Şimdi Ara

Türkiye, yeni nesil konsolların en pahalı olduğu ülkelerden biri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
8.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye, yeni nesil konsolların en pahalı olduğu ülkelerden biri



    Ülkemizde oyun konsollarına gümrük vergisi uygulandığı için yeni nesil konsollar, eski nesile göre epey pahalı fiyattan ülkemize giriş yaptı. Yapılan araştırmaya göre Türkiye, yeni nesil konsolun en pahalı olduğu ülkelerden biri.



    Picodi.com araştırma ekibi, yeni nesil konsolların dünya genelindeki fiyatını kıyasladı. Yeni nesil konsolların tepe modeli olan PlayStation 5’in disk girişli standart versiyonu ve Xbox Series X’in fiyatı incelendi. Araştırma 34 farklı ülkede Microsoft ve Sony’nin resmi satış fiyatlarına göre yapıldı.



    Türkiye’de PlayStation 5 ve Xbox Series X modelleri 8300 TL’ye satılıyor. Microsoft’un düşük donanımlı yeni nesil konsolu Xbox Series S ise 5399 TL’ye satılıyor. Bu model, araştırmaya dahil edilmemiş.



    Ayrıca Bkz.KFC'den oyun oynayabildiğiniz ve tavuk ısıtabildiğiniz oyun konsolu: KFConsole



    Türkiye, 34 ülke arasından PlayStation 5’in en pahalı olduğu 5. ülke konumunda. Xbox Series X’in ise en pahalı olduğu 2. ülkeyiz.



    Her iki konsol da en ucuz Kanada’da satılıyor. Kanada’da PS5 3860 TL’ye, Xbox Series X 3680 TL’ye satılıyor. PS5’in en pahalı olduğu ülke, 11090 TL’lik fiyatla Ukrayna. Xbox Series X’in en pahalı olduğu ülke 10140 TL’lik fiyat etiketiyle Arjantin.



    Türkiye, yeni nesil konsolların en pahalı olduğu ülkelerden biri



    Konsollarda online oyun oynamak için PS Plus veya Xbox Live Gold servisine abone olmak gerekiyor. Picodi, 1 yıllık abonelik masrafını da karşılaştırdı. Türkiye 12 aylık PS Plus aboneliğinin ve 4x3 aylık (12 ay) Xbox Live Gold aboneliğinin en ucuz olduğu ülke.



    Konsol fiyatı ve 1 yıllık dijital servis aboneliğini birleştirdiğimizde Türkiye’de PlayStation konsolunu kullanmak için 8480 TL, Xbox Series X kullanmak için 8600 TL’lik bir bütçeye sahip olmak gerekiyor. Aşağıdaki fotoğraftan da göreceğiniz üzere Türkiye, pahalı ülkeler arasında yer alıyor. En ucuz ülke ise Kanada.



    Türkiye, yeni nesil konsolların en pahalı olduğu ülkelerden biri




    Kaynak:https://www.picodi.com/tr/ensonkacaolur/oyuncu-olmanin-pahasi







  • Ha süper mantık. Örnek aldığın ülkeler çin ve Arjantin mi? Ülkeyi Arjantin veya Çin gibi bir ülke mi yapmak hayaliniz? Merak etme oralarda da benzer kafalarda insanlar var. Aaa bak 10 senedir iç savaş yaşayan Ukrayna'da da bizden pahalı. Onu söylemeyi unutmuşsun.

    Asıl senin yazık kafana. Savunacağız diye ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.
    Aynı haberler her ay 1 kere yapılıyor. Bunun yerine demokratik hakkı kullanarak ses yükseltin, editörler canlı yayın açsınlar Youtube'dan, Twitch'ten, Twitter'dan. Bizde hepimiz destek olalım. Twitter'da TT olabilir konu. 2021 yılbaşında geçici getirilen ek gümrük vergisi kaldırılmalı.

    Hiç konsol almamış, konsolla hiç ilgisi olmayan, çekirdek bir bilgisayarcı olarak bunun vatandaşa ve gençlere haksızlık olduğunu düşünüyorum. Türkiye neden dünya listesinin sonunda olsun?

    Zamanında internet adil kullanım kotası hakkında milletvekilleri ile bağlantı sağlayıp meclise getirmişti bu site/forum.

    Bu şekilde sosyal sorumluluklarınız da olduğunu düşünüyorum. @gun @Speed-Step @fx57 Naçizane fikrim budur.
  • Dostum zirveyi asla kaptırmayız konunun ne olduğu önemli değil
  • E Günaydın.....................

