb belleginde var bu virus artık kaspesky otmekten bıkmadı

registry kayıtlarında vardı sanırım, f: sürücüsüne otomatik atıyor kendini anladığım kadarıyla.auto diye bi klasörün içindeki bir kayıttı.diğerlerine de baktım bi kaç tanesine, otomatik çalışma olaylarının olduğu bi yer.ondan kim usb bellek takarsa kopyalıyor kendini galiba

yalnız avast ve zone alarm uyuyo resmen.avastta tık yok.zone alarm da sadece internete erişmek istediğini gösterdi o kadar.harddisk paylaşıma açılmış fln nolcak canım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus347 -- 11 Haziran 2007; 0:36:11 >
F@ruk

Sisteme Gözat

11 Haziran 2007, 12:57:16  

quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

quote:

Orjinalden alıntı: Herşeyi Bilen Adam

yalnız avast ve zone alarm uyuyo resmen.avastta tık yok.zone alarm da sadece internete erişmek istediğini gösterdi o kadar.harddisk paylaşıma açılmış fln nolcak canım

Aynen nod32'de de tık yok.Kaspersky keylogger olarak görüyor çalışmasını engelliyor okadar.

www.anitolia.com

Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Haziran 2007, 1:47:18  

kodlarını merak ettim.neden işlemciyi kasıyor acaba, kendi kendine alakasız bi işlem mi yapıyo ki sürekli?
düşünsenize sürekli toplama çıkarmayla kasıyomuş bi de
Tek-nolojik

12 Haziran 2007, 9:38:43  

Arkadaşlar bu virüsü daha yeni kaldırdım yine nasıl bulaştı diyorsanız usb belleğinize bakmayı unutmayın bu çalışkan virüs usb bellek takar takmaz hemen bulaşıyor ama gözükmüyor usb bellekte dracula ile taratırken usb belleğinizi takıp taratmayıda unutmayın benim öyle bir derdim olmadı pardusa takar takmaz usb belleğin içinde activexdebugger gözüküyor zaten ordan kaldırdım.

Kendim için birşey istiyorsam namerdim Allah'ım Anneme güzelbir gelin nasib et!!Aminnnnn
carman1tr

Sisteme Gözat

12 Haziran 2007, 22:22:39  

arkadaşlar bu virüs çok garibime gitti.bana Karadeniz Teknik Üniversitesi ağından bulaştı. şu an üniversitedeki hemen hemen bütün bilgisayarlarda var.nerden çıktı acaba bu virüs bir tahmini olan var mı?

[DH] TOYOTA TAKIMI
2005 AVENSIS ELEGANCE/1997 COROLLA GLI
uffya

13 Haziran 2007, 4:47:49  

ARKADAŞLAR BU TROJAN NASIL BİŞEYMİŞ HALA ANLAMADIM. YAPMADIĞIM ŞEY KALMADI. İLGİNÇ OLAN GÖREV YÖNETİSİNDE TROJAN GÖZÜKMÜYOR. FAKAT AĞ BAĞLANTILARIMDAN HALA PATRON PAYLAŞIMLARI KALKMADI.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

dejaay

Sisteme Gözat

13 Haziran 2007, 10:31:00  

quote:

Orjinalden alıntı: uffya

ARKADAŞLAR BU TROJAN NASIL BİŞEYMİŞ HALA ANLAMADIM. YAPMADIĞIM ŞEY KALMADI. İLGİNÇ OLAN GÖREV YÖNETİSİNDE TROJAN GÖZÜKMÜYOR. FAKAT AĞ BAĞLANTILARIMDAN HALA PATRON PAYLAŞIMLARI KALKMADI.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.

Bir de güvenli modda aynı işemleri deneyiniz.

Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

13 Haziran 2007, 10:56:51  

quote:

paylaşımları manuel de kapatabilirsin.bilgisayarımdan c: ve d: ye sağ tıkla paylaşım ve güvenlik ten paylaşımı kapat
balikchy