  • sadece konsol mu? (:

  • Şu fiyatlara yazılacak tek şey ,
    Oyun oynamayı bile bize çok görüyorlarya , yazıklar olsun!

  • Yazık, bizden 6 kat fazla kazanıp 2 kat ucuza alabiliyorlar.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Bu durumda Çin ekonomisi bizden daha kötü. Baksana bizden daha pahalıya satın alıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dur diğer ülkeleri tahmin edeyim Venezuela Küba kuzey kore rusya iran Namibia Somali yemen ?
    Du yu now SÖMÜRÜ düzeni?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: encuni

    Bu mesaj silindi.

    Çinde ve Arjantinde de Tayyip vergisi var. Yazık kafana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI

    Çinde ve Arjantinde de Tayyip vergisi var. Yazık kafana.



    Alıntıları Göster

    arjantinde aylık asgari maaş 180 dolar civarı Türkiyede ise 270 dolar civarı buna ragmen arjantine pahalılıkda yakınız .) savunacagız diye kendinizi burda rezil kepaze etmeyin. 499 dolara ülkeye giren bir ürün 1100 dolara cıkıyorsa yukarda yazdıgım yazı dogrudur.

  • Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt

    Ben ekonomileri kötü ülkelerde daha pahalı demedim ki. Bu daha acınası bir durum zaten. Keşke sadece ekonomileri kötü olan ülkelerde pahalı olsa. Listeye bakarsak ekonomisi bizden kötü 1 mi 2 mi ülke var? Çin'de zaten 15 sene boyunca komple konsol yasaktı, şimdi kaç lira olduğunun çok önemi yok. Çin'deki devasa oyun piyasasının sadece %0.7 sini konsollar oluşturuyor haliyle. Bir ara Çin, koskoca Çin olduğu için Subor-Z Plus oyun konsolunu üretti piyasaya sundu. Onunla birlikte %7'ye kadar oyun piyasasını aldılar ama başarısız oldu ve firma iflas etti, şimdi sürüncemede. Zaten Akp'de bu vergiyi yerli konsolu destemle adıyla mı çıkartmıştı ne yapmıştı :) Yani hep dalga geçmeyi sevdikleri için tam hatırlamıyorum. Muhtemelen her zaman olduğu gibi dedikleri şeyin tam tersini yapıp, yıl sonuna kadar geçici diye koydukları vergiyi de kalıcı hale getireceklerdir. Ötv hediyeleri gibi. Neyse canım, oy veren fakirler düşünsün. Benim çok şükür durumum yerinde. Bir de merak ediyorum listede Çin'de olmasa nasıl avutacaksınız kendinizi acaba? Gerçi internet hususunda artık afrikada'ki değnekli kabilelerle yarışıyor olmaktan ötürü de utanmazlığı ele aldı bir çoğu. Ne var canım Botsvana'nın bizden hızlı interneti varsa, sonuçta Burkina Faso'dan hızlıyız :D Bazıları işi zaten teknoloji zararlı, gavur icadı'na getiriyor. Onlara da bu mesajı nereden attın o zaman mağarana dönsene diyorum. Hadii o da cevap veremiyor. Neyse Çin'de 9000 biz'de 8000 ise demek ki biz Çin kadar güçlü, süper, şahlanan bir ülkeyiz, hadi inşallah bizde 20.000 olur da Çin'den bile iyiyiz deriz.





  • Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt

    Çin ve Arjantin bizi ilgilendirmiyor birader biz Türkiye'de yaşıyoruz

  • encuni kullanıcısına yanıt
    yok la kamal vergisi alacaklar yakında! uyuşturucu kaçakçısı organ mafyası felansan yandın çok pis vergi geçircek kamal!

  • Olur mu canım ne alakası var, bugün Münih'te markette alamancı biriyle konuştum, söylediğine göre 2023'ten itibaren coşacakmışız, alman profesörler Türkiye'den borsa alacakmış, BMW batıyormuş işçi çıkarıyormuş... Evet 1 saat önce bunu söyleyen biri vardı. Bu hükümet de gitmez, bu devlette düzelmez abiler, hadi işinize.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mion

    yok la kamal vergisi alacaklar yakında! uyuşturucu kaçakçısı organ mafyası felansan yandın çok pis vergi geçircek kamal!

    banane kamaldan ulkeyı o yönetmıyor isterse hava vergisi bile alıcam diyebilir ve sadece der.

  • encuni kullanıcısına yanıt
    Şüphen olmasın kardeş :)
  • Keşke sadece konsol olsa yiyecek içecek içinde aynı durum geçerli
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.