13 Haziran 2007, 11:49:16  

activexdebugger.exe, tek başına çalışan bir program değil, flash disklerle nesneler.exe diye bir dosya geliyor bu dosya otomatik çalışmakta ve activexdebugger32.exe yi aktifleştirmektedir. Eğer Antivirüsünüz (Ben F-secure kullnıyorum) nesneler.exe dosyasının çalışması için izin isterse izin vermeyin o zaman söz konusu olan Acti...32.exe den kurtulabilirsiniz veya yukarıda bahsedilen yöntemlerlede silebilirsiniz.
Önce sonlandır , sonra diskten bul sil ve Regedit den nesneler.exe li ve Activexdebugger32.exe li satırları silerek. Ben bu yöntemle 2 bilgisayarı temizledim,
Şimdilik bu kadar,

alaskan12

16 Haziran 2007, 12:29:49  

elinize sağlık işe yaromuş wallaaaaaaa

mc-ic

16 Haziran 2007, 11:13:27  

bunlar olabilir:
1.internette kullanılan activex pr si
2.belli başlı bilinmeyen virüs çeşidi
3.activexdebugger.exe bir siştede kullanılan activeX denetiminden bulaşan virüs olabnilir
nod 32 veya avast la tara sakın NORTON kullanmayın pcyi yavaşlatıyor

Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Haziran 2007, 11:45:17  

quote:

Orjinalden alıntı: rapper-suppi

bunlar olabilir:
1.internette kullanılan activex pr si
2.belli başlı bilinmeyen virüs çeşidi
3.activexdebugger.exe bir siştede kullanılan activeX denetiminden bulaşan virüs olabnilir
nod 32 veya avast la tara sakın NORTON kullanmayın pcyi yavaşlatıyor

avast la nod32 uyuyo. deep scan da bile bişey bulduğu yok
Arda

16 Haziran 2007, 24:08:58  

Bu virüs İşlemciyi Yoran

PATRON1 & PATRON2 Diyede adlandırılabılınır.

Ayrıca Makınanızda Ağ Paylaşımında C: yi ve diğer sürücülerinizi Otomatik kendi kendine paylaşıma açar.

Google da Araştırırsanız (ki ben 1 hafta önce araştırmıştım) Bi program var onu kurup kaldırıyorsunuz fakat Masaüstü ekrana gelmıyor. Şimdilik tek care Format gibi. Norton&nod32 vs Programlar Gormuyor ve sılemıyor.

Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Haziran 2007, 24:21:53  

quote:

Orjinalden alıntı: ArdaR

Bu virüs İşlemciyi Yoran

PATRON1 & PATRON2 Diyede adlandırılabılınır.

Ayrıca Makınanızda Ağ Paylaşımında C: yi ve diğer sürücülerinizi Otomatik kendi kendine paylaşıma açar.

Google da Araştırırsanız (ki ben 1 hafta önce araştırmıştım) Bi program var onu kurup kaldırıyorsunuz fakat Masaüstü ekrana gelmıyor. Şimdilik tek care Format gibi. Norton&nod32 vs Programlar Gormuyor ve sılemıyor.

ne gerek var formata arkadaşım. görev yöneticisinden durdur önce programı.sonra registryden kayıtlarını sil.paylaşımları kapa tamamdır. bence çok kolpa bi virüs.
Arda

17 Haziran 2007, 23:36:50  

Yanlısın var

registryden kayıtlarına 100 den fazla kayıt a bulaşıyor :) Lütfen Araştırmadan Klasık Yontemlerı soylemeyelım.

aston

18 Haziran 2007, 1:01:21  

bu virüs bana da bulaştı ve sırayla ilk önce system32 den gerekli dll dosyalarını sildim daha sonra regeditten activexdebugger yazan herşeyi sildim ve daha sonra diğer partitionları da kontrol ettim bu arada gizli dosya ve klasörleri göster yaptım çünkü virüs gizli gözükmüyor yani son olarak ta bütün bilgisayara format attım ve sorunum çözüldü

MONSTER T74HEL801
SEAGATE FREE AGENT PRO 500GB
JBL CREATURE II WHİTE
İPHONE 16GB

mekteryas

19 Haziran 2007, 23:53:10  

bu virüsün bulaşmadığı bir flashdisc var mı acaba?dracula iyi iş görüyor..

Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
ibyalcin

21 Haziran 2007, 16:42:10  

hazirlayan arkadslara tesekkurler banada bulasmis bu meret
umarim silebildim suanda bisi gorunmuo

i tocuh

digiword

23 Haziran 2007, 16:45:05  

DRACULA işe yarıyorr başbelası bi virus benim D ye auto atıı onuda bi arkadaşım yazılım yapmıştı ikisinden de kurtuldum sağolun

SeRSeFiL

Sisteme Gözat

23 Haziran 2007, 23:27:10  

Benim telefonun hafıoza kartından bulaştı.. Draculayla PC yi temizlesem bile karta nasıl müdahale edicem..

`MộỚņڰťåŘ™~Ĉļãħ
~~~ЈUßA~~~

Tanrı'yla konuşursanız, dua ediyorsunuz; Tanrı sizinle konuşuyorsa, şizofrensiniz. Ölü insanlar sizinle konuşuıyorsa, medyumsunuz; siz onlarla konuşuyorsanız şizofrenisiniz. Thomas Szasz
mkarpuz61

24 Haziran 2007, 14:57:56  

arkadaşlar kaspersky tanıyo bu virüsü. izin vermedikten yada atlamadıktan sonra çalışmasına izin vermiyo.bi kez yedm bunu bi daha karşıma çıktı ama tecrübe kazanmıştık bi kere

Karadeniz Otoyolu

25 Haziran 2007, 12:26:47  

Arkadaşlar Benim dizüstünde BitDefender kurulu. Windowsta orjinal. Orjinal olunca Ad Aware'ı silip yerine Windows Defender'ı kurdum.
BitDefender'la tarama yapınca birşey yok, Windows Defender'la tarama yapınca BitDefender bu aşağıdaki trojanları sağ alt köşede gösteriyor.

Trojan.Pws.Delf.FD
Trojan.PWS.VB.NAJ
Trojan.PWS.VB.NAI
Trojan.Dropper.RGW
Trojan.Dropper.RGS

Nasıl silicem bunları bir yolu varmı? Biliyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karadeniz Otoyolu -- 25 Haziran 2007; 0:31:55 >

Yırtıcı Kuşlar, Google Earth, GPS.
aston

25 Haziran 2007, 12:32:32  

quote:

Orjinalden alıntı: mkarpuz61

arkadaşlar kaspersky tanıyo bu virüsü. izin vermedikten yada atlamadıktan sonra çalışmasına izin vermiyo.bi kez yedm bunu bi daha karşıma çıktı ama tecrübe kazanmıştık bi kere

bende kaspersky görmedi bu virüs ü ancak kendim farketmiştim bi yanlış olabilir

MONSTER T74HEL801
SEAGATE FREE AGENT PRO 500GB
JBL CREATURE II WHİTE
İPHONE 16GB

Odysseus347
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

30 Haziran 2007, 19:23:49  

quote:

Orjinalden alıntı: ArdaR

Yanlısın var

registryden kayıtlarına 100 den fazla kayıt a bulaşıyor :) Lütfen Araştırmadan Klasık Yontemlerı soylemeyelım.

bilemiyorum ben de 5-10 tane fln kayıtta çıktı.şu an bilgisayar temiz yaptıklarımla
remus

30 Haziran 2007, 20:03:19  

Bana da gelmişti iki gün önce sildim

P42.6,865PE,1GB,80GB,FX5600,DVD,TV,Audigy2ZS+AirtiesRT-211+Sony DSC N2 ....:Sony N1/N2 grubu:....
Vatan bir bütündür, bölünemez.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
kawanosh

2 Temmuz 2007, 15:52:20  

yaa arkadasalr ben baktım aygıt yonetıcısıne ama bole bısey bulamadım ama benım ıslemcıde bazen sapıtıyo dusup dururken %100 falan olluyo sızce bu vırustenmı oluyodur

Asus M2NPV-MX-AMD ATHLON X2 6000 -750gb SEAGATE Hdd-Vga/ SAPIRE 4870 -Philips 190G6FB-4 gb 800/ddr2 ram-OCZ StealthXstream 600W - creative x-fi xtreme gamer
baldr

2 Temmuz 2007, 21:23:58  

draculayı bulamayan ve manual temizlemek isteyenler icin
<a href="http://activexdebugger32.blogspot.com/">activexdebugger32</a>

kermit_frog

3 Temmuz 2007, 11:05:38  

allah razı olsun yardımcı olan herkesten...

Korku toptan yokoluşu getiren küçük ölümdür. Korkumla yüzleşeceğim.
cimbomluevrim

3 Temmuz 2007, 15:39:25  

Teşekkürler bu virüs bulaşırsa bana da bu yöntemlerle temizlerim.Benimde flashdan tel.xls.exe virüsü bulaşmıştı hallettim..

catasthrope

11 Temmuz 2007, 13:22:37  

quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

quote:

paylaşımları manuel de kapatabilirsin.bilgisayarımdan c: ve d: ye sağ tıkla paylaşım ve güvenlik ten paylaşımı kapat

ARKADAŞLAR BEN DE BU TROJANI SİLDİM. PAYLAŞIMI DA ELLE KAPATTIM SİLDİKTEN SONRA. SİZ DE DENEYİN, BAŞLAT>ÇALIŞTIR>CMD YAZIN VE KOMUT SAYFASINA "NET SHARE" YAZINIZ. Bu size paylaşımda olan klasör ve dosyalarınızı gösterir. Bende windows'tan elle paylaşımı kapattığım halde C: ve D: sürücüleri paylaşımda görünüyor ve hala bir çözüm bulamadım. Her bilgisayarı açtığımda ">net share c:\ /delete" ve ">net share d:\ /delete" yazarak paylaşımı elle kapatıyorum. Her restartta yeniden açılıyor. Farklı bir çözüm önerecek var mı?

ASUS A6VC + ASUS A7JB
TA2DF

13 Temmuz 2007, 21:26:10  

activexdebugger32.exe virüsünü de temizleyen,

Dracula Virüs Temizleyici V 3.0 (17.06.2007 tarihi itibarı ile yenilenmiş)

http://www.yazguven.com/draculavirustemiz.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2DF -- 13 Temmuz 2007; 21:29:39 >
byMaMi

27 Temmuz 2007, 13:05:41  

Beyler gerçekten türklerin işi yani çok buyuk iytimaller var arkadaşların dedigi gibi aramada sadece turkçe içerik çıkıyor yani tüklerin başında ve patron1 ler 2 ler ama gerçekten çok buyuk geniş kapsamlı kaliteli bir trojen evet formatı kabul etmiyor bir şekilde tekrar çıkıyor piyasaya :) buda demektir ki baya kişinin başı yanacak HDD lerin paylaşıma açılmasıyla ( 2 tane lin avuşlamasıyla :D ) çok buyuk bir sorun olacak biraz bişeylerden anlıyoruz ki işlemci kasıldı hemen bakktım %98 virüs dedim ve paylaşıma açıldıgı gibi tamam trojen dedim ve bu pc artık kişisel pcim degil dedim :D arkadaşlar yinede önlem alın tarma marama yaptıktan sonra kesin kutuldum demeyin bir şekilde önlem alın yinede !

Deli_BariS
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

27 Temmuz 2007, 13:28:19  

quote:

Orjinalden alıntı: TA2DF

DENEMEK LAZIM
byMaMi

27 Temmuz 2007, 14:26:15  

Beyler sorun hala çözülmüş degil Kanaatimce Çünkü Tüm işlemleri yaptıktan sonra hala arkadaşın verdigi gibi çıkıyor CMD YAZIN VE KOMUT SAYFASINA "NET SHARE" YAZINIZ. Bu size paylaşımda olan klasör ve dosyalarınızı gösterir. bu olayı Çözmek Zor .Çünkü Biz Sadece Görünürdekini kaldırıyoruz.Belki buda bir Tuzaktır. Yani Tamam Bir şekilde trojen virüs bulaşmış HDD lerin paylaşımınıda ( Paylaşım Ellerini ) bir şekilde kaldırıyoruz Programla vs. Temizlend diyoruz ama GÖrünen o ki Hala Silinmedigi Aktif olarak Görünmeden Çalışıyor Olması.. Kardeş BEnce Bu programda YEterli DEgil !!!!
quote:

Orjinalden alıntı: Deli_BariS

quote:

Orjinalden alıntı: TA2DF

DENEMEK LAZIM

mobilecom

29 Temmuz 2007, 21:34:19  

Bu virüs dün pc ye bulaştı hayırlısı ile. Eminimki bu DRACULA programını yazan kişiyle sonuna kadar alakası var. Hiç bir yabancı sitede bu konuda bişey yok. Büyük bir ihtimallede büyük bir kurumun makinelerinden millete bulaşıyor.(Hakkını vermek lazım kaliteli iş)
Neyse programı kurdum ve virüsü sildim. Herşey normal ama hala aklımdan acaba arka planda bişeyler devam ediyormu diye, geçmiyor değil.Tam olarak nasıl emin olucaz. Yazılım eğitimi aldığım şu günlerde trojeni yazan arkadaşla tanışmak istedim.

TOSHİBA A500-132 KULLANICILARI KULÜBÜ
Core2Duo P8700(2,53GHz) | 4GB DDR2 RAM | 400GB SATA HDD | Wireless LAN (802.11a/g/Draft-N) | ATI GDDR3 1GB HD4650 Ekran Kartı | Harman Kardon® Stereo Hoparlörler | Entegre 1.3 Mp HD Web Kamera (YÜZ TANIMA FONKSİYONLU) | 3 USB, 1 E-sata (USB), 1 HDMI ve 1 VGA bağlantısı | HD Audio | 16" 16:9 Ekran | 6 Hücreli Lityum İyon pil | Kulaklık soketi ile paylaşımlı S/PDIF (optik)

mobilecom

29 Temmuz 2007, 21:53:11  

Virüsü kaldırdıktan sonra bu dosyalar varsa sistemde silmenizde yarar var.

,Not:Alıntıdır

4. windows\system klasöründeki ACD.CMD ve ACD2.CMD dosyalarını silin

5. windows\system32 klasöründeki Ijl11.dll, KMON.OCX, KTKBDHK3.dll, MSWINSCK.OCX ve PAC.exe dosyalarını silin
http://www.uslanmam.com/pc-guvenlik/145450-activexdebugger32-exe-virusu.html

Core2Duo P8700(2,53GHz) | 4GB DDR2 RAM | 400GB SATA HDD | Wireless LAN (802.11a/g/Draft-N) | ATI GDDR3 1GB HD4650 Ekran Kartı | Harman Kardon® Stereo Hoparlörler | Entegre 1.3 Mp HD Web Kamera (YÜZ TANIMA FONKSİYONLU) | 3 USB, 1 E-sata (USB), 1 HDMI ve 1 VGA bağlantısı | HD Audio | 16" 16:9 Ekran | 6 Hücreli Lityum İyon pil | Kulaklık soketi ile paylaşımlı S/PDIF (optik)

mobilecom

29 Temmuz 2007, 22:06:34  

Arkadaşlar şöyle bir durum var pc açılırken virüs bulaşıp temizlendikten sonra, açılışta windows başlama sesi geliyo ama ana ekran gelmesi gecikiyor ve sistem saatinin olduğu bölüm ve başlat bölümü mavi renkte 4-5 saniye kalıyor,daha önce olmazdı böyle bişey neden oluyor, hala bişey mi var makinede.

seventyseven

Sisteme Gözat

30 Temmuz 2007, 22:27:25  

quote:

TA2DF

tactivexdebugger32.exe virüsünü de temizleyen,

ek olarak bilgidim kadarı ile basigeçen programı yazan kişi framework2 ile çalışmaktadır ibaresini altını çizerek yazmıştı eger sorun yaşayanlar var ise
buradan indirin

quote:

Eğer bilgisayarınız masaüstü görününce takılıyor ve
açılmıyorsa;
1- ctrl+alt+delete ile görev yöneticisini açın.
2-Dosya->Yeni Görev(Çalıştır) tıklayın.
3-Gözat butonuyla DRACULA Virüs Temizleyici V 3.0
programımızı bulunduğu yeri gösterterek seçin ve Open
dedikten sonra tekrar Aç İptal Gözat butonlarının
bulunduğu yere gelirsiniz zaten ve aç derseniz program
çalışır.

Eğer masaüstü kilitleniyor ve yukarıdaki işlemleri yapmamıza rağmen program çalışmıyorsa; yukarıdaki çalıştırma işlemini yaparken DRACULA Virüs Temizleyici V 3.0 yerine internetten indirdiğiniz veya bir yerlerden bulduğunuz .NET Framework 2.0 kurulum dosyasını göstertin, yüklemeyi yaptıktan sonra yukarıdaki 3 adımı tekrar yaparsınız program çalışacaktır.

BÜTÜN BU İŞLEMLERİ YAPARKEN VİRÜS İHTİMALİ BULUNAN FLASH DİsKLERİNİZ TAKILI OLSUN.

Progragramı indirmek için ekteki .zip uzantılı dosyayı
kaydedin ve .zip içindekileri çıkartın.(Masaüstünüz kilitlenmişse bu dosyayı flasha
çıkartarak yukarıda anlattığım adımlarda bu dosyayı çalıştırın)

Bu programı tüm sevdiklerinize,arkadaşlarınıza ulaştırabilirsiniz zaten kâr amacıyla yaptığım bir program değil bu
Mevlüt Aksu

HijackThis Virüs Temizlik... 5 dk'nızı ayırın kendiniz temizleyin

" sevginin gücü , güce olan sevgiyi yendiğinde , dünya barışı tanıyacak "

Sayfa:   [1] 2   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network ve Güvenlik >> Güvenlik >> activexdebugger32.exe nedir? İşlemciyi %98 bloke ediyor?? Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
FIFA 10
Futbol oyunu denince akla ilk gelen serilerden biri olan FIFA, 2010 sürümünün video incelemesi ile karşınızda.
Need For Speed: Shift
Sokak yarışlarına ara veren Need For Speed, yeni yüzüyle inceleme köşemizde.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız